Få min opskrift på en meget nem hyldeblomst panna cotta. En nordisk udgave af den italienske dessert, men her med smag af hyldeblomst.
Hyldeblomst panna cotta er en lækker og nem dessert, og et spændende twist af den italienske dessertklassiker.
Denne lækre flødedessert laves nemlig med hyldeblomstsaft, der tilfører en fin og elegant smag af dansk sommer.
Jeg synes denne mængde af hyldeblomstsaft passer fint, men du kan jo smag dig frem, og evt. tilsætte lidt mere saft.
Husk at hyldeblomstsaften skal være koncentreret.
Se i øvrigt også vores store smagstest af hyldeblomstsaft.
Opskrift på hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta
Ingredienser
- 300 g fløde
- 100 g hyldeblomstsaft - koncentreret saft
- 40 g sukker
- 10 g vanilje paste - eller to teskefulde vaniljesukker
- 2 blade husblas
Fremgangsmåde
- Læg de to blade husblas i koldt vand, og lad dem bløde op mens du laver cremen til din hyldeblomst panna cotta.
- Vej fløde af i en gryde sammen med hyldeblomstsaft, sukker og vanilje paste. Du kan også sagtens anvende almindeligt vaniljesukker.
- Varm cremen op til kogepunktet, hvorefter gryden tages af kogepladen med det samme. Koger du fløden, vil din panna cotta muligvis skille.
- Knug vandet af husblasen, og rør dem ud i den varme creme. Vær sikker på, at al husblas er opløst.
- Fordel cremen i fire passende glas.
- Stil din hyldeblomst panna cotta på køl i mindst tre timer, hvorefter den er klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Hyldeblomst panna cotta serveres straks, eventuelt med en hindbærcolis eller jordbærsaft tilsat lidt friske jordbær.
Se også: Hyldeblomst opskrifter og fakta
Se mere indhold her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: