Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør

Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør

indbagte kartofler
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
262
SHARES
FacebookMessenger262PinterestEmailSMS

Indbagte kartofler i butterdej er lækkert tilbehør. Fyldet laves også med lidt jordskokker og fløde, og kartoffelpakkerne smager himmelsk.

Indbagte kartofler er lækkert tilbehør, hvor revne kartofler pakkes ind og bages i butterdej.

Det giver sprøde kartoffelpakker, som bare smager godt. Her har jeg lavet kartoflerne med jordskokker, rosmarin og fløde, og det løfter altså smagen virkelig godt.

Det vigtige er, at du lige lader kartoffelmassen stege indtil næsten al fløde er stegt væk, da der ikke må være for meget væde/fugt i butterdejspakkerne.

Husk i øvrigt at tage butterdejspakkerne ud af fryseren 20 minutter før, de skal bruges, da de så er nemmere at rulle ud.

Opskrift på indbagte kartofler

Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Indbagte kartofler i butterdej er lækkert tilbehør. Fyldet laves også med lidt jordskokker og fløde, og kartoffelpakkerne smager himmelsk.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g kartofler (skrællede )
  • 300 g jordskokker (skrællede )
  • 2 spsk rosmarin (blade)
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 plader butterdej
  • 1 æg (til pensling)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Rødløg og hvidløgsfed hakkes fint og sauteres i lidt olie på en pande.
  2. Kartoflerne rives på den grove side af rivejernet, hvorefter du presser så meget væde ud af kartoflerne som muligt. Det gør du ved at knuge de revne kartofler i hånden.
  3. Kom de revne kartofler på panden til løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter ved en god varme.
  4. Snit jordskokkerne i små tern og kom dem ved sammen med finthakket rosmarin. Spar ikke på rosmarinen, da den giver god smag til dine indbagte kartofler.
  5. Tilsæt fløde og krydr med salt og peber.
  6. Vend rundt mens fløden reduceres ind så der næsten ikke er nogen væske tilbage. Det tager cirka fem minutter. Tag panden af kogepladen.
  7. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  8. Butterdejspladerne rulles ud til cirka 24 gange 24 centimeter, som du derefter deler på midten på hvert led. Nu har du otte plader på 12 gange 12 centimeter.
  9. Læg en stor skefuld kartoffelfyld på midten, og pensl kanten hele vejen rundt med sammenpisket æg. Fold sammen, så det ene hjørne lægger oven på det modsatte hjørne, og pakken nu er en trekant. Kanten klemmes sammen med en gaffel, så den også danner et fint mønster.
  10. Lægges på bageplade med bagepapir, og sådan gør du med alle otte pakker. Pensl dem med æg.
  11. Bages cirka 20 minutter indtil de er flotte, sprøde og gyldne.

Næringsindhold

Kalorier301kcalKulhydrater28gProtein6gFedt19gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.003gKolesterol92mgNatrium618mgKalium703mgKostfibre3gSukker9gVitamin A810IUVitamin C18mgCalcium60mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan selvfølgelig sagtens lave din egen butterdej, men du også bare købe en pakke frosne butterdejsplader.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, med to pakker med indbagte kartofler til hver. Det plejer at passe meget godt, men du kan selvfølgelig sagtens også lave flere.

Der plejer at være fyld nok, og overskydende fyld kan serveres i en skål til hovedretten.

Se også opskrift på langtidsstegte kartofler.

Flere opskrifter med butterdej:

Butterdejspakker med laks og asparges

Indbagt mørbrad

Beef Wellington med indbagt oksemørbrad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane skriver

    december 18, 2024 at 6:56 am

    Hej Holger
    Kan man evt. bruge champignoner i stedet for jordskokker?
    VH Jane

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 18, 2024 at 8:12 am

      Hej Jane
      Jep - sagtens - men steg dem godt af inden 🙂
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Bruno skriver

    december 26, 2022 at 8:57 am

    Kan de laves dagen før, så de kan armes i oven på dagen.
    kan de evt. fryses

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 27, 2022 at 7:29 am

      Hej Bruno
      Det har jeg ikke prøvet, men det er da værd at prøve af. Så gør endelig det, og vend gerne tilbage med resultatet her 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Elisabeth skriver

    december 08, 2022 at 4:55 pm

    Kan “pakkerne” fryses eller bliver kartoflerne “smattede”?

    Svar
  4. Alex skriver

    december 08, 2022 at 12:16 pm

    "Nu har du otte plader på 12 gange 12 centimeter"... Men med 3 plader butterdej (som der står i opskriftet) så har jeg tolv plader 😉
    Skal bare lige sikre mig op opskriftet er til 8 eller 12 stk.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 08, 2022 at 1:46 pm

      Hej Alex
      Tak fordi du er vågen - det var en tastefejl. Der skal bruges 2 plader butterdej, hvilket giver otte plader på 12 x 12 cm.
      Håber det giver bedre mening nu 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required