Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hvidløgspasta med spinat og champignon

Hvidløgspasta med spinat og champignon

hvidløgspasta med spinat og champignon
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
170
SHARES
FacebookMessenger170PinterestEmailSMS

Få min opskrift på en lækker og cremet hvidløgspasta med spinat og champignon. Kan serveres som en selvstændig pastaret eller som tilbehør.

Hvidløgspasta med spinat og champignon er en både lækker og nem pastaret, der kan serveres som den er, eller bruges som tilbehør til andre retter.

Der skal ikke så mange forskellige ingredienser til den, og jeg serverer den blandt andet til kylling og koteletter.

Opskriften er beregnet til fire personer, og der kan anvendes frisk eller tørret pasta.

Opskrift på hvidløgspasta

Hvidløgspasta med spinat og champignon

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Få min opskrift på en lækker og cremet hvidløgspasta med spinat og champignon. Kan serveres som en selvstændig pastaret eller som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g pasta (frisk eller tørret)
  • 250 g champignon (i kvarte eller skiver)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg (hakkes fint)
  • 6 fed hvidløg (knust og grofthakket)
  • 250 g spinat (frisk)
  • 2,5 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Til hvidløgspasta starter du med, at koge pasta som anvist på pakken. Koges al dente, hvilket vil sige at pastaen gerne må have lidt bid. Bruger du frisk pasta er kogetiden meget kort, og derfor kan du vente lidt med at sætte den over.
  2. Champignon steges grundigt i en dyb pande eller gryde, hvorefter olivenolie tilsættes sammen med løg og hvidløg. Lad det stege et minuts tid, men uden at løget tager farve.
  3. Kom den friske spinat ved og lad den netop falde sammen, hvorefter madlavningsfløde kommes ved sammen med oregano. Du kan også bruge en almindelig piskefløde.
  4. Kom den kogte pasta i sammen med lidt af kogevandet, da pastavand er med til at gøre pastaretten mere cremet. Brug så meget at sovsen er tilpas cremet.
  5. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier514kcalKulhydrater83gProtein21gFedt12gMættet fedt3gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt6gKolesterol99mgNatrium693mgKalium967mgKostfibre4gSukker6gVitamin A6036IUVitamin C37mgCalcium189mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Hvidløgspasta med spinat og champignon serveres straks.

Retten kan som sagt nydes som en selvstændig og kødfri ret, men er også fin som tilbehør til ovnstegte kyllingelår og meget andet.

Serveres også gerne med et stykke ciabatta eller focaccia.

Relateret indhold

Pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
Her får du min opskrift på pasta med hvidløg og olie, som italienerne kalder spaghetti aglio e olio. Super nem og hurtig pastaret uden kød.
Se opskriften her
billederesultat for pasta med hvidløg og olie - spaghetti aglio e olio
Pasta med kylling
Her er en nem og hurtig opskrift på pasta med kylling, der tilberedes med en lækker flødesovs på bund af rødløg, hvidløg og peberfrugt.
Se opskriften her
billede til pasta med kylling
Pasta med laks, asparges, forårsløg og fløde
Se hvordan du laver pasta med laks, der tilberedes med spaghetti, ovnbagt laks, asparges, forårsløg og hvidløg i en cremet flødesovs.
Se opskriften her
Dejlig pasta med laks, der tilberedes med forårsløg og grønne asparges. En hurtig og sund ret på travle dage. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisa skriver

    januar 14, 2024 at 5:34 pm

    Lavede den med lidt mindre hvidløg (skole og arbejde dagen efter 😊). Og tilsatte kongerejer og lidt ingefær. Smagte himmelsk

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required