• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Jordbær bowl - opskrift på en god start på dagen

Jordbær bowl - opskrift på en god start på dagen

Jordbær bowl
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. juni 2023 - Udgivet: 13. juni 2023

Jordbær bowl er den dejligste måde at begynde dagen på. Her er både friske og marinerede jordbær sammen med nødder, græsk yoghurt eller skyr.

Jordbær bowl er den rene luksus, og så er det tilmed en sund morgenmad, der giver den helt rigtige start på dagen.

Når det er jordbærsæson herhjemme, gælder det bare om at spise så mange af de søde bær som muligt, for de har meget mere smag end de importerede.

Her får du en opskrift på min morgenfavorit i sommerferien: Yoghurt med citronmarinerede jordbær, jordbærskiver samt en blanding af kokos, kerner og nødder.

Du kan naturligvis også bruge skyr eller ymer, hvis du foretrækker deres konsistens.

Opskrift på jordbær bowl

Jordbær bowl
Karen SenecaKaren Seneca

Jordbær bowl

5 fra 1 stemme
Jordbær bowl er den dejligste måde at begynde dagen på. Her er både friske og marinerede jordbær sammen med nødder, græsk yoghurt eller skyr.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Morgenmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 589
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g yoghurt - græsk - eller 300 gram skyr
  • 200 g jordbær - halvdelen i skiver, resten moste
  • 1 spsk citronsaft
Nøddetopping
  • 0,5 dl cashewnødder
  • 0,3 dl mandler
  • 0,3 dl valnødder
  • 2 spsk kokosmel
  • 2 spsk havregryn
  • 1 spsk græskarkerner - evt. mere
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk sukker - kan udelades
  • 1 tsk honning

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at skære 10 jordbær i skiver, dryp citronsaft over og lade dem stå.
  2. Lav nøddeblandingen ved at smelte smør på lav til medium varme og tilsætte sukker og honning.
  3. Hæld nu kokosmel, havregryn, græskarkerner, mandler, cashewnødder og valnødder på panden, steg ca. fem minutter, så de bliver lettere karamelliseret.
  4. Lad dem køle af på køkkenrulle. Mos nu de jordbærskiver, der er dryppet med citronsaft og skær resten i skiver.
  5. Lav nu jordbær bowl i to dybe tallerkner eller skåle: Først blander du yoghurten med lidt af jordbærmosen, derefter drysser du nødderne i den ene side, placerer jordbærskiverne i den anden og derefter en skefuld mos på resten af yoghurten.
  6. Nu er morgenmaden klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 589kcalKulhydrater: 36gProtein: 20gFedt: 45gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 13gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.2gKolesterol: 41mgNatrium: 145mgKalium: 874mgKostfibre: 7gSukker: 20gVitamin A: 389IUVitamin C: 63mgCalcium: 329mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan godt bruge frosne bær til din jordbær bowl, hvis du ikke kan skaffe friske, gode bær.

Lav en kompot med de frosne bær, som du blander i yoghurten, og så kan du toppe med for eksempel blåbær og frugttern.

Se også vores opskrift på smoothie bowl med rabarber og banan.

Flere morgenmads-opskrifter

  • billede til fløjlsgrød med Maizena
    Fløjlsgrød med kanelsukker
  • billederesultat for havregrødsboller
    Havregrødsboller (opskrift på boller med havregrød)
  • skyr med hjemmelavet granola
    Skyr med hjemmelavet granola og kompot
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften
billederesultat for nem kylling
Nem kylling med tomater og marinade på 20 minutter→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
boller med havreklid
Boller med havreklid - langtidshævede og sprøde brød→ Se opskriften
Billede med ingefær.
Ingefær - fakta og de gode opskrifter med den sunde rod→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required