Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Jordbærkage med kransekage og flødecreme. Så bliver det næsten ikke mere sommeragtigt, og tænderne løber allerede i vand.
Faktisk er jordbærkagen nem at bage, og det er jo også en kage, som man sagtens kan spise hele året rundt.
I sommersæsonen selvfølgelig med nye, danske jordbær, mens du resten af året må klare dig med de udenlandske bær.
Bemærk: Du får to jordbærkager ud af denne opskrift, men skal du kun bruge en kage, kan du halvere mængderne i opskriften.
Eller fryse den anden kage ned, og det kan du læse mere om længere nede.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på jordbærkage
Jordbærkage
Ingredienser
- 3 æg
- 250 g sukker
- 250 g hvedemel
- 25 g kokosmel
- 2 tsk bagepulver - ca. 10 gram
- 1 tsk vaniljesukker - ca. 5 gram
- 50 g smør - smeltes
- 200 g kærnemælk
Kransekagemasse
- 100 g sukker
- 100 g pasteuriseret æggehvide
- 250 g marcipan
- 40 g kokos
Chokolade ganache
- 40 g mørk chokolade
- 50 g fløde
Flødecreme
- 250 g kagecreme
- 300 g fløde - pisket til flødeskum
Jordbær
- 500 g jordbær - nippes og halveres
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og sæt risten på næstnederste rille.
- Start med at piske æg og sukker luftige i en skål. I en anden skål blandes hvedemel med kokosmel, bagepulver og vaniljesukker.
- Smelt smør og rør kærnemælk i smørret.
- Rør nu det hele sammen i skålen med æggesnapsen, og sørg for der ikke er klumper i dejen.
- Fordel dejen i to aluforme med en diameter på ca. 24 centimeter.
- Bages ca. 20 minutter på næstnederste rille ved 180 grader varmluft. Det er bunden til dine jordbærtærter med kransekage.
- Imens laver du kransekagemasse. Pisk sukker og æggehvider godt sammen, så det begynder at blive hvidt, men ikke stift! Riv marcipan i sammen med med kokosmel, og vend kransekagemassen sammen, indtil den er jævn. Fyldes i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
- Efter de 20 minutter tages kagerne ud af ovnen, og der skrues op på 200 grader varmluft. Her skal kagerne ikke køles af, inden du kommer kransekagemassen på.
- Sprøjt en ring rundt yderst på kagerne med kransekagemassen, og bag kagerne færdige i ovnen i yderligere ca. 10 minutter, så kransekagemassen bliver gylden og lidt sprød.
- Tag kagerne ud og lad dem køle næsten af.
- I en lille gryde smeltes chokolade sammen med fløde, og den røres sammen til en chokolade ganache. Pensl den næsten afkølede kager med chokoladen, og lad nu chokolade stivne. Stil eventuelt kagerne på køl.
- Pisk fløden til en flødeskum (se evt. de gode råd om piskning af flødeskum her), og vend gradvist og med forsigtighed cremen i, så du får en lækker flødecreme.
- Fordel flødecremen på kagerne (altså ovenpå chokoladen) og pynt med halve jordbær. Og eventuelt en kvist frisk mynte, hvis du har sådan en i haven.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Jordbærkage med kransekage og flødecreme kan serveres straks, men også stilles på køl nogle timer.
Skal du kun bruge en jordbærkage ad gangen, kan de fryses ned. Her laver du kagerne færdige frem til og med punktet med chokolade ganache.
Derefter fryses jordbærkagerne ned, og de pyntes med flødecreme og jordbær, når de tages op af fryseren igen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Birthe Lausen
Kan marzipan blive for gammelt. Tusind tak for opskrifter fra Madens Verden har prøvet nogle af opgaverne med god resultater.
Caroline B
Kan man lave selve kagen, kransekage og chokoladeganache dagen inden man skal bruge kagerne? Også lave resten på dagen? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Caroline
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Annie Louise Jørgensen
Hej Holger ville så gerne bag en jordbærkage , men jeg er glutenallergiker.
Kan man erstatte hvedemel med andet mel.
Mvh Annie Louise
Eva Lindtoft Sørensen
Hvad er 200 gram kærnemælk ???
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Det svarer til ca. 2 deciliter kærnemælk 🙂
Jeg synes bare det er nemmest at veje af.
Alt det bedste
Holger
Connie Bach
2 dl