Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Hyldeblomst panna cotta

Hyldeblomst panna cotta (en klassiker med dansk twist)

hyldeblomst panna cotta
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hyldeblomst panna cotta
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hyldeblomst panna cotta
  • Note
  • Kommentarer

Hyldeblomst panna cotta

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
På køl: 3 timer t
Få min opskrift på en meget nem hyldeblomst panna cotta. En nordisk udgave af den italienske dessert, men her med smag af hyldeblomst.
Antal: 4
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 blade husblas
  • 300 g fløde
  • 100 g hyldeblomstsaft (koncentreret saft)
  • 40 g sukker
  • 10 g vanilje paste (eller 2 tsk. vaniljesukker)

Fremgangsmåde

  1. Læg 2 blade husblas i koldt vand, og lad dem bløde op mens du laver cremen til din hyldeblomst panna cotta.
  2. Vej 300 g fløde af i en gryde sammen med 100 g hyldeblomstsaft, 40 g sukker og 10 g vanilje paste. Du kan også sagtens anvende almindeligt vaniljesukker.
  3. Varm cremen op til kogepunktet, hvorefter gryden tages af kogepladen med det samme. Koger du fløden, vil din panna cotta muligvis skille.
  4. Knug vandet af husblasen, og rør dem ud i den varme creme. Vær sikker på, at al husblas er opløst.
  5. Fordel cremen i fire passende glas.
  6. Stil din hyldeblomst panna cotta på køl i mindst tre timer, hvorefter den er klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier356kcalKulhydrater26gProtein3gFedt27gMættet fedt17gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gKolesterol85mgNatrium24mgKalium90mgKostfibre0.1gSukker25gVitamin A1103IUVitamin C4mgCalcium52mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hyldeblomst panna cotta

Hyldeblomst panna cotta er en lækker og nem dessert, og et spændende twist af den italienske dessertklassiker.

Denne lækre flødedessert laves nemlig med hyldeblomstsaft, der tilfører en fin og elegant smag af dansk sommer.

Jeg synes denne mængde af hyldeblomstsaft passer fint, men du kan jo smag dig frem, og evt. tilsætte lidt mere saft.

Husk at hyldeblomstsaften skal være koncentreret.

Se mere indhold her:

  • Panna cotta som italienerne laver den
  • Ginger beer med hyldeblomst og agurk
  • Hugo Spritz med hyldeblomst

    Note

    Hyldeblomst panna cotta serveres straks, eventuelt med en hindbærcolis eller jordbærsaft tilsat lidt friske jordbær.

    Se også: Hyldeblomst opskrifter og fakta

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • Mulighed for populært nyhedsbrev
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifter
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Comments

    No Comments

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    Mere inspiration

    • billederesultat for chokolade panna cotta
      Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
    • billede med sveskegrød
      Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
    • billede med boghvedegrød
      Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
    • Bagte figner
      Bagte figner (med honning og vaniljeis)

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

    madens verden logo opskrifter på god mad

    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

    Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

    Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required