• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hofgryde med svinekød og grønne bønner - nem og lækker

Hofgryde med svinekød og grønne bønner - nem og lækker

billede med hofgryde
4.4 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
169
SHARES
FacebookMessenger169PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  23. april 2023

Her får du den bedste opskrift på hofgryde, der er nem at lave. Hofgryden indeholder bla. svinekød og grønne bønner. Spises med ris eller mos.

Hofgryde er en populær gryderet, som du laver med svinekød, champignon og grønne bønner.

Det er ret fra mormors gamle køkken, og den er super nem at lave. Her har jeg opdateret den en smule med lidt bouillon og engelsk sauce, der giver den lidt mere smag.

Jeg plejer at bruge ribbensteg eller stegeflæsk, som skæres ud i mindre tern, men andre udskæringer kan også anvendes.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kong Fiddes livret

Bøf Stroganoff

Mørbradgryde

Bønneragout

Opskrift på hofgryde

billede med hofgryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hofgryde

4.37 fra 11 stemmer
Her får du den bedste opskrift på hofgryde, der er nem at lave. Hofgryden indeholder bla. svinekød og grønne bønner. Spises med ris eller mos.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 860
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g svinekød - i tern, her anvendt ribbensteg
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 250 g champignon - rengjorte, i skiver
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 decilieter vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 tsk paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 250 g grønne bønner - evt. halveret
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl ris - koges som anvist

Fremgangsmåde
 

  1. Skær ribbenstegen i skiver, og fjern svær og evt. stykker af brusk. Skær derefter ud i passende tern/stykker. Du kan også bruge købte skiver af stegeflæsk, der skæres ud i passende stykker. Eller andre stykker svinekød i tern.
  2. Brun kødet grundigt i en meget varm pande med en spiseskefuld smør, og kødet skal have noget stegeskorpe.
  3. Kom kødet over i en gryde.
  4. Steg så de skivede champignon på den varme pande, og kom dem op til kødet i gryden. Du kan anvende brune eller hvide champignon. Drys en stor spiseskefuld hvedemel over.
  5. Tilsæt 3 deciliter vand sammen med en bouillonterning, lidt engelsk sauce, timian og paprika. Kværn også lidt peber i. Rør rundt.
  6. Læg låg på og lad din hofgryde simre i ca. 45 minutter.
  7. Bruger du frosne bønner, kan de tages op i god tid, og evt. halveres. Det er dog ikke nødvendigt.
  8. Kog ris som anvist på pakken, så de er klar samtidig med gryderetten.
  9. Efter de 45 minutter tilsættes hakkede tomater sammen med de grønne bønner og fløde, og hofgryden koges igennem i et par minutter. Smages til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 860kcalKulhydrater: 93gProtein: 33gFedt: 39gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 15gTransfedt: 0.1gKolesterol: 126mgNatrium: 1135mgKalium: 1029mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 1081IUVitamin C: 22mgCalcium: 105mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den lækre hofgryde serveres straks sammen med de kogte ris. Du kan også servere en lækker kartoffelmos til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita Marker

    januar 30, 2025 at 10:17 pm

    Super lækkert - det skal vi have igen😋

    Svar
  2. Jolanda

    januar 23, 2025 at 1:37 pm

    Det er også godt med nakkekoteletter skåret i tern.
    Dejlig ret.
    Jolanda

    Svar
  3. Mette

    januar 11, 2023 at 5:18 pm

    Hvornår skal fløden i???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 11, 2023 at 5:55 pm

      Hej Mette
      Ups - den var smuttet. Fløden kommes i til sidst sammen med bla. de grønne bønner.
      God fornøjelse - og tak for hjælpen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Keld

    oktober 30, 2022 at 2:45 pm

    Bliver du aldrig træt af paprika, tomat og fløde???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 30, 2022 at 8:08 pm

      Hej Keld
      Nej.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required