Indbagte kartofler i butterdej er lækkert tilbehør. Fyldet laves også med lidt jordskokker og fløde, og kartoffelpakkerne smager himmelsk.
Indbagte kartofler er lækkert tilbehør, hvor revne kartofler pakkes ind og bages i butterdej.
Det giver sprøde kartoffelpakker, som bare smager godt. Her har jeg lavet kartoflerne med jordskokker, rosmarin og fløde, og det løfter altså smagen virkelig godt.
Det vigtige er, at du lige lader kartoffelmassen stege indtil næsten al fløde er stegt væk, da der ikke må være for meget væde/fugt i butterdejspakkerne.
Husk i øvrigt at tage butterdejspakkerne ud af fryseren 20 minutter før, de skal bruges, da de så er nemmere at rulle ud.
Opskrift på indbagte kartofler
Indbagte kartofler i butterdej som tilbehør
Ingredienser
- 1 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 300 g kartofler - skrællede
- 300 g jordskokker - skrællede
- 2 spsk rosmarin - blade
- 2 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- 2 plader butterdej
- 1 æg - til pensling
Fremgangsmåde
- Rødløg og hvidløgsfed hakkes fint og sauteres i lidt olie på en pande.
- Kartoflerne rives på den grove side af rivejernet, hvorefter du presser så meget væde ud af kartoflerne som muligt. Det gør du ved at knuge de revne kartofler i hånden.
- Kom de revne kartofler på panden til løg og hvidløg og lad det sautere et par minutter ved en god varme.
- Snit jordskokkerne i små tern og kom dem ved sammen med finthakket rosmarin. Spar ikke på rosmarinen, da den giver god smag til dine indbagte kartofler.
- Tilsæt fløde og krydr med salt og peber.
- Vend rundt mens fløden reduceres ind så der næsten ikke er nogen væske tilbage. Det tager cirka fem minutter. Tag panden af kogepladen.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Butterdejspladerne rulles ud til cirka 24 gange 24 centimeter, som du derefter deler på midten på hvert led. Nu har du otte plader på 12 gange 12 centimeter.
- Læg en stor skefuld kartoffelfyld på midten, og pensl kanten hele vejen rundt med sammenpisket æg. Fold sammen, så det ene hjørne lægger oven på det modsatte hjørne, og pakken nu er en trekant. Kanten klemmes sammen med en gaffel, så den også danner et fint mønster.
- Lægges på bageplade med bagepapir, og sådan gør du med alle otte pakker. Pensl dem med æg.
- Bages cirka 20 minutter indtil de er flotte, sprøde og gyldne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan selvfølgelig sagtens lave din egen butterdej, men du også bare købe en pakke frosne butterdejsplader.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, med to pakker med indbagte kartofler til hver. Det plejer at passe meget godt, men du kan selvfølgelig sagtens også lave flere.
Der plejer at være fyld nok, og overskydende fyld kan serveres i en skål til hovedretten.
Se også opskrift på langtidsstegte kartofler.
Flere opskrifter med butterdej:
Butterdejspakker med laks og asparges
Beef Wellington med indbagt oksemørbrad
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jane
Hej Holger
Kan man evt. bruge champignoner i stedet for jordskokker?
VH Jane
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Jep - sagtens - men steg dem godt af inden 🙂
God fornøjelse - og glædelig jul
Holger
Bruno
Kan de laves dagen før, så de kan armes i oven på dagen.
kan de evt. fryses
Holger Rørby Madsen
Hej Bruno
Det har jeg ikke prøvet, men det er da værd at prøve af. Så gør endelig det, og vend gerne tilbage med resultatet her 🙂
Alt det bedste
Holger
Elisabeth
Kan “pakkerne” fryses eller bliver kartoflerne “smattede”?
Alex
"Nu har du otte plader på 12 gange 12 centimeter"... Men med 3 plader butterdej (som der står i opskriftet) så har jeg tolv plader 😉
Skal bare lige sikre mig op opskriftet er til 8 eller 12 stk.
Holger Rørby Madsen
Hej Alex
Tak fordi du er vågen - det var en tastefejl. Der skal bruges 2 plader butterdej, hvilket giver otte plader på 12 x 12 cm.
Håber det giver bedre mening nu 🙂
Alt det bedste
Holger