Her er min opskrift på en italiensk brødsalat. Salaten laves med brød, der steges med lidt hvidløg, rosmarin og basilikum, og giver den italienske smag,
Opskriften på italiensk brødsalat er beregnet som en salat til fire personer.
De enkelte ingredienser kan varieres som du synes.
Ingredienser til italiensk brødsalat
4 skiver daggammelt brød - evt. ciabattebrød
Lidt olivenolie
2 fed hvidløg
Et par kviste rosmarin
En lille potte basilikum
75 gram blandet salat
En håndfuld rucola
6 blommetomater
1 rødløg
1 citron
Olivenolie
Fremgangsmåde
- Start med at lave de sprøde brødcroutoner. Kom en god sjat olivenolie på en middelvarm pande.
- Hak hvidløgsfed fint og kom dem på panden sammen med lidt rosmarin og 6-8 blade basilikum.
- Læg brødskiverne på, og steg med ved middelvarme i små 10 minutter, så de bliver sprøde. Vendes nogle gange undervejs.
- Tag de stegte brødskiver af panden, og skær dem ud i mindre croutoner.
- Blommetomater skæres i mindre både, mens rødløg halveres og snittes i tynde skiver.
- Italiensk brødsalat samles nu ved at vende salat sammen med rucola, blommetomater, rødløg og brødcroutoner.
- Pres lidt frisk citronsaft over sammen med lidt olivenolie, og så er brødsalaten klar til servering.
Til italiensk brødsalat kan du bruge alle typer hvedebrød, og her har jeg som sagt anvendt nogle skiver hjemmebagt ciabattabrød.
Du kan med fordel bruge daggammelt brød til dine brødcroutoner, så det er også en god måde at få brugt rester af brød på.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: