Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Jordbærkage med kransekage og flødecreme

Jordbærkage med kransekage og flødecreme

jordbærkage med kransekage
4.9 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
256
SHARES
FacebookMessenger256PinterestEmailSMS
Opdateret: 15. september 2024 - Udgivet: 30. juli 2023

Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.

Oversigt over indhold
  • Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
  • Opskrift på jordbærkage
  • Jordbærkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Jordbærtærte
  • Nem jordbærkage - hurtig at lave på 10 minutter
  • Bradepandekage med jordbær
  • Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)
  • Mini pavlova med jordbær og flødeskum
  • Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær
  • FAQ
  • Kommentarer

Jordbærkage med kransekage og flødecreme. Så bliver det næsten ikke mere sommeragtigt, og tænderne løber allerede i vand.

Faktisk er jordbærkagen nem at bage, og det er jo også en kage, som man sagtens kan spise hele året rundt. I sommersæsonen selvfølgelig med nye, danske jordbær, mens du resten af året må klare dig med de udenlandske bær.

Bemærk: Du får to jordbærkager ud af denne opskrift, men skal du kun bruge en kage, kan du halvere mængderne i opskriften. Eller fryse den anden kage ned, og det kan du læse mere om længere nede.

Opskrift på jordbærkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbærkage

4.93 fra 14 stemmer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 642
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 25 g kokosmel
  • 2 tsk bagepulver - ca. 10 gram
  • 1 tsk vaniljesukker - ca. 5 gram
  • 50 g smør - smeltes
  • 200 g kærnemælk
Kransekagemasse
  • 100 g sukker
  • 100 g pasteuriseret æggehvide
  • 250 g marcipan
  • 40 g kokos
Chokolade ganache
  • 40 g mørk chokolade
  • 50 g fløde
Flødecreme
  • 250 g kagecreme
  • 300 g fløde - pisket til flødeskum
Jordbær
  • 500 g jordbær - nippes og halveres
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og sæt risten på næstnederste rille.
  2. Start med at piske æg og sukker luftige i en skål. I en anden skål blandes hvedemel med kokosmel, bagepulver og vaniljesukker.
  3. Smelt smør og rør kærnemælk i smørret.
  4. Rør nu det hele sammen i skålen med æggesnapsen, og sørg for der ikke er klumper i dejen.
  5. Fordel dejen i to aluforme med en diameter på ca. 24 centimeter.
  6. Bages ca. 20 minutter på næstnederste rille ved 180 grader varmluft. Det er bunden til dine jordbærtærter med kransekage.
  7. Imens laver du kransekagemasse. Pisk sukker og æggehvider godt sammen, så det begynder at blive hvidt, men ikke stift! Riv marcipan i sammen med med kokosmel, og vend kransekagemassen sammen, indtil den er jævn. Fyldes i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
  8. Efter de 20 minutter tages kagerne ud af ovnen, og der skrues op på 200 grader varmluft. Her skal kagerne ikke køles af, inden du kommer kransekagemassen på.
  9. Sprøjt en ring rundt yderst på kagerne med kransekagemassen, og bag kagerne færdige i ovnen i yderligere ca. 10 minutter, så kransekagemassen bliver gylden og lidt sprød.
  10. Tag kagerne ud og lad dem køle næsten af.
  11. I en lille gryde smeltes chokolade sammen med fløde, og den røres sammen til en chokolade ganache. Pensl den næsten afkølede kager med chokoladen, og lad nu chokolade stivne. Stil eventuelt kagerne på køl.
  12. Pisk fløden til en flødeskum (se evt. de gode råd om piskning af flødeskum her), og vend gradvist og med forsigtighed cremen i, så du får en lækker flødecreme.
  13. Fordel flødecremen på kagerne (altså ovenpå chokoladen) og pynt med halve jordbær. Og eventuelt en kvist frisk mynte, hvis du har sådan en i haven.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 642kcalKulhydrater: 78gProtein: 12gFedt: 33gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.2gKolesterol: 102mgNatrium: 358mgKalium: 310mgKostfibre: 4gSukker: 52gVitamin A: 754IUVitamin C: 30mgCalcium: 86mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Jordbærkage med kransekage og flødecreme kan serveres straks, men også stilles på køl nogle timer.

Flere inspirerende opskrifter:

Jordbærtærte

4.8 fra 204 stemmer
Min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte. Den bedste tærte med jordbær, der laves med mazarinbund, vaniljecreme og jordbær. Nem at lave.
Gå til opskrift
jordbærtærte

Nem jordbærkage - hurtig at lave på 10 minutter

4.8 fra 103 stemmer
Opskrift på en nem jordbærkage, som du kan lave på 10 minutter fra start til slut. Måske verdens nemmeste kage med jordbær og creme på mazarinkagebund.
Gå til opskrift
billederesultat for nem jordbærkage

Bradepandekage med jordbær

4.7 fra 3 stemmer
Få min opskrift på stor bradepandekage med jordbær og flødecreme. Kagen bages nemt og med få ingredienser i en stor bradepande til ovnen.
Gå til opskrift
stor bradepandekage med jordbær

Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)

4.8 fra 10 stemmer
Dette er opskriften på en nem sommerkage, der laves med vandbakkelser. Kagen pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og og lidt chokolade.
Gå til opskrift
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Mini pavlova med jordbær og flødeskum

5 fra 1 stemme
Her får du opskriften på mini pavlova med jordbær og flødeskum med vanilje. Du kan bage de lækre marengs-bunde i forvejen.
Gå til opskrift
Billed resultat for mini pavlova md jordbær

Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær

5 fra 10 stemmer
Her er min opskrift på en lækker sommerlagkage. Lagkagen lægges sammen med hindbærmarmelade, flødecreme, samt friske hindbær og jordbær.
Gå til opskrift
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær

FAQ

Kan man fryse jordbærkagen?

Ja. Skal du kun bruge en jordbærkage ad gangen, kan de fryses ned. Her laver du kagerne færdige frem til og med punktet med chokolade ganache. Derefter fryses jordbærkagerne ned, og de pyntes med flødecreme og jordbær, når de tages op af fryseren igen.

Kan man bage jordbærkagen dagen før?

Det kan du godt, men jordbærkagen er bedst samme dage.

Hvor længe holder jordbærkage?

Jordbærkagen opbevares på køl, hvor den kan holde sig i op til to dage.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Lausen skriver

    maj 21, 2024 at 11:32 am

    Kan marzipan blive for gammelt. Tusind tak for opskrifter fra Madens Verden har prøvet nogle af opgaverne med god resultater.

    Svar
  2. Caroline B skriver

    juni 10, 2023 at 1:53 pm

    Kan man lave selve kagen, kransekage og chokoladeganache dagen inden man skal bruge kagerne? Også lave resten på dagen? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 10, 2023 at 1:59 pm

      Hej Caroline
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Annie Louise Jørgensen skriver

    juni 22, 2022 at 2:45 pm

    Hej Holger ville så gerne bag en jordbærkage , men jeg er glutenallergiker.
    Kan man erstatte hvedemel med andet mel.
    Mvh Annie Louise

    Svar
  4. Eva Lindtoft Sørensen skriver

    juli 21, 2021 at 10:29 am

    Hvad er 200 gram kærnemælk ???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 21, 2021 at 6:36 pm

      Hej Eva
      Det svarer til ca. 2 deciliter kærnemælk 🙂
      Jeg synes bare det er nemmest at veje af.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Connie Bach skriver

      maj 19, 2023 at 11:58 am

      2 dl

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required