Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe (opskrift på cremet suppe med hokkaido)

hokkaidosuppe
4.3 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailSMS
Indhold
  • Nem hokkaidosuppe opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hokkaidosuppe
  • Tips til din hokkaidosuppe
  • FAQ
  • Kommentarer

Nem hokkaidosuppe opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.3 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du min opskrift på en skøn hokkaidosuppe. En fyldig og cremet suppe med det sunde hokkaido græskar. Suppen er nem at lave og tager ikke lang tid.
Antal: 4
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 0,5 hokkaido græskar
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk sherry eller lignende, kan udelades
  • 1 spsk æbleeddike eller anden eddike
  • 7 dl vand
  • 2 bouillonterninger
  • 1 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl fløde
Pynt
  • græskarkerner ristes på en varm pande

Fremgangsmåde

  1. Del 0,5 hokkaido græskar i mindre både, og fjern kernerne. Skær græskarret i mindre stykker.
  2. Lad skrællen blive på, medmindre den er meget tyk, for så skal græskarret skrælles. Skrællen er med til at give suppen en smuk og mere dyb orange farve.
  3. Hak 1 rødløg og 2 fed hvidløg groft, og svits dem i lidt olivenolie.
  4. Kom græskarstykkerne i, og lad dem svitse med i tre minutter.
  5. Kom så 2 spsk sherry og 1 spsk æbleeddike ved, og tilsæt så 7 dl vand og 2 bouillonterninger.
  6. Lad det koge op, kom 1 spsk sukker i, og lad så græskarsuppen simre i 20 minutter, hvor græskarstykkerne koger møre.
  7. Find stavblenderen frem, og blend nu græskarsuppen.
  8. Kom 2 dl fløde ved, og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan også smage din hokkaidosuppe til med lidt friskpresset citronsaft.
  9. Varm suppen op, og anret den i små skåle eller dybe tallerkner med ristede græskarkerner på toppen.

Næringsindhold

Kalorier267kcalKulhydrater23gProtein4gFedt19gMættet fedt12gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol57mgNatrium1313mgKalium714mgKostfibre3gSukker10gVitamin A3144IUVitamin C25mgCalcium103mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe er en lækker suppe, der laves med base i de smukke og smagfulde hokkaido græskar. Suppen er en rigtig efterårs- og vintersuppe - krydret og cremet. Og så er den meget nem at lave.

Hokkaido er et græskar. Det stammer fra den japanske halvø af samme navn, hvor det oprindeligt blev dyrket.

Til denne opskrift på hokkaidosuppe skal du bruge cirka et halvt græskar, men det afhænger selvfølgelig af hvor stort græskarret er. Vil du gerne bruge hele græskaret kan du sagtens gange de øvrige ingredienser op, så det passer med en hel hokkaido. 

Hokkaido har en virkelig flot orange farve, der også skinner igennem i selve suppen. Det er en fryd for øjet at anrette den pænt på spisebordet. 

Denne opskrift på cremet og sund hokkaidosuppe er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Græskarsuppe
  • Mexicansk suppe med græskar og chili
  • Græskar i ovn - ovnbagt hokkaido
  • Hokkaido med bacon

Tips til din hokkaidosuppe

Den færdige hokkaidosuppe serveres straks, gerne sammen med et stykke nybagt brød.

Du kan også pynte din græskarsuppe med lidt creme fraiche eller toppe den med saltristede mandler eller brødcroutoner - f.eks. af rugbrød.

Hokkaidosuppen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet eller fryses ned og gemmes til en dag, hvor du ikke har tid til at lave mad - så lav gerne en stor portion hokkaidosuppe.

FAQ

Kan man spise skrællen på en hokkaido?

Ja, det kan man godt. Med mindre skrællen er meget tyk kan du sagtens lade den sidde på, når du skærer hokkaidoen ud i tern til suppen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janni skriver

    september 12, 2024 at 8:30 pm

    Hvornår er det persillen skal tilsættes?

    Svar
  2. Lis skriver

    september 07, 2023 at 1:20 pm

    Hokaido suppen var megalækker,jeg havde besøg af mit barnebarn,vi aftalte at vi ville lave suppe hver uge,næste gang blir det nudelsuppe

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 07, 2023 at 5:04 pm

      Hej Lis
      Dejligt at høre, og tak for de pæne ord.
      Hokkaidosuppe er altid godt - og sundt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required