Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kålpølser

Tilberedning af kålpølser (kogetid, stegning og grill)

billede med kålpølser
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kålpølser
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kålpølser
  • Er der kål i kålpølse?
  • Stegning af kålpølse
  • Kålpølse på grillen
  • Kommentarer

Kålpølser

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Trækketid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Kålpølser er en sønderjysk specialitet, som kan koges, steges eller grilles. Her kan du se hvordan du bedst tilbereder en kålpølse (som der er ikke kål i).
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kålpølser

Fremgangsmåde

  1. Kog en gryde med vand op. Pølserne skal være dækket af vand når de kommer i.
  2. Når vandet koger kommes kålpølserne i, og der skrues lidt ned.
  3. Lad kålpølserne koge i cirka fem minutter.
  4. Tag derefter gryden af blusset, og lad pølserne trække 15 minutter i vandet.
  5. Derefter er de kogte kålpølser klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier258kcalProtein13gFedt23gMættet fedt7gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.2gKolesterol61mgNatrium541mgKalium211mgVitamin A64IUVitamin C1mgCalcium8mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kålpølser

Kålpølser er en nationalspise syd for Kongeåen, og her er man med god grund stolte af kålpølserne.

Enhver sønderjysk slagter med respekt for sig har en hjemmelavet kålpølse i butikken, men kålpølserne er bestemt også populære andre steder i Danmark.

Der findes flere producenter i Sønderjylland, som i dag "eksporterer" kålpølserne til det øvrige Danmark, og blandt de bedste og mest kender er Højer Pølser, Slagter Lampe og Vollstedt. Af egen erfaring kan jeg sige, at her får du altid en god kålpølse!

Er der kål i kålpølse?

Og lad os bare med det samme lige tage det mest stillede spørgsmål om kålpølsen: Er der kål i en kålpølse?

Det korte og klare svar er et nej. Der er overhovedet ikke kål i kålpølser.

I stedet stammer navnet fra det man spiser til pølserne, nemlig typisk grønlangkål.

Så det er altså tilbehøret, der i virkeligheden har givet kålpølsen navnet. Og den laves helt uden kål.

Og hvis vi kigger ned i ingredienslisten hos Slagter Vollstedt, så kan du her se hvordan man laver kålpølsen.

Den indeholder nemlig: Oksekød af kødkvæg fra Kildegaarden (43 %), svinekød (30 %), svinespæk (9 %), vand, salt, stivelse, glukosesirup, sukker, krydderier (peber, koriander), løg, dextrose, hydrolyseret majsprotein, krydderiekstrakt (koriander, peber), stabilisator: trinatriumdiphosphat, surhedsregulerende middel: natriumlaktat, antioxidant: ascorbinsyre, konserveringsmiddel: natriumnitrit. Spiselig svinetarm.

Og som sagt ikke skyggen af kål.

Kålpølser er normalt forkogte, og skal derfor blot varmes igennem.

Den mest normale tilberedning af kålpølsen er at koge den. Det er sådan man spiser kålpølserne til en grønlangkål.

Stegning af kålpølse

Kom et stykke sølvpapir på en pande, og læg kålpølserne på.

Steg nu pølserne ved svag varme, svarende til 3 på en skala fra 1-9.

Steg pølserne indtil de er gennemvarme og har fået et sprødt skind. Det tager ca. 30 minutter.

Vend pølserne med mellemrum, for så får du det bedste resultat. Se mere i denne video:

Kålpølse på grillen

Kålpølsen er fremragende at lægge på grillen, fordi den både har en fin og kraftig smag, men også en høj andel af kød.

Kålpølser grilles ved indirekte varme, og her lægges de på den varme grillrist. Men grill dem ikke ved en alt for høj varme.

Vend pølserne jævnligt indtil skindet har fået en god kulør og er blevet sprødt.

Samtidig skal kålpølserne selvfølgelig være gennemvarme.

Det tager cirka 10 minutter at grille en kålpølse rigtigt.

Godt tilbehør til kålpølser er blandt andet brunede kartofler.

Se også disse artikler og opskrifter:

  • Kålpølser med grønlangkål
  • Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde
  • Sønderjysk rugbrød
  • Sådan varmer du pølser i airfryer
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)
  • Billede af rosmarinkylling.
    Rosmarinkylling (med lækre grøntsager tilberedt i fad)
  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Du er endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

For blot 295 kroner for et helt år får du helt og aldeles adgang til alt indhold og alle funktioner på Madens Verden. Du slipper samtidig for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne.

Samtidig bakker du som medlem op om Madens Verden og vores store madunivers, der giver dig masser af både nye og spændende retter, men også alle de kendte og populære klassikere.

Betalingen dækker et helt år frem, og vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required