• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Hvidløgsflutes - hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg

Hvidløgsflutes - hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg

hvidløgsflutes
Hjemmelavede hvidløgsflutes er bare bedst. Sprøde brød, der nemt fyldes med en god hvidløgssmør med persille, og bages færdig i ovnen. Og disse hvidløgsbrød er bedre end dem du køber i supermarkedet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. april 2024 - Udgivet:  3. juni 2017

Del gerne:
495
SHARES
FacebookMessenger495PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du opskriften på de absolut bedste hjemmelavede hvidløgsflutes, som du laver med en super god hvidløgssmør. Og det er meget nemt.
  2. Opskrift på hvidløgsflutes
  3. Hvidløgsflutes - hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du opskriften på de absolut bedste hjemmelavede hvidløgsflutes, som du laver med en super god hvidløgssmør. Og det er meget nemt.

Hvidløgsflutes er nok noget de fleste køber på frost, men det er faktisk utroligt nemt at lave dem selv.

Og så får du altså flutes med hvidløg, der virkelig smager godt.

Jeg har anvendt tre hvidløgsfed, men du kan jo bruge mere eller mindre hvidløg, afhænger af din glæde ved

Her er min opskrift på hvidløgsflutes, og den giver dig to styks. Se også min opskrift på almindelige flutes.

Opskrift på hvidløgsflutes

hvidløgsflutes

Hvidløgsflutes - hjemmebagte og sprøde flutes med hvidløg

Her får du opskriften på de absolut bedste hjemmelavede hvidløgsflutes, som du laver med en super god hvidløgssmør. Og det er meget nemt.
Bedømmelse
4.8 fra 4 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 dl vand - varmt
  • 1 dl kærnemælk
  • 35 g gær
  • 325 g hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Hvidløgssmør laves af

  • 100 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille - hakkes fint
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at lave hvidløgssmør. Bland smørret med finthakket persille og pressede hvidløgsfed, og ælt det godt sammen med hænderne.
  • Læg hvidløgssmørret på et stykke bagepapir, rul sammen, og drej enderne ind, som du kender det fra en nytårsknallert. Læg på køl i mindst 45 minutter.
  • Kom varmt vand i skålen til din røremaskine sammen med kærnemælk, så væsken når en temperatur på omkring 37 grader.
  • Smuldr gæren i, og rør den ud.
  • Ælt nu gradvist hvedemelet, og tilsæt også olivenolie og salt. Ælt først i syv minutter ved hæøj hastighed, og derefter syv minutter ved laveste hastighed.
  • Mængden af mel til disse hvidløgsflutes plejer at passe ret præcist, men det er muligt du skal tilsætte en smule mere.
  • Slå derefter dejen ud på bordet, og ælt den let sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere hvedemel, hvilket ikke indgår i mængden i opskriften.
  • Form to flutes (se evt. her hvordan bageren former sine flutes), som lægges på en bageplade med bagepapir. Rids brødene på langs, læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 30 minutter.
  • Bag dem 15 minutter i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft. Efter 10 minutter pensles de med vand, og bages færdige i yderligere fem minutter.
  • Når de færdigbagte flutes tages ud af ovnen, pensles de med vand igen. Skru ovnen ned på 170 grader varmluft.
  • Del rullen med din hjemmelavede hvidløgssmør i to lige store stykker. Del hvert stykke i otte tynde skiver, og snit hvert flutes otte steder på skrå. Du skal skære cirka ¾ ned gennem brødene - men pas på du ikke skærer igennem!
  • Pres nu et stykke hvidløgssmør ned i hvert snit, og stil dine hvidløgsflutes tilbage på pladen, og giv dem yderligere 10 minutter i ovnen ved 170 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte hvidløgsflutes køles af på en rist, hvorefter de kan skæres ud i passende stykker.

Se også mine opskrifter på:

Hvidløgsboller - opskrift på boller med hvidløgssmør

Brød med rosmarin og hvidløg - perfekte til maden

Focaccia - nem opskrift på italiensk brød med rosmarin

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Heidi Høj Wilkki

    juli 09, 2022 at 8:29 am

    Jeg glæder mig til at bage dem
    Vil høre om jeg kan forbage dem... Og evt. Fryse dem ned... Og så tage dem op og bage dem de sidste 10 min. Med smør.
    Venlig hilsen Heidi

    Svar
  2. Louise R

    juli 05, 2021 at 10:00 am

    En opskrifter jeg tit bruger og alle er vilde med dem.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2021 at 12:29 pm

      Mange tak, Louise - det er jeg meget glad for at høre 🙂
      Og fortsat god sommer til dig og dine.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Tobisd

    januar 05, 2018 at 11:23 am

    Hvor mange flutes bliver det til?

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 05, 2018 at 4:48 pm

      Hej Tobias

      Opskriften giver to hvidløgsflutes, men du kan sagtens gange opskriften op og lave flere, som så kan fryses ned.

      Godt nytår - de bedste hilsner

      Holger

      Madensverden.dk.

      Svar
  4. Julie

    juni 25, 2017 at 1:45 pm

    Hvor længe skal brødene bages inden smøren kommes i?

    Svar
    • Madensverden.dk

      juni 25, 2017 at 8:47 pm

      Hej Julie
      Tak for det, og jeg har rettet opskriften til, da det kunne misforstås. Brødene skal i første omgang have 15 minutter, så kommes smørret i, hvorefter de bages færdige i 10 minutter ved lavere varme.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  5. Britt

    juni 10, 2017 at 5:55 pm

    Du må ikke bruge varmt vand fra hanen. På grund af bakterier.

    Svar
    • Madensverden.dk

      juni 10, 2017 at 6:33 pm

      Hej Britt
      Forstår godt din pointe, men det gør ikke noget til bagværk, som jo varmes tilstrækkeligt op. Men det er ikke klogt at drikke lunkent vand.
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required