Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
Her er opskriften på en gammeldags julekringle med marcipanremonce, og den er ret nem at lave.
Det er en stor kringle, så der er rigeligt til i hvert fald 10 personer. Julekringlen kan fryses ned.
Der kan tilsættes sukat til kringlen. Det har jeg dog ikke gjort og forklaringen er, at jeg simpelthen ikke er så glad for sukat. for nu at være ærlig.
Men hvis du holder af sukat, kan den kommes ovenpå marcipanremoncen inden du ruller dejen sammen.
Se andre populære kringler:
Opskrift på julekringle
Julekringle
Ingredienser
- 200 g sødmælk
- 175 g smør
- 50 g gær
- 500 g hvedemel
- 50 g sukker
- 5 g salt
- 0,5 tsk kardemomme
- 2 æg
Marcipanremonce
- 150 g smør
- 100 g marcipan
- 150 g sukker
- 75 g mandelflager
- 25 g rosiner
Pynt
- 1 æg
- perlesukker
- mandelflager
- flormelis
Fremgangsmåde
- Kom sødmælk og smør i en lille gryde, og varm forsigtigt op indtil smørret er smeltet. Væsken må ikke være varmere end ca. 35 grader.
- Hæld den i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Sæt dejkrog på og rør gæren ud.
- Hvedemel vejes af sammen med sukker, salt og kardemomme. Vendes sammen.
- Ælt derefter melblandingen ind i dejen sammen med to æg. Æltes 7-8 minutter ved middel hastighed. Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Lægges i skål med husholdningsfilm og et viskestykke over. Hæver til dobbelt størrelse, hvilket tager 30-40 minutter.
- Rør marcipanremonce sammen af smør, marcipan, sukker, mandelflager og rosiner. Der kan tilsættes en større mængde rosiner, hvis dette ønskes.
- Dejen trækkes lidt aflang, og rulles ud til et rektangel på cirka 70 gange 25 centimeter.
- Fordel marcipanremonce på hele dejen, og rul den derefter sammen til en roulade, der altså er cirka 70 centimeter lang.
- Læg den på en bageplade med bagepapir. Enten som firkant eller et stort hjerte. Enderne foldes sammen, så remoncen ikke løber ud.
- Pensles med sammenpisket æg, og drysses med perlesukker og mandelflager.
- Lad din julekringle hæve ca. 20 minutter, inden den bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag den færdigbagte julekringle ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
Drysses derefter med sigtet flormelis.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Conny Andersen
Hej
Jeg vil prøve at bage julekringlen med marcipan remonce . Vil høre om man kan erstatte mandelsplitterne med hele hasselnødder ?
Vh Conny
Holger Rørby Madsen
Hej Conny
Jep - det kan du sagtens 🙂
God bagelyst.
Holger
Lotte
Wau, den er god og nem at lave🎄🎄
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Lotte - dejligt at høre du kan lide julekringlen 🙂
Med ønsket om en rigtig glædelig jul
Holger