En hjemmelavet træstamme behøver ikke at være svær at lave. Her er verdens nemmeste opskrift på marcipan roulade med marcipan og blød nougat.
Her får du opskriften på en enkel og nem hjemmelavet træstamme (eller marcipan roulade), der smager fantastisk!
Træstammer til jul er en gammel tradition og kan laves på mange forskellige måder.
Denne variant af marcipan roulade laves med marcipan, blød nougat og chokoladeovertræk. Herefter kan du pynte den som du ønsker.
Se også: Træstammer - hjemmelavede trøfler med marcipan
Kun 3 ingredienser + pynt
Til denne opskrift på hjemmelavet træstamme skal du kun bruge tre basisingredienser:
Marcipan, blød nougat og chokolade.
Hertil kan du vælge den pynt, du har lyst til. Det er altid godt med hele eller hakkede nødder som valnødder, mandler eller pistacienødder. De giver god sprødhed og struktur til mundfølelsen.
Du kan også drysse med frysetørrede hindbær som i opskriften her. De bidrager med både farve og en frisk og syrlig smag.
Se også: Hjemmelavede romkugler - Danmarks bedste romkugle
Vælg de gode råvarer
Når du laver noget så simpelt som en hjemmelavet træstamme, vil smagen af de enkelte råvarer have stor betydning for den samlede smagsoplevelse.
Sørg derfor for at vælge nogle gode råvarer.
Marcipan, blød nougat og chokolade fås i mange kvaliteter og prisklasser. Køb ikke en tilfældig variant, men sørg for at vælge dem med god smag.
På Madens Verden har vi lavet smagstest af både marcipan, blød nougat og mørk chokolade. Her kan du læse om forskellen i smag og pris på de forskellige varianter samt se hvilke, der smager bedst.
Se de tre smagstest her:
Smagstest af marcipan – her er den bedste marcipan
Smagstest af nougat – er der forskel?
Smagstest af mørk chokolade - hvilken smager bedst?
For de voksne
Vil du spice en hjemmelavet træstamme op, kan du tilsætte lidt rom eller whisky til marcipanen.
Stænk blot marcipanen med spiritus når du har rullet den ud. Kom derefter nougat ovenpå, rul sammen og fortsæt som opskriften beskriver.
Opskrift på hjemmelavet træstamme
Hjemmelavet træstamme
Ingredienser
- 300 g marcipan - ren rå
- 200 g nougat - blød
- 100 g mørk chokolade
Pynt
- mandler
- frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
- Kom lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud til en flad firkant, der er cirka 0,5 cm høj. Brug evt. et stykke bagepapir over marcipanen, når du ruller, så marcipanen ikke klistrer fast på kagerullen.
- Skær nougaten ud i tynde skiver - lidt tyndere end marcipanen.
- Fordel skiverne af nougat på marcipanen, så de ligger tæt uden mellemrum. Lad gerne en tynd stribe (cirka 1 cm) marcipan være frit i den ene ende – så er den lettere at rulle.
- Rul forsigtigt marcipanen sammen om nougaten – start med den ende uden nougat og rul forsigtigt og stramt sammen.
- Hak chokolade i små stykker og smelt den langsomt over vandbad.
- Fordel chokoladen over din træstamme og pynt med hakkede mandler og frysetørrede hindbær. Så er din marcipan roulade klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Hjemmelavet træstamme, også kendt som marcipan roulade, kan serveres straks eller opbevares på køl.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: