• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Juletræsbrød med spinat

Juletræsbrød med spinat

Juletræsbrød med spinat
Vær venlig at stemme :-)
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. december 2021 - Udgivet:  25. december 2021

Juletræsbrød med spinat er det fineste madbrød, som passer perfekt til december måned. Og så er det i øvrigt super nemt at lave.

Juletræsbrød med spinat er et såkaldt pull apart bread. Det betyder, at man bare river det stykke af, som man vil spise uden at skære det ud. Derfor er det et virkelig godt brød at lave til gæster og deling.

Bunden her er ligesom en pizzabund, som er sprød og lækker. Derefter er der fyldet med spinat, flødeost og krydderurter, og til sidst toppes det hele med hvidløgssmør og parmesan.

Jeg er kæmpe fan af opskriften og vil klart lave brødet til en julefrokost og måske bare en decemberdag for at komme i rigtig julestemning.

Opskrift på juletræsbrød med spinat

Juletræsbrød med spinat
Rakel Seneca

Juletræsbrød med spinat

Vær venlig at stemme 🙂
Juletræsbrød med spinat er det fineste madbrød, som passer perfekt til december måned. Og så er det i øvrigt super nemt at lave.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g vand - lunkent
  • 12 g tørgær
  • 240 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 35 g olivenolie
  • 200 g spinat - frisk
  • 50 g flødeost
  • 60 g græsk yoghurt
  • 1 tsk timian - stødt
  • 0,5 tsk friskkværnet peber
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk parmesan - fintrevet

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en stor skål og tilføj det lunkne vand, bland derefter tørgær sammen med vandet.
  2. Tilføj halvdelen af hvedemelet, salt, bagepulver og olivenolie. Rør det godt sammen. Tilføj nu resten af hvedemelet, mens du ælter dejen sammen.
  3. Ælt dejen i fem minutter, så den bliver glat og smidig. Dæk nu dejen til med et viskestykke og lad den hæve i 40 minutter.
Spinatfyld
  1. Mens dejen hæver, laves fyldet. Start med at hakke spinaten og put den på en pande med låg på, damp den i cirka fem minutter, eller indtil spinaten mister al sin væske.
  2. Hæld væsken fra spinaten. I en skål kommer du flødeost og yoghurt, rør det godt sammen. Tilføj nu spinaten og timian.
  3. Smag det til med salt og sort peber. Stil nu fyldet til siden.
Juletræsbrød med spinat
  1. Forvarm ovnen til 200 grader og tag en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Tag nu dejen og del den i to dele. Rul begge dele af dejene helt tyndt ud som en pizzabund. Skær dem til lige store trekanter, put det ene stykke dej på bagepladen.
  3. Smør spinatfyldet udover den ene dej på bagepladen. Put derefter den anden del af dejen ovenpå fyldet. Skær nu otte linjer i hver side af "juletræet".
  4. Tag en strimmel eller gren af gangen og twist den rundt om sig selv et par gange. Forsæt, indtil alle strimlerne er twistet.
  5. Smelt nu smørret og tilføj et knust fed hvidløg. Smør denne blanding udover dejen. Og til sidst strøs lidt parmesanost udover brødet.
  6. Bag brødet i 15 minutter, eller indtil det er gyldent. Så er det fine jule-madbrød klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan vælge at drysse flere forskellige slags ost ovenpå dejen. Bruger du mozzarella, vil brødet næsten minde om en pizza.

Server brødet til en god suppe eller en stor skål salat, så har du en fin middag midt i juletravlheden.

Se også vores andre kreative madbrød:

  • Surdejsbrød med cheddar og oliven
  • Brydebrød med hvidløg og ost
  • Olivenbrød med za'atar - det lækreste madbrød
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required