• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Hvilke madvarer kan fryses ned? Her får du hele listen

Hvilke madvarer kan fryses ned? Her får du hele listen

Råvarer til artikel om hvilke madvarer kan fryses ned
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. november 2020 - Udgivet:  18. november 2020

Hvilke madvarer kan fryses ned? Det får du svar på. Det er nemlig ikke alt, der kan tåle frost. Se hvilke, der kan og hvilke, der ikke kan.

Hvilke madvarer kan fryses ned, og hvilke egner sig ikke til at komme på frost? Det er ikke lige til at gennemskue.

Umiddelbart vil man tro, at alt kan stoppes i fryseren, men sådan er det ikke helt. Der findes nemlig visse madvarer og drikke, som ikke har godt af frost.

Der er også nogle vigtige tommelfingerregler, der er gode at kende i forhold til at fryse fødevarer som rå fars ned.

Men først til får du svar på spørgsmålet om, hvilke madvarer kan fryses ned.

Frys du bare disse fødevarer

Alle madvarer, der ikke har et højt vandindhold, kan tåle at komme på frost. Også bær, bananer og andre frugter.

En avocado kan også fryses ned, men konsistensen er ikke så lækker bagefter. Skal du bruge den til guacamole, betyder det ikke noget.

Kød og fisk af enhver art kan også fryses, men her er der visse regler, der er værd at notere.

Fryser du en stor portion hakket kød ned, når det ikke at blive koldt i midten hurtigt nok. Derfor skal du dele farsen op i mindre portioner, så du undgår bakteriedannelse.

Gryderetter er nemt at fryse ned, men undgå at blande gryderetten op med tilbehør som pasta, ris eller kartofler, før du fryser.

De vil nemlig forringe konsistensen, når du skal varme retten op igen.

Brød, kager og dej kan også sagtens fryses ned. Køber du for eksempel et brød, der er for stort til at blive spist, inden det mugner. Ja, så skær skiver og frys dem ned i frostposer.

Smør, mælk og piskefløde kan også fryses ned, men du kan ikke piske fløden til skum, efter den har været på frost.

Disse fødevarer kan ikke lide frost

Da de fleste fødevarer kan tåle en tur i fryseren, men der findes nogle, som mister kvalitet, skiller eller bliver dårligere.

Mayonnaise og remoulade skal du holde dig fra at fryse ned. Særligt mayonnaise skiller, hvis den fryses ned. Og tør du den op, vil du opdage, at den er blevet sej og skilt.

Nogenlunde det samme kan man erfare med yoghurt og vandholdige oste som ricotta og mozzarella. Så brug det hele i stedet for at smide det ud eller fryse det ned.

Du kan fryse hårde oste ned, men kvaliteten ændrer sig til det værre, da strukturen vil ændre sig efter en omgang is.

Når det gælder grøntsager, er princippet det samme: Jo mere vandholdige de er, desto dårligere bliver de af frost.

Tænk på en agurk, den er fuld af vand og bliver hurtigt slatten, når den opbevares for koldt. Salatblade fra iceberg og lignende bliver også slatne og mærkelige af en tur på frost.

Ris og rå kartofler dur heller ikke, da begge dele bliver smuldrede. Kartofler skal koges eller steges, før de ryger i fryseren.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Bang Pedersen

    marts 19, 2023 at 7:07 am

    Man kan faktisk godt piske fløde stiv som har været frosset… det tager blot længere tid at piske det… min veninde fortalte mig det så jeg måtte prøve… efter 7 min var jeg ved at give op men så kom det….

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her