Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hofgryde

Hofgryde (med svinekød og grønne bønner - nem og lækker)

billede med hofgryde
4.4 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
182
SHARES
FacebookMessenger182PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hofgryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hofgryde
  • Noter
  • Kommentarer

Hofgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.4 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du den bedste opskrift på hofgryde, der er nem at lave. Hofgryden indeholder bla. svinekød og grønne bønner. Spises med ris eller mos.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g svinekød (i tern, her anvendt ribbensteg)
  • 1 spsk smør (til stegning)
  • 250 g champignon (rengjorte, i skiver)
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 decilieter vand
  • 1 bouillonterning (grøntsag)
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 1 tsk paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 250 g grønne bønner (evt. halveret)
  • 1 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl ris (koges som anvist)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skær ribbenstegen i skiver, og fjern svær og evt. stykker af brusk. Skær derefter ud i passende tern/stykker. Du kan også bruge købte skiver af stegeflæsk, der skæres ud i passende stykker. Eller andre stykker svinekød i tern.
  2. Brun kødet grundigt i en meget varm pande med en spiseskefuld smør, og kødet skal have noget stegeskorpe.
  3. Kom kødet over i en gryde.
  4. Steg så de skivede champignon på den varme pande, og kom dem op til kødet i gryden. Du kan anvende brune eller hvide champignon. Drys en stor spiseskefuld hvedemel over.
  5. Tilsæt 3 deciliter vand sammen med en bouillonterning, lidt engelsk sauce, timian og paprika. Kværn også lidt peber i. Rør rundt.
  6. Læg låg på og lad din hofgryde simre i ca. 45 minutter.
  7. Bruger du frosne bønner, kan de tages op i god tid, og evt. halveres. Det er dog ikke nødvendigt.
  8. Kog ris som anvist på pakken, så de er klar samtidig med gryderetten.
  9. Efter de 45 minutter tilsættes hakkede tomater sammen med de grønne bønner og fløde, og hofgryden koges igennem i et par minutter. Smages til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier860kcalKulhydrater93gProtein33gFedt39gMættet fedt18gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.1gKolesterol126mgNatrium1135mgKalium1029mgKostfibre6gSukker7gVitamin A1081IUVitamin C22mgCalcium105mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på hofgryde

Hofgryde er en populær gryderet, som du laver med svinekød, champignon og grønne bønner.

Det er ret fra mormors gamle køkken, og den er super nem at lave. Her har jeg opdateret den en smule med lidt bouillon og engelsk sauce, der giver den lidt mere smag.

Jeg plejer at bruge ribbensteg eller stegeflæsk, som skæres ud i mindre tern, men andre udskæringer kan også anvendes.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Kong Fiddes livret
  • Bøf Stroganoff
  • Mørbradgryde
  • Bønneragout

Noter

Den lækre hofgryde serveres straks sammen med de kogte ris. Du kan også servere en lækker kartoffelmos til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita Marker skriver

    januar 30, 2025 at 10:17 pm

    Super lækkert - det skal vi have igen😋

    Svar
  2. Jolanda skriver

    januar 23, 2025 at 1:37 pm

    Det er også godt med nakkekoteletter skåret i tern.
    Dejlig ret.
    Jolanda

    Svar
  3. Mette skriver

    januar 11, 2023 at 5:18 pm

    Hvornår skal fløden i???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 11, 2023 at 5:55 pm

      Hej Mette
      Ups - den var smuttet. Fløden kommes i til sidst sammen med bla. de grønne bønner.
      God fornøjelse - og tak for hjælpen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Keld skriver

    oktober 30, 2022 at 2:45 pm

    Bliver du aldrig træt af paprika, tomat og fløde???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 30, 2022 at 8:08 pm

      Hej Keld
      Nej.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required