• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

billederesultat for indbagt laks i filodej
Indbagt laks, der laves med frisk spinat. Laks og spinat pakkes ind i to stykker filodej, der pensles med æggehvide. Bagetiden er 15 minutter i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  19. oktober 2020

Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på indbagt laks, der pakkes ind i filodej. Laksen lægges med frisk spinat, og pakkerne steges helt sprøde i ovnen i 15 minutter.
  2. Opskrift på indbagt laks
  3. Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Opskrift på indbagt laks, der pakkes ind i filodej. Laksen lægges med frisk spinat, og pakkerne steges helt sprøde i ovnen i 15 minutter.

Indbagt laks er virkelig lækker mad, der kan anvendes både som forret og hovedret.

Her har jeg lavet en nem opskrift, hvor små stykker laks pakkes ind i filodej sammen med lidt frisk spinat, og blot krydres med salt og peber.

Laksepakkerne skal pensles med æggehvide, og så bliver de ellers knasende sprøde efter turen i ovnen.

Opskriften er til fire personer, hvor hver person får to pakker med laks og spinat.

Opskrift på indbagt laks

billederesultat for indbagt laks i filodej

Indbagt laks med spinat i filodej på 30 minutter

Opskrift på indbagt laks, der pakkes ind i filodej. Laksen lægges med frisk spinat, og pakkerne steges helt sprøde i ovnen i 15 minutter.
Bedømmelse
5 fra 6 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 8 stk laks - firkanter på ca. 3-4 centimeter hvert led
  • 4 plader filodej - 40 x 40 cm
  • 2 håndfulde spinat - frisk og skyllet
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 pasteuriserede æggehvider - svarende til to bægre

Fremgangsmåde

  • Klargør laksen. Med en skarp kniv skæres skindet af, og eventuelle ben fjernes. Skær laks i firkanter, der er cirka 3-4 centimeter på hvert led. Det er en passende størrelse til indbagt laks.
  • Skyl den friske spinat, og slyng den tør for vand. Nap eventuelle større stilke af. Eller køb en spinat, der allerede er skyllet og slynget.
  • Læg et stykke filodej på køkkenbordet - jeg har anvendt stykker, der er 40 centimeter på hvert lad. Pensl filodejen med æggehvide.
  • Læg et andet stykke over, og pensl også dette.
  • Skær filodejstykket ud i fire kvadrater, der er 20 x 20 centimeter. Læg 3-4 blade spinat på midten, et stykke laks oven på, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Læg yderligere 3-4 spinatblade oven på laks.
    Indbagt laks laves ved at lægge lidt frisk spinat på et stykke filodej, derefter et stykke laks, og til sidst lidt mere spinat oven på laksen. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Fold så dejen sammen om laksen, så du får en fin pakke.
  • Læg laksepakkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æggehvide.
  • Bag den indbagte laks i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter.
    Så er den indbagte laks med spinat klar efter 15 minutter i ovnen. Den er meget sprød. Foto: Guffeliguf.dk.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
234
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
41
mg
14
%
Natrium
 
845
mg
37
%
Kalium
 
516
mg
15
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
1437
IU
29
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Indbagt laks serveres straks, eventuelt sammen med timiankartofler og en tomatsalat.

Se også mine opskrifter på:

Ovnbagt laks - opskrift med stegetid på laks i ovn

Laks med porrer og spidskål - nem mad i fad

Honningmarineret laks til grill og ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required