Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Opsamlinger › Hvedekernesalat med asparges og gulerødder

Hvedekernesalat med asparges og gulerødder

hvedekernesalat med asparges og gulerødder
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en nem hvedekernesalat. En skøn salat med kogte hvedekerner, asparges, gulerødder og en let dressing. God som tilbehør.

Opskriften på hvedekernesalat er beregnet som tilbehør til fire personer.

Mængden af de enkelte ingredienser kan du selv passe til, som du synes, og salaten er god til de fleste kødretter.

Eller nyd den, som den er - nemlig en lækker vegetarret med masser af smag.

Du kan også bare tilsætte nogle tern af stegt kylling - og så er det et skønt hovedmåltid.

Se også disse opskrifter:

  • Salat med hvedekerner
  • Æblesalat - salat med æbler, tranebær og pinjekerner
  • Perlespeltsalat med blomkål og jordskokker

Opskrift på hvedekernesalat

Hvedekernesalat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her er min opskrift på en nem hvedekernesalat. En skøn salat med kogte hvedekerner, asparges, gulerødder og en let dressing. God som tilbehør.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g hvedekerner
  • 1 bouillonterning
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 gulerødder
  • 100 g grønne bønner evt. fra frost
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 potte persille
Dressing
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk eddike lys, evt. æblecidereddike
  • 1 citron saften af en halv citron
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Hvedekerne skylles i koldt vand og koges og behandles som anvist på pakken. Tilsæt en bouillonterning til kogevandet. Lad de kogte hvedekerner køle en smule af.
  2. Asparges, gulerødder og grønne bønner skæres i mindre stykker, og blancheres kort i kogende og saltet vand. det vil sige omkring et minuts tid - hvorefter vandet hældes fra. Gulerødderne skal skæres i små tern, da de ellers bliver for rå/hårde i din hvedekernesalat.
  3. Forårsløg snittes i tynde skiver - og persille hakkes fint.
  4. Vend nu de kogte hvedekerner sammen med de blancherede grøntsager, forårsløg og persille.
  5. Rør alle ingredienser til dressingen sammen - og smag til med salt og peber.
  6. Hæld dressingen over hvedekernesalaten - og vend forsigtigt rundt.

Næringsindhold

Kalorier221kcalKulhydrater46gProtein9gFedt2gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gNatrium778mgKalium304mgKostfibre10gSukker4gVitamin A5716IUVitamin C25mgCalcium70mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige hvedekernesalat serveres straks, og jeg bruger den blandt andet som tilbehør til frikadeller og stegt flæsk (når der skal altså ikke skal persillesovs til).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med kager der kan bages dagen før.
    Kollegakage (nemme kager du kan bage dagen før)
  • bilelde med dansk mad krebinetter
    Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
  • Billede af nem aftensmad.
    Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)
  • billederesultat for smørrebrød
    Smørrebrød - de bedste opskrifter på en dansk klassiker

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required