• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Hokkaidosuppe - opskrift på cremet suppe med hokkaido

Hokkaidosuppe - opskrift på cremet suppe med hokkaido

hokkaidosuppe
4.3 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. april 2024 - Udgivet:  16. september 2021

Indhold

  1. Opskrift
  2. Nem hokkaidosuppe opskrift
  3. Tips til din hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe er en lækker suppe, der laves med base i de smukke og smagfulde hokkaido græskar. Suppen er en rigtig efterårs- og vintersuppe – krydret og cremet. Og så er den meget nem at lave.

Hokkaido er et græskar. Det stammer fra den japanske halvø af samme navn, hvor det oprindeligt blev dyrket.

Til denne opskrift på hokkaidosuppe skal du bruge cirka et halvt græskar, men det afhænger selvfølgelig af hvor stort græskarret er. Vil du gerne bruge hele græskaret kan du sagtens gange de øvrige ingredienser op, så det passer med en hel hokkaido. 

Hokkaido har en virkelig flot orange farve, der også skinner igennem i selve suppen. Det er en fryd for øjet at anrette den pænt på spisebordet. 

Denne opskrift på cremet og sund hokkaidosuppe er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Græskarsuppe
  • Mexicansk suppe med græskar og chili
  • Græskar i ovn - ovnbagt hokkaido
  • Hokkaido med bacon

Opskrift

hokkaidosuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem hokkaidosuppe opskrift

4.34 fra 15 stemmer
Her får du min opskrift på en skøn hokkaidosuppe. En fyldig og cremet suppe med det sunde hokkaido græskar. Suppen er nem at lave og tager ikke lang tid.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 267
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 0,5 hokkaido græskar
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 7 dl vand
  • 2 bouillonterninger
  • 2 spsk sherry - eller lignende, kan udelades
  • 1 spsk æbleeddike - eller anden eddike
  • 1 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld persille - hakket
Pynt
  • græskarkerner - ristes på en varm pande

Fremgangsmåde
 

  1. Del græskar i mindre både, og fjern kernerne. Skær græskarret i mindre stykker. Til denne opskrift på hokkaidosuppe skal du bruge et halvt hokkaido græskar.
  2. Lad skrællen blive på, medmindre den er meget tyk, for så skal græskarret skrælles. Skrællen er med til at give suppen en smuk og mere dyb orange farve.
  3. Hak rødløg og hvidløgsfed groft, og svits dem i lidt olivenolie.
  4. Kom græskarstykkerne i, og lad dem svitse med i tre minutter.
  5. Kom så sherry og æbleeddike ved, og tilsæt så vand og bouillonterninger.
  6. Lad det koge op, kom sukker i, og lad så græskarsuppen simre i 20 minutter, hvor græskarstykkerne koger møre.
  7. Find stavblenderen frem, og blend nu græskarsuppen.
  8. Kom fløde ved, og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan også smage din hokkaidosuppe til med lidt friskpresset citronsaft.
  9. Varm suppen op, og anret den i små skåle eller dybe tallerkner med ristede græskarkerner på toppen.

Næringsindhold

Kalorier: 267kcalKulhydrater: 23gProtein: 4gFedt: 19gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 57mgNatrium: 1313mgKalium: 714mgKostfibre: 3gSukker: 10gVitamin A: 3144IUVitamin C: 25mgCalcium: 103mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til din hokkaidosuppe

Den færdige hokkaidosuppe serveres straks, gerne sammen med et stykke nybagt brød.

Du kan også pynte din græskarsuppe med lidt creme fraiche eller toppe den med saltristede mandler eller brødcroutoner – f.eks. af rugbrød.

Hokkaidosuppen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet eller fryses ned og gemmes til en dag, hvor du ikke har tid til at lave mad – så lav gerne en stor portion hokkaidosuppe.

Kan man spise skrællen på en hokkaido?

Ja, det kan man godt. Med mindre skrællen er meget tyk kan du sagtens lade den sidde på, når du skærer hokkaidoen ud i tern til suppen. 

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janni

    september 12, 2024 at 8:30 pm

    Hvornår er det persillen skal tilsættes?

    Svar
  2. Lis

    september 07, 2023 at 1:20 pm

    Hokaido suppen var megalækker,jeg havde besøg af mit barnebarn,vi aftalte at vi ville lave suppe hver uge,næste gang blir det nudelsuppe

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 07, 2023 at 5:04 pm

      Hej Lis
      Dejligt at høre, og tak for de pæne ord.
      Hokkaidosuppe er altid godt - og sundt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required