Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Chokoladeis

Sommerens bedste chokoladeis (til ismaskine eller uden)

Billede af chokoladeis på ismaskine.
4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailSMS
Indhold
  • Chokoladeis
  • Opskrift på chokoladeis
  • Chokoladeis uden ismaskine
  • FAQ
  • Kommentarer

Chokoladeis

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 23 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Indfrysning: 1 time t
Samlet tid: 2 timer t
Denne chokoladeis er både cremet og fyldig, og isen har den helt rigtige chokoladesmag. Laves bedst på ismaskine, men kan også fryses uden.
Antal: 4 personer
Ret: Is
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade med 70% kakao
  • 3 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 20 g kakaopulver gerne Valrhona
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 15 g vaniljesukker
  • 1 tsk Cremodan isstabilisator kan udelades

Fremgangsmåde

  1. Start med at hakke den mørke chokolade fint, og kom den i en skål, hvor der er plads til hele iscremen.
  2. Mælk og piskefløde kommes i en lille gryde sammen med kakaopulver (du kan selvfølgelig bruge andre mærker end Valrhona, men den er god), og kog det forsigtigt op under omrøring. Når det koger, tages det fra blusset.
  3. I røremaskinen piskes æggeblommer sammen med sukker og vaniljesukker.
  4. Pisk nu lidt af flødemassen i æggemassen, og pisk derefter gradvist mere i indtil du har pisket hele chokolademassen sammen. Men start med lidt af den varme væske, og øg derefter gradvist.
  5. Kom chokolademassen tilbage i gryden, som nu varmes forsigtigt op til ca. 80 grader under omrøring. Massen må IKKE koge!
  6. Hæld den varme chokolademasse over den hakkede chokolade, og rør det godt ud. Du kan vælge at blende chokoladecremen med en stavblender, men jeg synes den er lækker som den er.
  7. Stil chokoladecremen på køl indtil den er helt kold!
  8. Kør så chokoladecremen på en ismaskine indtil den har den rette konsistens. Under indfrysningen kan du også tilsætte en teskefuld Cremedan isstabilisator, som kan købes i diverse specialbutikker. Isstabilisator skal røres i den kolde iscreme, og ikke koges først.
  9. Kom den færdige chokoladeis i en plastbeholder med låg, og læg den på frost i en times tid, så den fryser helt ind.

Næringsindhold

Kalorier630kcalKulhydrater49gProtein10gFedt46gMættet fedt27gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.01gKolesterol289mgNatrium64mgKalium459mgKostfibre5gSukker41gVitamin A1493IUVitamin C0.5mgCalcium190mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på chokoladeis

Her er opskriften på sommerens bedste chokoladeis, som du selvfølgelig kan lave året rundt. Chokoladeisen er ret nem at lave, og med blandingen af mørk chokolade og en god kakao får du den helt rigtige og fyldige smag af chokolade.

Jeg vil anbefale, at du bruger en chokolade med 70% kakao, og her har jeg anvendt en chokolade fra Lindt, men andre mærker kan selvfølgelig også bruges.

Opskriften giver rigeligt med chokoladeis til fire personer, måske endda endnu flere, da isen er meget koncentreret i smagen.

billede af chokoladeis i ismaskine

Chokoladeis uden ismaskine

Chokoladeisen bliver bedst når du laver den på en ismaskine, Så er det sagt. Men du kan godt lave den uden, og her får du igen det bedste resultat, hvis du anvender lidt isstabilisator.

Her kommer du iscremen i en beholder, som stilles i fryseren. For at undgå iskrystaller skal du nu røre i isen under indfrysningen, så der er lige en ekstra arbejdsopgave. Du skal røre en del gange i den for, at sikre du opnår den cremede konsistens.

billede af sommerens bedste chokoladeis

Se også alt om is og hvordan du undgår hjernefrys.

    Flere inspirerende opskrifter:

    Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)
    Her får du min opskrift på hjemmelavet bananis med stykker af chokolade. Den lækre flødeis med banan kan køres på ismaskine eller laves uden.
    Se opskriften her
    billederesultat for bananis med chokolade
    Verdens bedste vaniljeis
    En god opskrift på hjemmelavet vaniljeis, der kan laves med eller uden ismaskine. En lækker og cremet is med ægte vanilje, og isen er meget nem at lave.
    Se opskriften her
    Billede med hjemmelavet vaniljeis
    Verdens bedste stracciatella is
    Her er opskriften på den bedste stracciatella is, der både er cremet og nem at lave. Stracciatella er en vaniljeis med masser af chokolade.
    Se opskriften her
    billede resultat for hjemmelavet stracciatella is
    Daim is (opskrift på cremet og lækker is med Daim)
    Sådan laver du hjemmelavet Daim is. En opskrift på cremet og lækker is med masser af Daim, og isen kan laves med eller uden en ismaskine.
    Se opskriften her
    billederesultat for Daim is
    Hjemmelavet guf
    Få den bedste opskrift på hjemmelavet guf. Det er verdens bedste guf til is, isvafler og andre dessert, og den laves nemt med 3 ingredienser.
    Se opskriften her
    billede med hjemmelavet guf
    Verdens bedste is
    Her får du opskriften på verdens bedste is. Eller som Newyorker By Heart kaldte den: Verdens nemmeste - og bedste - hjemmelavede is. Prøv den her.
    Se opskriften her
    billede med verdens bedste is

    FAQ

    Hvilken chokolade kan man bruge til chokoladeis?

    Til chokoladeisen kan du bruge flere forskellige slags chokolade:
    Mørk chokolade (60-70%) giver en intens og let bitter is.
    Kakaopulver giver kraftig chokoladesmag og jævn konsistens.
    Mælkechokolade giver en sødere og mildere is.
    Ofte kombineres chokolade og kakao for at få en mere dyb smag.
    Brug ægte chokolade med kakaosmør, ikke overtrækschokolade.

    Hvordan undgår man iskrystaller?

    Du kan gøre flere ting for at undgå iskrystaller i din chokoladeis. Brug æg og/eller glukose for bedre struktur i isen. Køl ismassen helt ned, før den fryses. Opbevar isen i en lufttæt beholder. Undgå gentagen optøning/frysning.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifterne
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. EVA AMSTRUP skriver

      juni 10, 2020 at 3:24 pm

      HEJ , HVOR MEGET FYLDER DENNE SKØNNE CHOKOLADE IS MVH EVA AMSTRUP

      Svar

    Mere inspiration

    • billederesultat for chokolade panna cotta
      Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
    • billede med sveskegrød
      Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
    • billede med boghvedegrød
      Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
    • Bagte figner
      Bagte figner (med honning og vaniljeis)

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

    madens verden logo opskrifter på god mad

    Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

    Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
    Eller fortsæt gratis med annoncer.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required