Her er min opskrift på en sund salat med hvedekerner, der er god som tilbehør. Hvedekernerne koges og vendes bl.a. med persille, pinjekerner og citronsaft.
Opskriften på salat med hvedekerner er beregnet som tilbehør til fire personer.
Anvendes blandt andet til kød og kylling, og er et sundt alternativ.
Husk, at du som altid kan variere de enkelte ingredienser, og eksempelvis komme flere pinjekerner i, hvis du synes det.
Se også disse opskrifter:
- Hvedekernesalat med asparges og gulerødder
- Perlespeltsalat med blomkål og jordskokker
- Bulgursalat med eller uden feta ost
Opskrift på salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner
Ingredienser
- 300 gram hvedekerner
- 1 bouillonterning - grøntsags-
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 citron
- 1 teskefuld sukker
- 1 potte persille
- 40 gram pinjekerner
Sådan gør du
- Kom 400 gram hvedekerner i en sigte og skyl dem under den kolde hane.
- Kog hvedekernerne i vand som anvist på pakken. Kogetiden kan nemlig variere fra mærke til mærke, så kig lige på pakken. Og anvend vand som anvist. Tilsæt også en grøntsagsbouillonterning. Typisk kogetid på hvedekerner er ca. 20 minutter.
- Pres saften af citronen i en skål, og rør sukkeret ud i citronsaften. Er der ikke så meget saft i citronen, kan du tilsætte lidt mere saft fra en anden citron.
- Kom de kogte hvedekerner i skålen sammen med finthakket persille, og vend det sammen med olivenolie.
- Rist pinjekernerne let af på en pande og kom dem ved salaten.
- Vend din salat med hvedekerner forsigtigt sammen og servér den straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hvedekerner er fuldkorn og har et højt indhold af kostfibre og protein. De er derfor en rigtig god erstatning for for eksempel pasta eller ris som tilbehør til kød, kylling og fisk.
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give opskriften stjerner, når du har prøvet den.