• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper

Hvidkålssuppe

billederesultat for hvidkålssuppe
Hvidkålssuppe er en skøn forret, som dog også sagtens kan anvendes som hovedret. Her er hvidkålssuppen i en lækker, cremet version, og suppen er meget mættende. Den færdige hvidkålssuppe drysses med sprøde bacontern og lidt persille. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. oktober 2024 - Udgivet:  3. september 2020

Del gerne:
4.7k
SHARES
FacebookMessenger4.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hvidkålssuppe er en cremet suppe, der laves med hvidkål, kartofler og porre. Hvidkålssuppen blendes med lidt fløde og serveres med sprøde bacontren og hakket persille.
  2. Opskrift på hvidkålssuppe
  3. Hvidkålssuppe
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
4.9 fra 29 stemmer
Gå til opskrift

Hvidkålssuppe er en cremet suppe, der laves med hvidkål, kartofler og porre. Hvidkålssuppen blendes med lidt fløde og serveres med sprøde bacontren og hakket persille.

Hvidkålssuppe er meget nem at lave, og du kan bruge den færdige suppe både som forret og en mættende hovedret.

Kål er jo generelt sundt, og derfor er denne suppe med hvidkål helt sikkert også godt for dig.

jeg har lavet en cremet version, hvor den kogte hvidkål blendes med lidt fløde, og det giver en virkelig lækker konsistens.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Gammeldags hvidkålssuppe
  • Stuvet hvidkål
  • Gisou hvidkålsgryde

Opskrift på hvidkålssuppe

billederesultat for hvidkålssuppe

Hvidkålssuppe

Hvidkålssuppe er en cremet suppe, der laves med hvidkål, kartofler og porre. Hvidkålssuppen blendes med lidt fløde og serveres med sprøde bacontren og hakket persille.
Bedømmelse
4.9 fra 29 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 0,5 hvidkål
  • 1 bagekartoffel
  • 1 porre
  • 1 tsk sherryeddike
  • 8 dl vand
  • 2 bouillonterninger
  • 1 tsk timian - tørret
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g bacon - i tern
  • persille

Fremgangsmåde

  • Fjern det yderste blad på hvidkålen, og snit derefter cirka halvdelen af kålen i tynde strimler, som igen skæres i mindre stykker.
  • Bagekartoflen skrælles og skæres i små tern, mens porren snittes i tynde skiver.
  • Varm en gryde op, og kom lidt olie i. Svits nu hvidkål, kartoffel og porre i op til 10 minutter, hvor du vender det rundt undervejs, så det ikke branker eller brænder på.
  • Kom en smule sherryeddike i, lad det svitse kort - og tilsætderefter vand, bouillonterninger og timian.
  • Lad nu hvidkålssuppen koge i 30 minutter under låg, så grøntsagerne bliver kogt møre. Suppen skal blot simre.
  • Steg baconternene sprøde på en pande. Hak persillen fint.
  • Blend suppen med en stavblender så den bliver helt jævn, og kom fløden ved. Blend igen, og smag den færdige hvidkålssuppe til med lidt salt og peber. Du kan også komme lidt sukker i.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
314
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
1143
mg
50
%
Kalium
 
679
mg
19
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
1327
IU
27
%
Vitamin C
 
65
mg
79
%
Calcium
 
113
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den cremede hvidkålssuppe serveres med et stykke nybagt brød. og pyntes med sprødstegte bacontern og lidt hakket persille.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Julie

    september 02, 2020 at 3:22 pm

    Hej, jeg overvejer at lave en større portion af hvidkåls suppen, men kan ikke lige lure om den kan fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 03, 2020 at 7:42 am

      Hej Julie
      Jeg har ikke prøvet at fryse hvidkålssuppe (er altid blevet spist op), men det bør ikke være noget problem.
      Så det kan du vist roligt gøre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required