Her er en nem opskrift på kålpølser med grønlangkål. En sønderjysk specialitet, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler.
Kålpølser med grønlangkål er en lækker specialitet fra Sønderjylland, og jeg skal hilse og sige, at den smager godt.
Den kan laves på flere måder, og denne opskrift er den simple og hurtige, hvor det ikke tager mange minutter at lave aftensmad.
Der er anvendt kartofler på glas, men du kan naturligvis også sagtens bruge alm. kartofler.
Her har jeg ristet glaskartoflerne på panden, men du kan servere den sønderjyske specialitet med brunede kartofler.
Jeg har beregnet en kålpølse til hver, men det kan sagtens være du skal smide et par stykker mere på panden. Det afhænger af sulten.
Opskrift på kålpølser med grønlangkål
Ingredienser
- 4 kålpølser
- smør til stegning
- 2 stk. glaskartofler hæld vandet fra
- rosmarin
- timian
- 450 gram grønkål fra frost, optøet
- 2 deciliter madlavningsfløde måske lidt mere
- salt og friskkværnet peber
- Lidt citronsaft
- 1-2 teskefulde sukker
Sådan gør du
- Kålpølser ristet på en pande i ca. 30 minutter. Pølserne steges ved en svag varme, og det kan du se mere om i videoen.
- Optø den frosne grønkål og vrid vandet af.
- Kom grønkålen i en gryde sammen med madlavningsfløde, og kog indtil din grønlangkål er cremet ind. Tilsæt om nødvendigt lidt mere madlavningsfløde. Smages til med salt og friskkværnet peber, lidt citronsaft og sukker.
- Hæld vandet fra glaskartoflerne og kom dem på en varm pande med lidt smør.
- Tilsæt finthakket rosmarin og timian, og rist nu kartoflerne indtil de gennemvarme. Krydres med salt og friskkværnet peber.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Så nemt er det, og nu har du en lækker omgang kålpølser med grønlangkål og kartofler.
Bemærk, at du også kan servere den sønderjyske specialitet med brunede kartofler.
Se også disse opskrifter med grønkål:
Der er skrevet spinat i opskriften i stedet for grønkål
Mange tak, Simone - min fejl. Jeg har rettet 🙂
Alt det bedste
Holger