• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Julekringle

Julekringle

billederesultat for julekringle
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
195
SHARES
FacebookMessenger195PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. december 2022 - Udgivet:  26. december 2022

Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.

Her er opskriften på en gammeldags julekringle med marcipanremonce, og den er ret nem at lave.

Det er en stor kringle, så der er rigeligt til i hvert fald 10 personer. Julekringlen kan fryses ned.

Der kan tilsættes sukat til kringlen. Det har jeg dog ikke gjort og forklaringen er, at jeg simpelthen ikke er så glad for sukat. for nu at være ærlig.

Men hvis du holder af sukat, kan den kommes ovenpå marcipanremoncen inden du ruller dejen sammen.

Se andre populære kringler:

  • Hjemmebagt adventskrans
  • Hjemmebagt kringle med marcipan
  • Rabarberkringle

Opskrift på julekringle

billederesultat for julekringle
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Julekringle

4.80 fra 35 stemmer
Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 627
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sødmælk
  • 175 g smør
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 5 g salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 2 æg
Marcipanremonce
  • 150 g smør
  • 100 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 75 g mandelflager
  • 25 g rosiner
Pynt
  • 1 æg
  • perlesukker
  • mandelflager
  • flormelis

Fremgangsmåde
 

  1. Kom sødmælk og smør i en lille gryde, og varm forsigtigt op indtil smørret er smeltet. Væsken må ikke være varmere end ca. 35 grader.
  2. Hæld den i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Sæt dejkrog på og rør gæren ud.
  3. Hvedemel vejes af sammen med sukker, salt og kardemomme. Vendes sammen.
  4. Ælt derefter melblandingen ind i dejen sammen med to æg. Æltes 7-8 minutter ved middel hastighed. Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Lægges i skål med husholdningsfilm og et viskestykke over. Hæver til dobbelt størrelse, hvilket tager 30-40 minutter.
  5. Rør marcipanremonce sammen af smør, marcipan, sukker, mandelflager og rosiner. Der kan tilsættes en større mængde rosiner, hvis dette ønskes.
  6. Dejen trækkes lidt aflang, og rulles ud til et rektangel på cirka 70 gange 25 centimeter.
  7. Fordel marcipanremonce på hele dejen, og rul den derefter sammen til en roulade, der altså er cirka 70 centimeter lang.
  8. Læg den på en bageplade med bagepapir. Enten som firkant eller et stort hjerte. Enderne foldes sammen, så remoncen ikke løber ud.
  9. Pensles med sammenpisket æg, og drysses med perlesukker og mandelflager.
  10. Lad din julekringle hæve ca. 20 minutter, inden den bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 627kcalKulhydrater: 69gProtein: 11gFedt: 35gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 121mgNatrium: 436mgKalium: 242mgKostfibre: 3gSukker: 27gVitamin A: 917IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 76mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag den færdigbagte julekringle ud af ovnen, og lad den køle lidt af.

Drysses derefter med sigtet flormelis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Conny Andersen

    november 22, 2023 at 9:14 am

    Hej
    Jeg vil prøve at bage julekringlen med marcipan remonce . Vil høre om man kan erstatte mandelsplitterne med hele hasselnødder ?
    Vh Conny

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 26, 2024 at 11:21 am

      Hej Conny
      Jep - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Holger

      Svar
  2. Lotte

    december 22, 2021 at 3:43 pm

    Wau, den er god og nem at lave🎄🎄

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 22, 2021 at 5:05 pm

      Tusind tak, Lotte - dejligt at høre du kan lide julekringlen 🙂
      Med ønsket om en rigtig glædelig jul
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required