Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Jordbærkage

Jordbærkage (med kransekage og flødecreme)

jordbærkage med kransekage
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
256
SHARES
FacebookMessenger256PinterestEmailSMS
Indhold
  • Jordbærkage
  • Opskrift på jordbærkage
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Jordbærkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 25 g kokosmel
  • 2 tsk bagepulver ca. 10 gram
  • 1 tsk vaniljesukker ca. 5 gram
  • 50 g smør smeltes
  • 200 g kærnemælk
Kransekagemasse
  • 100 g sukker
  • 100 g pasteuriseret æggehvide
  • 250 g marcipan
  • 40 g kokos
Chokolade ganache
  • 40 g mørk chokolade
  • 50 g fløde
Flødecreme
  • 250 g kagecreme
  • 300 g fløde pisket til flødeskum
Jordbær
  • 500 g jordbær nippes og halveres

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og sæt risten på næstnederste rille.
  2. Start med at piske æg og sukker luftige i en skål. I en anden skål blandes hvedemel med kokosmel, bagepulver og vaniljesukker.
  3. Smelt smør og rør kærnemælk i smørret.
  4. Rør nu det hele sammen i skålen med æggesnapsen, og sørg for der ikke er klumper i dejen.
  5. Fordel dejen i to aluforme med en diameter på ca. 24 centimeter.
  6. Bages ca. 20 minutter på næstnederste rille ved 180 grader varmluft. Det er bunden til dine jordbærtærter med kransekage.
  7. Imens laver du kransekagemasse. Pisk sukker og æggehvider godt sammen, så det begynder at blive hvidt, men ikke stift! Riv marcipan i sammen med med kokosmel, og vend kransekagemassen sammen, indtil den er jævn. Fyldes i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  8. Efter de 20 minutter tages kagerne ud af ovnen, og der skrues op på 200 grader varmluft. Her skal kagerne ikke køles af, inden du kommer kransekagemassen på.
  9. Sprøjt en ring rundt yderst på kagerne med kransekagemassen, og bag kagerne færdige i ovnen i yderligere ca. 10 minutter, så kransekagemassen bliver gylden og lidt sprød.
  10. Tag kagerne ud og lad dem køle næsten af.
  11. I en lille gryde smeltes chokolade sammen med fløde, og den røres sammen til en chokolade ganache. Pensl den næsten afkølede kager med chokoladen, og lad nu chokolade stivne. Stil eventuelt kagerne på køl.
  12. Pisk fløden til en flødeskum (se evt. de gode råd om piskning af flødeskum her), og vend gradvist og med forsigtighed cremen i, så du får en lækker flødecreme.
  13. Fordel flødecremen på kagerne (altså ovenpå chokoladen) og pynt med halve jordbær. Og eventuelt en kvist frisk mynte, hvis du har sådan en i haven.

Næringsindhold

Kalorier642kcalKulhydrater78gProtein12gFedt33gMættet fedt17gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.2gKolesterol102mgNatrium358mgKalium310mgKostfibre4gSukker52gVitamin A754IUVitamin C30mgCalcium86mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på jordbærkage

Jordbærkage med kransekage og flødecreme. Så bliver det næsten ikke mere sommeragtigt, og tænderne løber allerede i vand.

Faktisk er jordbærkagen nem at bage, og det er jo også en kage, som man sagtens kan spise hele året rundt. I sommersæsonen selvfølgelig med nye, danske jordbær, mens du resten af året må klare dig med de udenlandske bær.

Bemærk: Du får to jordbærkager ud af denne opskrift, men skal du kun bruge en kage, kan du halvere mængderne i opskriften. Eller fryse den anden kage ned, og det kan du læse mere om længere nede.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Jordbærtærte (opskrift på tærte med jordbær, mazarin og creme)
  • Nem jordbærkage på 10 minutter
  • Stor bradepandekage med jordbær (opskrift til mange)
  • Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)
  • Mini pavlova med jordbær og flødeskum
  • Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær

Tips

Jordbærkage med kransekage og flødecreme kan serveres straks, men også stilles på køl nogle timer.

FAQ

Kan man fryse jordbærkagen?

Ja. Skal du kun bruge en jordbærkage ad gangen, kan de fryses ned. Her laver du kagerne færdige frem til og med punktet med chokolade ganache. Derefter fryses jordbærkagerne ned, og de pyntes med flødecreme og jordbær, når de tages op af fryseren igen.

Kan man bage jordbærkagen dagen før?

Det kan du godt, men jordbærkagen er bedst samme dage.

Hvor længe holder jordbærkage?

Jordbærkagen opbevares på køl, hvor den kan holde sig i op til to dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Lausen skriver

    maj 21, 2024 at 11:32 am

    Kan marzipan blive for gammelt. Tusind tak for opskrifter fra Madens Verden har prøvet nogle af opgaverne med god resultater.

    Svar
  2. Caroline B skriver

    juni 10, 2023 at 1:53 pm

    Kan man lave selve kagen, kransekage og chokoladeganache dagen inden man skal bruge kagerne? Også lave resten på dagen? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 10, 2023 at 1:59 pm

      Hej Caroline
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Annie Louise Jørgensen skriver

    juni 22, 2022 at 2:45 pm

    Hej Holger ville så gerne bag en jordbærkage , men jeg er glutenallergiker.
    Kan man erstatte hvedemel med andet mel.
    Mvh Annie Louise

    Svar
  4. Eva Lindtoft Sørensen skriver

    juli 21, 2021 at 10:29 am

    Hvad er 200 gram kærnemælk ???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 21, 2021 at 6:36 pm

      Hej Eva
      Det svarer til ca. 2 deciliter kærnemælk 🙂
      Jeg synes bare det er nemmest at veje af.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Connie Bach skriver

      maj 19, 2023 at 11:58 am

      2 dl

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required