• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Tilbehør › Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør

Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør

indbagte kartofler
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
262
SHARES
FacebookMessenger262PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. december 2022 - Udgivet: 6. december 2022

Indbagte kartofler i butterdej er lækkert tilbehør. Fyldet laves også med lidt jordskokker og fløde, og kartoffelpakkerne smager himmelsk.

Indbagte kartofler er lækkert tilbehør, hvor revne kartofler pakkes ind og bages i butterdej.

Det giver sprøde kartoffelpakker, som bare smager godt. Her har jeg lavet kartoflerne med jordskokker, rosmarin og fløde, og det løfter altså smagen virkelig godt.

Det vigtige er, at du lige lader kartoffelmassen stege indtil næsten al fløde er stegt væk, da der ikke må være for meget væde/fugt i butterdejspakkerne.

Husk i øvrigt at tage butterdejspakkerne ud af fryseren 20 minutter før, de skal bruges, da de så er nemmere at rulle ud.

Opskrift på indbagte kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Engelsk
Kalorier: 301
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g kartofler - skrællede
  • 300 g jordskokker - skrællede
  • 2 spsk rosmarin - blade
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 plader butterdej
  • 1 æg - til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Rødløg og hvidløgsfed hakkes fint og sauteres i lidt olie på en pande.
  2. Kartoflerne rives på den grove side af rivejernet, hvorefter du presser så meget væde ud af kartoflerne som muligt. Det gør du ved at knuge de revne kartofler i hånden.
  3. Kom de revne kartofler på panden til løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter ved en god varme.
  4. Snit jordskokkerne i små tern og kom dem ved sammen med finthakket rosmarin. Spar ikke på rosmarinen, da den giver god smag til dine indbagte kartofler.
  5. Tilsæt fløde og krydr med salt og peber.
  6. Vend rundt mens fløden reduceres ind så der næsten ikke er nogen væske tilbage. Det tager cirka fem minutter. Tag panden af kogepladen.
  7. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  8. Butterdejspladerne rulles ud til cirka 24 gange 24 centimeter, som du derefter deler på midten på hvert led. Nu har du otte plader på 12 gange 12 centimeter.
  9. Læg en stor skefuld kartoffelfyld på midten, og pensl kanten hele vejen rundt med sammenpisket æg. Fold sammen, så det ene hjørne lægger oven på det modsatte hjørne, og pakken nu er en trekant. Kanten klemmes sammen med en gaffel, så den også danner et fint mønster.
  10. Lægges på bageplade med bagepapir, og sådan gør du med alle otte pakker. Pensl dem med æg.
  11. Bages cirka 20 minutter indtil de er flotte, sprøde og gyldne.

Næringsindhold

Kalorier: 301kcalKulhydrater: 28gProtein: 6gFedt: 19gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.003gKolesterol: 92mgNatrium: 618mgKalium: 703mgKostfibre: 3gSukker: 9gVitamin A: 810IUVitamin C: 18mgCalcium: 60mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan selvfølgelig sagtens lave din egen butterdej, men du også bare købe en pakke frosne butterdejsplader.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, med to pakker med indbagte kartofler til hver. Det plejer at passe meget godt, men du kan selvfølgelig sagtens også lave flere.

Der plejer at være fyld nok, og overskydende fyld kan serveres i en skål til hovedretten.

Se også opskrift på langtidsstegte kartofler.

Flere opskrifter med butterdej:

Butterdejspakker med laks og asparges

Indbagt mørbrad

Beef Wellington med indbagt oksemørbrad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane

    december 18, 2024 at 6:56 am

    Hej Holger
    Kan man evt. bruge champignoner i stedet for jordskokker?
    VH Jane

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 18, 2024 at 8:12 am

      Hej Jane
      Jep - sagtens - men steg dem godt af inden 🙂
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Bruno

    december 26, 2022 at 8:57 am

    Kan de laves dagen før, så de kan armes i oven på dagen.
    kan de evt. fryses

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 27, 2022 at 7:29 am

      Hej Bruno
      Det har jeg ikke prøvet, men det er da værd at prøve af. Så gør endelig det, og vend gerne tilbage med resultatet her 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Elisabeth

    december 08, 2022 at 4:55 pm

    Kan “pakkerne” fryses eller bliver kartoflerne “smattede”?

    Svar
  4. Alex

    december 08, 2022 at 12:16 pm

    "Nu har du otte plader på 12 gange 12 centimeter"... Men med 3 plader butterdej (som der står i opskriftet) så har jeg tolv plader 😉
    Skal bare lige sikre mig op opskriftet er til 8 eller 12 stk.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 08, 2022 at 1:46 pm

      Hej Alex
      Tak fordi du er vågen - det var en tastefejl. Der skal bruges 2 plader butterdej, hvilket giver otte plader på 12 x 12 cm.
      Håber det giver bedre mening nu 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required