Waldorfsalat med valnødder og vindruer er en velkendt og elsker klassiker, der oprindeligt stammer fra USA. Waldorfsalaten er nem at lave.
Waldorfsalat blev "opfundet" på hotellet Waldorf i New York, og herfra spredte den sig hurtigt til resten af verden.
Oprindeligt var den med valnødder, æbler og vindruer (som denne opskrift), men den er efterhånden blevet lavet i en række andre udgaver. Og det er jo en smagssag.
Waldorfsalaten passer blandt andet godt til retter med vildt, men også til julemaden går den glimrende.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på waldorfsalat
Waldorfsalat
Ingredienser
- 2 stængler bladselleri
- 2 æbler
- 2 håndfulde vindruer
- 10 valnøddekerner
Dressing
- 1 tsk citronsaft
- 1 citron - økologisk, en spiseskefuld reven skal af økologisk citron
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl creme fraiche
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Start med at lave dressingen til din waldorfsalat. Kom alle ingredienserne op i en skål, og rør det sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule sukker.
- Vask bladselleri, og skær stænglerne i små tern.
- Del æblerne og fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i små tern.
- Halvér vindruerne med en skarp kniv, og hak valnøddekernerne groft.
- Kom nu bladselleri, æbler og valnødder i dressing, og vend det forsigtigt rundt.
- Anret waldorfsalat i en skål, og pynt eventuelt med lidt ekstra vindruer og valnødder på toppen (indgår ikke i opskriften).
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan selv justere mængden af æbler, vindruer og valnødder efter hvad du nu selv synes der skal i din waldorfsalat.
Brug den som en nem forret eller evt. som tilbehør til retter med vildt og andet rødt kød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Comments
No Comments