• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Jægergryde - nem og lækker opskrift på gryderet

Jægergryde - nem og lækker opskrift på gryderet

billede med jægergryde
Jægergryde med kogte ris er en god og lækker gryderet, der serveres med løse ris eller kartoffelmos. Jægergryden indeholder blandt andet nakkefilet i tern, bacon, sm pølser og champignon. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. april 2024 - Udgivet:  15. maj 2023

Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.
  2. Opskrift på den bedste jægergryde
  3. Jægergryde - nem opskrift på klassisk gryderet
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.

Her er min opskrift på en lækker jægergryde, der er en komplet gryderet med skønne ingredienser, der giver en fantastisk smag.

Jægergryden er en klassiker inden for gryderetter, og der findes forskellige versioner af den.

Her er den lavet med mør nakkefilet, der steges med bacon i tern, fløde, ribsgele og andre lækre ingredienser. En gryderet med masser af smag.

Du kan også lave den med kylling, vildt eller oksekød. Opskriften er beregnet til fire personer, og du serverer den jæger med kogte ris.

Se også mine opskrifter på:

  • Jægerpande
  • Mørbradgryde
  • Vikingegryde
  • Jægerbøf

Opskrift på den bedste jægergryde

billede med jægergryde

Jægergryde - nem opskrift på klassisk gryderet

Opskrift på den bedste jægergryde, der er en vidunderlig gryderet med svinekød, bacon, fløde, champignon og små pølser. Serveres med ris.
Bedømmelse
4.8 fra 47 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g svinekød - i tern, her har jeg anvendt nakkefilet
  • 200 g bacon - i tern
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk paprika
  • 3 dl fløde
  • 5 dl oksefond - eller bouillon
  • 3 spsk ribsgele
  • 4 gulerødder
  • 250 g champignon
  • 250 g pølser - gerne små pølser
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk gastrik - kan undværes, men giver god smag
  • 2 spsk majsstivelse
  • madkulør

Fremgangsmåde

  • Skær 500 gram svinekød ud i tern, eller køb færdige tern hos din slagter. Kom 2 spiseskefulde hvedemel og en 1 spiseskefuld paprika i en dyb tallerken, og vend kødet i det.
  • Steg 200 gram bacon i tern sprøde i en gryde. Hæld dem på en tallerken.
  • Smid en klat smør i gryden, og brun nu kødet grundigt. Hæld bacontern tilbage i gryden, og lad det svitse videre et minuts tid.
  • Tilsæt så 5 deciliter oksefond og 3 deciliter fløde, og kom også 4 gulerødder i små skiver ved sammen med 3 spiseskefulde ribsgele.
  • Læg låg på stegegryden, og lad jægergryden simre i en times tid, hvor kødet steges mørt.
  • 250 gram champignon rengøres og svitses grundigt på en varm pande, og kommes i jægergryden til allersidst sammen med 250 gram pølser (brunchpølser eller cocktailpølser), og varmes med i et par minutter.
  • Smag jægergryden til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt . Du kan jævne gryderetten med 2 spiseskefulde majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand, og justere farven med lidt sovsekulør.
  • Kog risene som anvist på pakken, og server med den lækre jægergryde. Eller giv en god kartoffelmos til.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
951
% Daglig værdi*
Fedt
 
73
g
112
%
Mættet fedt
 
34
g
213
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
26
g
Kolesterol
 
220
mg
73
%
Natrium
 
2338
mg
102
%
Kalium
 
1012
mg
29
%
Kulhydrater
 
29
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
46
g
92
%
Vitamin A
 
11422
IU
228
%
Vitamin C
 
11
mg
13
%
Calcium
 
101
mg
10
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Som sagt er ris perfekt tilbehør til jægergryde, men du kan også lave en luftig kartoffelmos.

Retten serveres straks, evt. sammen med en dejlig broccolisalat eller anden salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine

    maj 11, 2021 at 9:46 am

    Hej
    Tak for skønne og velsmagende opskrifter.
    Kan denne ret laves dagen før og stadig smage lige så godt,som hvis den lige var lavet?
    Har tænkt at lave den til mine gæster.
    Venlig hilsen
    Tine

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 11, 2021 at 10:11 am

      Hej Tine
      Det kan du sagtens. Den slags retter her smager faktisk ofte meget bedre dagen efter 🙂
      Og mange tak for de søde ord - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Poul Midjord Dam

    marts 04, 2020 at 7:17 pm

    Jeg glæder mig at gå i gang med denne opskrift.
    Men I bør virkelig tage et kig på jeres udskrivningsindstillinger.
    Hvis man ikke er obs, så skriver man 16 sider ud, blot for denne opskrift.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 05, 2020 at 5:06 pm

      Kære Poul
      Tak for det, og jeg kigger lige på printdelen igen. For det lyder som det slet ikke er optimalt.
      Selvfølgelig skal man ikke printe mere end nødvendigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Henning Kjær

    februar 03, 2019 at 9:06 am

    Jeres altid velsmagende opskrifter mangler kun kalorieindhold mm.

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 03, 2019 at 5:26 pm

      Hej Henning

      Mange tak for det, og jeg arbejder på en ny løsning, hvor der kommer kalorieindhold på mad, brød og kager.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required