Her er min opskrift på en sund salat med hvedekerner, der anvendes som tilbehør. Hvedekernerne koges og vendes bla. med persille, pinjekerner og citronsaft.
Opskriften på salat med hvedekerner er beregnet som tilbehør til fire personer.
Anvendes blandt andet til kød og kylling, og er et sundt alternativ.
Husk, at du som altid kan variere de enkelte ingredienser, og eksempelvis komme flere pinjekerner i, hvis du synes det.
Ingredienser til salat med hvedekerner
300 gram hvedekerner
1 bouillonterning
4 spiseskefulde olivenolie
1 citron
1 teskefuld sukker
1 potte persille
40 gram pinjekerner
Fremgangsmåde
- Hvedekerner kommes i en sigte og skylles under den kolde hane.
- Koges i vand som anvist på pakken. Kogetiden kan nemlig variere fra mærke til mærke, så kig lige på pakken. Og anvend vand som anvist. Tilsæt også en bouillonterning. Typisk kogetid på hvedekerner er ca. 20 minutter.
- Pres saften af citronen i en skål og rør sukkeret ud i citronsaften. Er der ikke så meget saft i citronen, kan du tilsætte lidt mere saft fra en anden citron.
- Kom de kogte hvedekerner i skålen sammen finthakket persille, og vend den det sammen med olivenolie.
- Pinjekerner ristet let af på en pande og kommes ved.
- Vend din salat med hvedekerner forsigtigt sammen og servér den straks.
Se også mine opskrifter på:
Perlebygsalat med blomkål og babyspinat
Din vurdering
-
Salat med hvedekerner
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments