• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Italiensk risgryde med kylling - nem alt-i-en gryderet

Italiensk risgryde med kylling - nem alt-i-en gryderet

italiensk risgryde med kylling
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. december 2024 - Udgivet:  16. marts 2023

Her får du opskriften på italiensk risgryde, der bl.a. laves med kylling og peberfrugter. Gryderetten er en alt-i-en gryde og nem aftensmad.

Italiensk risgryde er en nem ret til aftensmad, hvor du tilbereder hele retten i samme gryde.

Her er det med klassiske italienske ingredienser som kylling, ris, soltørrede tomater og peberfrugt.

Risgryden med kylling er også hurtig at lave, da den samlet kan tilberedes på ca. 20 minutter. Afhængig af hvor længe risene skal koges.

Men du kan købe kogeposer med langkornede ris, der typisk blot skal have 10 minutter, og så klippe posen op og tilsætte risene. Meget nemt på en travl hverdag.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på italiensk risgryde

italiensk risgryde med kylling
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk risgryde med kylling

4.67 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på en italiensk risgryde, der blandt andet laves med kylling og peberfrugter. Gryderetten er nem aftensmad som en alt-i-en gryde.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 308
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 soltørrede tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 125 g ris - gerne langkornede
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse vand
  • 1 bouillonterning - (hønse)
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingekødet skæres ud i små tern, der steges i gryde i lille klat smør. Giv gerne kødet lidt stegeskorpe.
  2. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og lad det svitse med et minuts tid. Soltørrede tomater skæres i tynde strimler og kommes ved.
  3. De to peberfrugter skæres ud i mindre tern, der også kommes i gryden.
  4. Tilsæt så ris. Her jeg anvendt en kogepose ris, hvor risene er hældt i gryden, og de skal have ca. 10 minutter. Andre ris kan også sagtens bruges, men husk at tjekke kogetiden.
  5. Kom også hakkede tomater, en dåse vand og en bouillonterning ved.
  6. Kogetiden på en italiensk risgryde afhænger nu af hvor længe risene skal koges, før de møre. Her er det 10 minutter, men kogetiden kan altså godt være lidt længere. Lad risgryden simre indtil risene er nok.
  7. Hak basilikum groft og vend den i til sidst, hvorefter der smages til med salt og friskkværnet peber. Du kan også smage til med lidt balsamico og en smule sukker.

Næringsindhold

Kalorier: 308kcalKulhydrater: 37gProtein: 31gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 1121mgKalium: 947mgKostfibre: 4gSukker: 7gVitamin A: 2070IUVitamin C: 90mgCalcium: 57mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Italiensk risgryde serveres straks sammen med en lækker tomatsalat og hjemmebagt ciabattabrød.

Se også mine opskrifter på

  • Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.
    Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
  • billede med italiensk mad opskrifter
    Italiensk mad (retter fra det italienske køkken)
  • billede med osso buco
    Osso buco (opskrift på langtidsstegt italiensk ossobuco)
  • billederesultat for toscansk gryde
    Toscansk gryde med kylling, kikærter, spinat og bønner
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Borup

    marts 18, 2021 at 1:15 pm

    Hvad i alverden er en dåse vand?????

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 18, 2021 at 2:52 pm

      Hej Marianne
      Godt du spørger - det er blot den tomme dåse hakkede tomater, som du fylder med vand.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mette Hjorth Hansen

    januar 17, 2020 at 6:46 am

    Synes det er dejlige opsk. ☺👍

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required