Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Supper › Hokkaidosuppe - opskrift på cremet suppe med hokkaido

Hokkaidosuppe - opskrift på cremet suppe med hokkaido

hokkaidosuppe
4.3 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
67
SHARES
FacebookMessenger67PinterestEmailSMS
Opdateret: 8. april 2024 - Udgivet: 16. september 2021

Hokkaidosuppe er en lækker suppe, der laves med base i de smukke og smagfulde hokkaido græskar. Suppen er en rigtig efterårs- og vintersuppe - krydret og cremet. Og så er den meget nem at lave.

Hokkaido er et græskar. Det stammer fra den japanske halvø af samme navn, hvor det oprindeligt blev dyrket.

Til denne opskrift på hokkaidosuppe skal du bruge cirka et halvt græskar, men det afhænger selvfølgelig af hvor stort græskarret er. Vil du gerne bruge hele græskaret kan du sagtens gange de øvrige ingredienser op, så det passer med en hel hokkaido. 

Hokkaido har en virkelig flot orange farve, der også skinner igennem i selve suppen. Det er en fryd for øjet at anrette den pænt på spisebordet. 

Denne opskrift på cremet og sund hokkaidosuppe er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Græskarsuppe
  • Mexicansk suppe med græskar og chili
  • Græskar i ovn - ovnbagt hokkaido
  • Hokkaido med bacon

Opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem hokkaidosuppe opskrift

4.34 fra 15 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 267
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 0,5 hokkaido græskar
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 7 dl vand
  • 2 bouillonterninger
  • 2 spsk sherry - eller lignende, kan udelades
  • 1 spsk æbleeddike - eller anden eddike
  • 1 spsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld persille - hakket
Pynt
  • græskarkerner - ristes på en varm pande
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Del græskar i mindre både, og fjern kernerne. Skær græskarret i mindre stykker. Til denne opskrift på hokkaidosuppe skal du bruge et halvt hokkaido græskar.
  2. Lad skrællen blive på, medmindre den er meget tyk, for så skal græskarret skrælles. Skrællen er med til at give suppen en smuk og mere dyb orange farve.
  3. Hak rødløg og hvidløgsfed groft, og svits dem i lidt olivenolie.
  4. Kom græskarstykkerne i, og lad dem svitse med i tre minutter.
  5. Kom så sherry og æbleeddike ved, og tilsæt så vand og bouillonterninger.
  6. Lad det koge op, kom sukker i, og lad så græskarsuppen simre i 20 minutter, hvor græskarstykkerne koger møre.
  7. Find stavblenderen frem, og blend nu græskarsuppen.
  8. Kom fløde ved, og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan også smage din hokkaidosuppe til med lidt friskpresset citronsaft.
  9. Varm suppen op, og anret den i små skåle eller dybe tallerkner med ristede græskarkerner på toppen.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 267kcalKulhydrater: 23gProtein: 4gFedt: 19gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 57mgNatrium: 1313mgKalium: 714mgKostfibre: 3gSukker: 10gVitamin A: 3144IUVitamin C: 25mgCalcium: 103mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips til din hokkaidosuppe

Den færdige hokkaidosuppe serveres straks, gerne sammen med et stykke nybagt brød.

Du kan også pynte din græskarsuppe med lidt creme fraiche eller toppe den med saltristede mandler eller brødcroutoner - f.eks. af rugbrød.

Hokkaidosuppen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet eller fryses ned og gemmes til en dag, hvor du ikke har tid til at lave mad - så lav gerne en stor portion hokkaidosuppe.

Kan man spise skrællen på en hokkaido?

Ja, det kan man godt. Med mindre skrællen er meget tyk kan du sagtens lade den sidde på, når du skærer hokkaidoen ud i tern til suppen. 

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janni skriver

    september 12, 2024 at 8:30 pm

    Hvornår er det persillen skal tilsættes?

    Svar
  2. Lis skriver

    september 07, 2023 at 1:20 pm

    Hokaido suppen var megalækker,jeg havde besøg af mit barnebarn,vi aftalte at vi ville lave suppe hver uge,næste gang blir det nudelsuppe

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 07, 2023 at 5:04 pm

      Hej Lis
      Dejligt at høre, og tak for de pæne ord.
      Hokkaidosuppe er altid godt - og sundt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required