Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Julekringle

Julekringle (opskrift på julekage med remonce)

billederesultat for julekringle
4.8 fra 35 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
203
SHARES
FacebookMessenger203PinterestEmailSMS
Indhold
  • Julekringle
  • Opskrift på julekringle
  • Tips
  • Kommentarer

Julekringle

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 35 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 40 minutter min
Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sødmælk
  • 175 g smør
  • 50 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 5 g salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 2 æg
Marcipanremonce
  • 150 g smør
  • 100 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 75 g mandelflager
  • 25 g rosiner
Pynt
  • 1 æg
  • perlesukker
  • mandelflager
  • flormelis

Fremgangsmåde

  1. Kom sødmælk og smør i en lille gryde, og varm forsigtigt op indtil smørret er smeltet. Væsken må ikke være varmere end ca. 35 grader.
  2. Hæld den i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Sæt dejkrog på og rør gæren ud.
  3. Hvedemel vejes af sammen med sukker, salt og kardemomme. Vendes sammen.
  4. Ælt derefter melblandingen ind i dejen sammen med to æg. Æltes 7-8 minutter ved middel hastighed. Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Lægges i skål med husholdningsfilm og et viskestykke over. Hæver til dobbelt størrelse, hvilket tager 30-40 minutter.
  5. Rør marcipanremonce sammen af smør, marcipan, sukker, mandelflager og rosiner. Der kan tilsættes en større mængde rosiner, hvis dette ønskes.
  6. Dejen trækkes lidt aflang, og rulles ud til et rektangel på cirka 70 gange 25 centimeter.
  7. Fordel marcipanremonce på hele dejen, og rul den derefter sammen til en roulade, der altså er cirka 70 centimeter lang.
  8. Læg den på en bageplade med bagepapir. Enten som firkant eller et stort hjerte. Enderne foldes sammen, så remoncen ikke løber ud.
  9. Pensles med sammenpisket æg, og drysses med perlesukker og mandelflager.
  10. Lad din julekringle hæve ca. 20 minutter, inden den bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier627kcalKulhydrater69gProtein11gFedt35gMættet fedt18gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt12gTransfedt1gKolesterol121mgNatrium436mgKalium242mgKostfibre3gSukker27gVitamin A917IUVitamin C0.1mgCalcium76mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på julekringle

Her er opskriften på en gammeldags julekringle med marcipanremonce, og den er ret nem at lave.

Det er en stor kringle, så der er rigeligt til i hvert fald 10 personer. Julekringlen kan fryses ned.

Der kan tilsættes sukat til kringlen. Det har jeg dog ikke gjort og forklaringen er, at jeg simpelthen ikke er så glad for sukat. for nu at være ærlig.

Men hvis du holder af sukat, kan den kommes ovenpå marcipanremoncen inden du ruller dejen sammen.

Se andre populære kringler:

  • Hjemmebagt adventskrans
  • Hjemmebagt kringle med marcipan
  • Rabarberkringle

Tips

Tag den færdigbagte julekringle ud af ovnen, og lad den køle lidt af.

Drysses derefter med sigtet flormelis.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Conny Andersen skriver

    november 22, 2023 at 9:14 am

    Hej
    Jeg vil prøve at bage julekringlen med marcipan remonce . Vil høre om man kan erstatte mandelsplitterne med hele hasselnødder ?
    Vh Conny

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 26, 2024 at 11:21 am

      Hej Conny
      Jep - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Holger

      Svar
  2. Lotte skriver

    december 22, 2021 at 3:43 pm

    Wau, den er god og nem at lave🎄🎄

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 22, 2021 at 5:05 pm

      Tusind tak, Lotte - dejligt at høre du kan lide julekringlen 🙂
      Med ønsket om en rigtig glædelig jul
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required