• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kålpølser

Kålpølser

billede med kålpølser
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
51
SHARES
FacebookMessenger51PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. april 2024 - Udgivet:  16. december 2018

Kålpølser er en sønderjysk specialitet, som kan koges, steges eller grilles. Her kan du se hvordan du bedst tilbereder en kålpølse (som der er ikke kål i).

Kålpølser er en nationalspise syd for Kongeåen, og her er man med god grund stolte af kålpølserne.

Enhver sønderjysk slagter med respekt for sig har en hjemmelavet kålpølse i butikken, men kålpølserne er bestemt også populære andre steder i Danmark.

Der findes flere producenter i Sønderjylland, som i dag "eksporterer" kålpølserne til det øvrige Danmark, og blandt de bedste og mest kender er Højer Pølser, Slagter Lampe og Vollstedt. Af egen erfaring kan jeg sige, at her får du altid en god kålpølse!

Er der kål i kålpølse?

Og lad os bare med det samme lige tage det mest stillede spørgsmål om kålpølsen: Er der kål i en kålpølse?

Det korte og klare svar er et nej. Der er overhovedet ikke kål i kålpølser.

I stedet stammer navnet fra det man spiser til pølserne, nemlig typisk grønlangkål.

Så det er altså tilbehøret, der i virkeligheden har givet kålpølsen navnet. Og den laves helt uden kål.

Og hvis vi kigger ned i ingredienslisten hos Slagter Vollstedt, så kan du her se hvordan man laver kålpølsen.

Den indeholder nemlig: Oksekød af kødkvæg fra Kildegaarden (43 %), svinekød (30 %), svinespæk (9 %), vand, salt, stivelse, glukosesirup, sukker, krydderier (peber, koriander), løg, dextrose, hydrolyseret majsprotein, krydderiekstrakt (koriander, peber), stabilisator: trinatriumdiphosphat, surhedsregulerende middel: natriumlaktat, antioxidant: ascorbinsyre, konserveringsmiddel: natriumnitrit. Spiselig svinetarm.

Og som sagt ikke skyggen af kål.

Kålpølser er normalt forkogte, og skal derfor blot varmes igennem.

Den mest normale tilberedning af kålpølsen er at koge den. Det er sådan man spiser kålpølserne til en grønlangkål.

Opskrift på kålpølser

billede med kålpølser
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kålpølser

5 fra 1 stemme
Kålpølser er en sønderjysk specialitet, som kan koges, steges eller grilles. Her kan du se hvordan du bedst tilbereder en kålpølse (som der er ikke kål i).
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Trækketid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 258
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kålpølser

Fremgangsmåde
 

  1. Kog en gryde med vand op. Pølserne skal være dækket af vand når de kommer i.
  2. Når vandet koger kommes kålpølserne i, og der skrues lidt ned.
  3. Lad kålpølserne koge i cirka fem minutter.
  4. Tag derefter gryden af blusset, og lad pølserne trække 15 minutter i vandet.
  5. Derefter er de kogte kålpølser klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 258kcalProtein: 13gFedt: 23gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.2gKolesterol: 61mgNatrium: 541mgKalium: 211mgVitamin A: 64IUVitamin C: 1mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Stegning af kålpølse

Kom et stykke sølvpapir på en pande, og læg kålpølserne på.

Steg nu pølserne ved svag varme, svarende til 3 på en skala fra 1-9.

Steg pølserne indtil de er gennemvarme og har fået et sprødt skind. Det tager ca. 30 minutter.

Vend pølserne med mellemrum, for så får du det bedste resultat. Se mere i denne video:

Kålpølse på grillen

Kålpølsen er fremragende at lægge på grillen, fordi den både har en fin og kraftig smag, men også en høj andel af kød.

Kålpølser grilles ved indirekte varme, og her lægges de på den varme grillrist. Men grill dem ikke ved en alt for høj varme.

Vend pølserne jævnligt indtil skindet har fået en god kulør og er blevet sprødt.

Samtidig skal kålpølserne selvfølgelig være gennemvarme.

Det tager cirka 10 minutter at grille en kålpølse rigtigt.

Godt tilbehør til kålpølser er blandt andet brunede kartofler.

Se også disse artikler og opskrifter:

  • Kålpølser med grønlangkål
  • Sønderjysk grønlangkål med kartofler og fløde
  • Sønderjysk rugbrød
  • Sådan varmer du pølser i airfryer
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required