• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Tarteletter med høns i asparges - nem og lækker opskrift

Tarteletter med høns i asparges - nem og lækker opskrift

tarteletter med høns i asparges
4.8 fra 60 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
126
SHARES
FacebookMessenger126PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. oktober 2024 - Udgivet:  6. april 2023

Tarteletter med høns i asparges – så bliver det næsten ikke mere dansk. Det her er nemlig en vaskeægte klassiker fra det danske køkken, og tarteletterne vækker altid stor glæde.

De er et stort hit på mange jule- og påskeborde og andre festlige lejligheder, men kan også sagtens bruges som et godt, solidt måltid til aftensmad. 

Følger du opskriften her på siden – og har lidt tålmodighed – så er retten ret nem at lave fra bunden. Høns i asparges bruges primært som fyld i tarteletter, men retten kan også serveres som den er. Altså uden tarteletter. Server for eksempel med kogte kartofler til. Det er en skøn spise.

Denne opskrift er beregnet til 4 personer. Jeg har beregnet to tarteletter med fyld til hver, men det kan du jo selv justere, så det passer til anledningen. Se også fremgangsmåde i min video.

Oversigt
  • Tarteletter med høns i asparges
  • Tips til opskriften
  • Tarteletfyld: Høne eller kylling?
  • Bag dine egne tarteletter
  • Tarteletter med kylling og knoldselleri
  • Tarteletter med høns i asparges
  • Vegetariske tarteletter
  • Hønsesalat
  • Skinkestang - butterdej med fyld
  • Sommergryde
  • FAQ
  • Kommentarer
tarteletter med høns i asparges
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tarteletter med høns i asparges

4.82 fra 60 stemmer
Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges – en klassiker fra det danske køkken. Se hvordan du laver kyllingen og tarteletfyld.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 522
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,4 kg kylling - eller høne
  • 1,5 l vand
  • 2 små gulerødder - i mindre stykker
  • 1 persillerod - i mindre stykker
  • 1 stykke knoldselleri - i mindre stykker
  • 1 porre - i skiver, inkl. lidt af toppen
  • 20 sorte peberkorn
Høns i asparges
  • 2 spsk smør - store
  • 2 spsk hvedemel
  • lage - fra de hvide asparges
  • 2 dl suppe - fra den kogte kylling
  • 1 dl fløde - måske lidt mere
  • 1 tsk sukker
  • citronsaft - friskpresset
  • 250 g hvide asparges - fra dåse eller glas, også vandet
  • 4 forårsløg - i 1 cm. tykke skiver
  • salt og friskkværnet peber
Tarteletter
  • 8 tarteletter - lunes i ovn

Fremgangsmåde
 

  1. Kom kyllingen i en gryde og hæld kogende vand ved, så vandet netop dækker kyllingen. Se også fremgangsmåde til tarteletter med høns i asparges i min video.
  2. Gulerødder, persillerod, knoldselleri og porre snittes og kommes ved. Lad det koge op, og salt og sorte peberkorn.
  3. Skru lidt ned for varmen, læg låget på og lad nu suppen med kyllingen (eller hønen) koge i en time og 15 minutter, så den er helt mør.
  4. Tag kyllingen op, lad den køle lidt af og pil derefter al kødet af den. Skroget kommes retur i gryden, som nu koges yderligere 15 minutter.
  5. Sigt suppen og du skal bruge ca. et par deciliter til stuvningen. Resten kan evt. fryses ned eller anvendes som en skøn kyllingesuppe dagen efter.
  6. Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Pisk derefter lage fra dåsen med de hvide asparges i, og derefter suppe. Slut af med fløde. Stuvningen til tarteletter med høns i asparges skal ikke være for tynd, men heller ikke for tyk. Så gå langsomt frem.
  7. Smag stuvningen til med salt og friskkværnet peber, sukker og citronsaft. Lad stuvningen simre fem minutter for at fjerne smagen af mel. Pas på den ikke brænder på!
  8. Kyllingekødet plukkes eller skæres i mundrette stykker, mens forårsløg i tyndere skiver på ca. 1 centimeters tykkelse.
  9. Kom hvide asparges i stuvningen sammen med forårsløg og kylling, og varm det hele igennem i et par minutter.
  10. Tarteletter lunes i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og her skal de have cirka fem minutter. Giv dem ikke for lang tid, da tarteletterne så risikerer at blive lidt tørre i det.
    billederesultat for tarteletter
  11. Fordel fyldet i de lune tarteletter, og pynt med lidt persille på toppen. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 522kcalKulhydrater: 41gProtein: 23gFedt: 31gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.3gKolesterol: 109mgNatrium: 1151mgKalium: 1331mgKostfibre: 8gSukker: 11gVitamin A: 5996IUVitamin C: 31mgCalcium: 175mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til opskriften

Servér straks dine tarteletter med høns i asparges, så retten serveres varm. 

Laver du retten i sæsonen for hvide asparges, anbefaler jeg at du bruger friske hvide asparges i stedet for dem på glas. 

Er der rester af tarteletfyldet kan det med fordel fryses ned, så du har til en anden gang. Det kan også sagtens klare et par dage i køleskabet. 

Tarteletfyld: Høne eller kylling?

Det er ikke afgørende for retten om du bruger høne eller kylling til dit tarteletfyld. Vægt hellere at købe en god høne eller kylling, som så koges med forskellige suppeurter.

Derefter pilles kødet fra og vendes i en hvid sovs med asparges og et par andre lækre ingredienser – det kan du se i selve opskriften længere nede på siden.

Bag dine egne tarteletter

De fleste ville nok vælge at købe selve tarteletterne for så selv at lave fyldet.

Ønsker du i stedet at bage hjemmelavede tarteletter har vi den perfekte opskrift her. 

Flere inspirerende opskrifter:

Tarteletter med kylling og knoldselleri

4.8 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på tarteletter med kylling og knoldselleri. Altså tarteletter uden asparges - men de smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billederesultat for tarteletter med kylling og knoldselleri

Tarteletter med høns i asparges

4.8 fra 60 stemmer
Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges – en klassiker fra det danske køkken. Se hvordan du laver kyllingen og tarteletfyld.
Gå til opskrift
tarteletter med høns i asparges

Vegetariske tarteletter

4.9 fra 8 stemmer
Vegetariske tarteletter er lige så lækre, som dem vi kender med hønsekød. Her er fyldet smørristede champignoner og friske asparges.
Gå til opskrift
Vegetariske tarteletter

Hønsesalat

5 fra 12 stemmer
Her er min bedste opskrift på hjemmelavet hønsesalat, og den er nem at lave helt fra bunden med stegt kyllingebryst og hvide asparges.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet hønsesalat

Skinkestang - butterdej med fyld

4.8 fra 25 stemmer
Opskrift på skinkestang med butterdej og skinke, der havde sin store sejrsgang i 1980erne, hvor især Brugsen var med til at udbrede den.
Gå til opskrift
billede med skinkestang

Sommergryde

4.8 fra 67 stemmer
Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.
Gå til opskrift
sommergryde med kartofler og asparges

FAQ

Hvor lang tid skal tarteletter varmes?

Tarteletter varmes bedst i ovnen ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have 5 minutter.

Kan jeg lave tarteletfyld dagen før?

Du kan sagtens lave tarteletfyldet dagen før. Det bliver det faktisk kun bedre af, da fyldet så står og samler smag. Brug gerne rester af kogt eller stegt kylling.

Hvordan jeg jævner man tarteletfyld?

Er dit tarteletfyld blevet for tynd i konsistensen, kan du nemt jævne den med lidt majsstivelse, der røres op i lidt koldt vand. Er fyldet for tykt, kan du tilsætte lidt vand eller mælk indtil den rigtige konsistens opnås.

Hvor mange tarteletter med fyld pr. person?

Som tarteletter med høns i asparges til forret skal beregne 2 til hver person. Er det til hovedret skal der 3 eller 4 til hver person. Mængden afhænger selvfølgelig af sult og hvad der ellers serveres.

Kan man fryse tarteletfyld?

Du kan sagtens fryse tarteletfyld ned. Gør det i en tæt beholder, og her er holdbarheden på frost op til 3 måneder.

Kan man servere kolde tarteletter med fyld?

Det normale er at servere tarteletter med fyld mens de er lune, men de kan sagtens både serveres og spises kolde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise Willerslev-Olsen

    november 23, 2024 at 8:29 am

    Smager lige præcis, som man håber 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 23, 2024 at 8:45 am

      Mange tak, Louise - dejligt at høre 🙂
      Og rigtig god weekend
      Holger

      Svar
  2. Thomas

    december 21, 2023 at 7:37 am

    kald det nu det det er! du kan ikke lave høns i asparges med en kylling ! du kan lave kylling i asparges. Høns i asparges laves af den høne man har kogt suppe på! kan du så også lave risengrød med cornflakes ?Det er synd i ødelægge de gamle opskrifter så de til sidst er glemt !

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 21, 2023 at 3:47 pm

      Hej Thomas
      Jeg tror mere det er tiderne der skifter. Der koges ikke så mange høns som tidligere, og forskellen i smagen er altså ikke den store.
      Så høne eller kylling er lidt tomato-tomato 🙂
      Måske skal den hedde tarteletter med fjerkræ i asparges.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Birthe Ellen Rasmussen

    maj 21, 2023 at 12:33 pm

    Skal friske grønne asparges lige koges op, inden de kommes sovsen. Tak for gode opskrifter.

    Svar
  4. Rie Hedrich

    februar 14, 2023 at 7:24 pm

    Hej Holger ! Tak for de bedste tarteletter jeg har smagt. At følge din opskrift er nemt og smager fantastisk !!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 15, 2023 at 7:33 am

      Hej Rie
      Mange tak for din tilbagemelding, og det er godt at høre.
      Og så er tarteletter med høns i asparges jo altid godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Hans

    december 01, 2022 at 6:21 pm

    Hvorfor skal skroget koges 2 gange?

    Svar
  6. Lars Bredgaard

    april 04, 2022 at 1:54 pm

    1 stykke Knoldselleri? Hvor meget er det ? Jeg har brugt en halv men jeg aner ikke om det er for meget eller for lidt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 04, 2022 at 2:28 pm

      Hej Lars
      Det kommer sig ikke så nøje, men jeg bruger gerne en tyk skive selleri på ca. 2 cm, som skæres i tern.
      BH Holger

      Svar
  7. Henrik

    december 24, 2021 at 12:19 pm

    Jævningen af sovsen gik helt galt med kun 2 tsk Maizena - skulle have meget mere for at opnå “normal” tykkelse ? Alt andet super - forårsløg fungerer rigtig godt 👍

    Svar
  8. Bjarne Jensen

    februar 22, 2019 at 5:01 pm

    God inspirerende tekst. Tak for det

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required