Her er min opskrift på en nem hvedekernesalat. En lækker salat med kogte hvedekerner, asparges, gulerødder og en let dressing. Bruges som tilbehør.
Opskriften på hvedekernesalat er beregnet som tilbehør til fire personer.
Mængden af de enkelte ingredienser kan du selv passe til, som du synes, og salaten er god til de fleste kødretter.
Eller nyd den, som den er - nemlig en lækker vegetarret med masser af smag.
Du kan også bare tilsætte nogle tern af stegt kylling - og så er det et skønt hovedmåltid.
Opskrift på hvedekernesalat
Ingredienser
- 200 gram hvedekerner
- 1 bouillonterning
- 1 bundt grønne asparges
- 2 gulerødder
- 100 gram grønne bønner evt. fra frost
- 1 bundt lforårsløg
- 1 potte persille
Dressing
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld eddike lys, evt. æblecidereddike
- 1 citron saften af en halv citron
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hvedekerne skylles i koldt vand og koges og behandles som anvist på pakken. Tilsæt en bouillonterning til kogevandet. Lad de kogte hvedekerner køle en smule af.
- Asparges, gulerødder og grønne bønner skæres i mindre stykker, og blancheres kort i kogende og saltet vand. det vil sige omkring et minuts tid - hvorefter vandet hældes fra. Gulerødderne skal skæres i små tern, da de ellers bliver for rå/hårde i din hvedekernesalat.
- Forårsløg snittes i tynde skiver - og persille hakkes fint.
- Vend nu de kogte hvedekerner sammen med de blancherede grøntsager, forårsløg og persille.
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen - og smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen over hvedekernesalaten - og vend forsigtigt rundt.
Næringsindhold
Tips
Den færdige hvedekernesalat serveres straks, og jeg bruger den blandt andet som tilbehør til frikadeller og stegt flæsk (når der skal altså ikke skal persillesovs til).
Se også mine opskrifter på: