• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Hjemmelavet træstamme

Hjemmelavet træstamme

En hjemmelavet træstamme er utrolig nem at lave og smager skønt. Her er den pyntet med frysetørrede hindbær og hakkede mandler, der giver både smag og sprødhed. Foto: Charlotte Mithril
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. august 2023 - Udgivet:  23. december 2021

En hjemmelavet træstamme behøver ikke at være svær at lave. Her er verdens nemmeste opskrift på marcipan roulade med marcipan og blød nougat.

Her får du opskriften på en enkel og nem hjemmelavet træstamme (eller marcipan roulade), der smager fantastisk!

Træstammer til jul er en gammel tradition og kan laves på mange forskellige måder.

Denne variant af marcipan roulade laves med marcipan, blød nougat og chokoladeovertræk. Herefter kan du pynte den som du ønsker.

Se også: Træstammer - hjemmelavede trøfler med marcipan

Kun 3 ingredienser + pynt

Til denne opskrift på hjemmelavet træstamme skal du kun bruge tre basisingredienser:

Marcipan, blød nougat og chokolade.

Hertil kan du vælge den pynt, du har lyst til. Det er altid godt med hele eller hakkede nødder som valnødder, mandler eller pistacienødder. De giver god sprødhed og struktur til mundfølelsen.

Du kan også drysse med frysetørrede hindbær som i opskriften her. De bidrager med både farve og en frisk og syrlig smag.

Se også: Hjemmelavede romkugler - Danmarks bedste romkugle

Vælg de gode råvarer

Når du laver noget så simpelt som en hjemmelavet træstamme, vil smagen af de enkelte råvarer have stor betydning for den samlede smagsoplevelse.

Sørg derfor for at vælge nogle gode råvarer.

Marcipan, blød nougat og chokolade fås i mange kvaliteter og prisklasser. Køb ikke en tilfældig variant, men sørg for at vælge dem med god smag.

På Madens Verden har vi lavet smagstest af både marcipan, blød nougat og mørk chokolade. Her kan du læse om forskellen i smag og pris på de forskellige varianter samt se hvilke, der smager bedst.

Se de tre smagstest her:

Smagstest af marcipan – her er den bedste marcipan

Smagstest af nougat – er der forskel?

Smagstest af mørk chokolade - hvilken smager bedst?

For de voksne

Vil du spice en hjemmelavet træstamme op, kan du tilsætte lidt rom eller whisky til marcipanen.

Stænk blot marcipanen med spiritus når du har rullet den ud. Kom derefter nougat ovenpå, rul sammen og fortsæt som opskriften beskriver.

Opskrift på hjemmelavet træstamme

En hjemmelavet træstamme er utrolig nem at lave og smager skønt. Her er den pyntet med frysetørrede hindbær og hakkede mandler, der giver både smag og sprødhed. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Hjemmelavet træstamme

4.86 fra 7 stemmer
En hjemmelavet træstamme behøver ikke at være svær at lave. Her er verdens nemmeste opskrift på marcipan roulade med marcipan og blød nougat.
Forb. tid 25 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 368
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g marcipan - ren rå
  • 200 g nougat - blød
  • 100 g mørk chokolade
Pynt
  • mandler
  • frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud til en flad firkant, der er cirka 0,5 cm høj. Brug evt. et stykke bagepapir over marcipanen, når du ruller, så marcipanen ikke klistrer fast på kagerullen.
  2. Skær nougaten ud i tynde skiver - lidt tyndere end marcipanen.
  3. Fordel skiverne af nougat på marcipanen, så de ligger tæt uden mellemrum. Lad gerne en tynd stribe (cirka 1 cm) marcipan være frit i den ene ende – så er den lettere at rulle.
  4. Rul forsigtigt marcipanen sammen om nougaten – start med den ende uden nougat og rul forsigtigt og stramt sammen.
  5. Hak chokolade i små stykker og smelt den langsomt over vandbad.
  6. Fordel chokoladen over din træstamme og pynt med hakkede mandler og frysetørrede hindbær. Så er din marcipan roulade klar.

Næringsindhold

Kalorier: 368kcalKulhydrater: 48gProtein: 6gFedt: 17gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.004gKolesterol: 0.4mgNatrium: 23mgKalium: 235mgKostfibre: 4gSukker: 29gVitamin A: 10IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 46mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hjemmelavet træstamme, også kendt som marcipan roulade, kan serveres straks eller opbevares på køl.

Se også: Havregrynskugler - lækker og nem opskrift

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required