• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert

Hyldeblomstmousse med jordbær, lime og lakrids

Hyldeblomstmousse
Hyldeblomstmoussen har jordbær i bunden og et lille drys lakridspulver på toppen. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  17. november 2021 - Udgivet:  22. juni 2021

Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hyldeblomstmousse med jordbærtern i bunden og det lækreste lakridspulver på toppen er en dejlig sommerdessert, som kan spises af alle.
  2. Opskrift på hyldeblomstmousse med jordbær
  3. Hyldeblomstmousse med jordbær
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Hyldeblomstmousse med jordbærtern i bunden og det lækreste lakridspulver på toppen er en dejlig sommerdessert, som kan spises af alle.

Hyldeblomstmousse har en fin, delikat smag af hyldeblomstsaft og flødeskum. Det er en let dessert, som kan laves i forvejen.

Ja, faktisk er det nærmest en fordel, da jordbærrene ligger i bunden og trækker smag.

Jeg bruger et lille drys lakridspulver til toppen, da jeg kan lide kontrasten mellem de søde hyldeblomster og det mere kraftigt smagende lakrids.

Men du kan vælge at pynte med friske små hyldeblomster uden stilk eller bær for eksempel jordbær i tern.

Opskrift på hyldeblomstmousse med jordbær

Hyldeblomstmousse

Hyldeblomstmousse med jordbær

Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetDessert
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 1.25 dl hyldeblomstsaft
  • 2,5 dl limesaft
  • 1 spsk limeskal - fintrevet
  • 1 tsl vaniljesukker
  • 2 stk husblas
  • 2,5 dl piskefløde
  • 16 stk jordbær
  • lakridspulver - drys

Fremgangsmåde

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Pres limefrugter til saft. Hæld hyldeblomstsaft og limesaft i en lille gryde.
  • Lad det koge op et par minutter og tag gryden væk fra varmen. Vrid husbladsen fri fra vand og kom den ned til det varme saft. Rør det godt sammen og lad det køle ned.
  • Pisk fløden til flødeskum og tilføj citronskal og vaniljesukker. Hæld nu lidt af hyldeblomstmassen i flødeskummet og vend det deri. Fortsæt med resten og sørg for blot at vende, ikke piske eller røre hårdt.
  • Stil moussen på køl en time, imens kan du forberede fire portionsglas.
  • Skær fire jordbær i tern og læg dem i bunden af et glas. Når moussen er lettere stivnet, hælder du den i glasset og sætter det hele på køl i mindst tre timer.
  • Før servering tager du glassene ud af køleskabet og drysser med lidt lakrids - eller anden form for pynt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens bruge citron i stedet for lime, hvis du ikke lige kan få fat i limefrugter.

Hvis du selv har lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft som her, skal du måske tilføje lidt mere eller mindre i opskriften, da den hjemmelavet kan være stærkere eller svagere.

Her er andre opskrifter, du kan lade dig inspirere af:

  • Jordbær med vaniljecreme - dessert på bare 5 minutter
  • Koldskålsis - perfekt sommerdessert uden ismaskine
  • Kokosmakroner med lakrids - knasende gode
  • Key Lime Pie - klassisk amerikansk pie
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Ørby

    december 31, 2022 at 11:23 am

    Mon ikke at der mangler et komma ift. mængden af lime?

    Svar
  2. Cecilie

    juni 22, 2022 at 8:09 pm

    Moussen virker utrolig sur, hvor limen nærmest overdøver hyldeblomsten. Fortager det sig når moussen har sat sig?

    Svar
  3. Louise

    juni 23, 2021 at 3:49 pm

    Er det rigtigt at det er 2,5 ml fløde man skal bruge og ikke 2,5 dL ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 23, 2021 at 4:30 pm

      Hej Louise
      Nope - det er en fejl. Det er naturligvis 2,5 deciliter 🙂
      Jeg retter straks.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Louise

        juni 24, 2021 at 7:22 am

        Super godt 😉

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required