Hvilke madvarer kan fryses ned? Det får du svar på. Det er nemlig ikke alt, der kan tåle frost. Se hvilke, der kan og hvilke, der ikke kan.
Hvilke madvarer kan fryses ned, og hvilke egner sig ikke til at komme på frost? Det er ikke lige til at gennemskue.
Umiddelbart vil man tro, at alt kan stoppes i fryseren, men sådan er det ikke helt. Der findes nemlig visse madvarer og drikke, som ikke har godt af frost.
Der er også nogle vigtige tommelfingerregler, der er gode at kende i forhold til at fryse fødevarer som rå fars ned.
Men først til får du svar på spørgsmålet om, hvilke madvarer kan fryses ned.
Frys du bare disse fødevarer
Alle madvarer, der ikke har et højt vandindhold, kan tåle at komme på frost. Også bær, bananer og andre frugter.
En avocado kan også fryses ned, men konsistensen er ikke så lækker bagefter. Skal du bruge den til guacamole, betyder det ikke noget.
Kød og fisk af enhver art kan også fryses, men her er der visse regler, der er værd at notere.
Fryser du en stor portion hakket kød ned, når det ikke at blive koldt i midten hurtigt nok. Derfor skal du dele farsen op i mindre portioner, så du undgår bakteriedannelse.
Gryderetter er nemt at fryse ned, men undgå at blande gryderetten op med tilbehør som pasta, ris eller kartofler, før du fryser.
De vil nemlig forringe konsistensen, når du skal varme retten op igen.
Brød, kager og dej kan også sagtens fryses ned. Køber du for eksempel et brød, der er for stort til at blive spist, inden det mugner. Ja, så skær skiver og frys dem ned i frostposer.
Smør, mælk og piskefløde kan også fryses ned, men du kan ikke piske fløden til skum, efter den har været på frost.
Disse fødevarer kan ikke lide frost
Da de fleste fødevarer kan tåle en tur i fryseren, men der findes nogle, som mister kvalitet, skiller eller bliver dårligere.
Mayonnaise og remoulade skal du holde dig fra at fryse ned. Særligt mayonnaise skiller, hvis den fryses ned. Og tør du den op, vil du opdage, at den er blevet sej og skilt.
Nogenlunde det samme kan man erfare med yoghurt og vandholdige oste som ricotta og mozzarella. Så brug det hele i stedet for at smide det ud eller fryse det ned.
Du kan fryse hårde oste ned, men kvaliteten ændrer sig til det værre, da strukturen vil ændre sig efter en omgang is.
Når det gælder grøntsager, er princippet det samme: Jo mere vandholdige de er, desto dårligere bliver de af frost.
Tænk på en agurk, den er fuld af vand og bliver hurtigt slatten, når den opbevares for koldt. Salatblade fra iceberg og lignende bliver også slatne og mærkelige af en tur på frost.
Ris og rå kartofler dur heller ikke, da begge dele bliver smuldrede. Kartofler skal koges eller steges, før de ryger i fryseren.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Charlotte Bang Pedersen
Man kan faktisk godt piske fløde stiv som har været frosset… det tager blot længere tid at piske det… min veninde fortalte mig det så jeg måtte prøve… efter 7 min var jeg ved at give op men så kom det….