Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Hjemmelavet træstamme

Hjemmelavet træstamme

En hjemmelavet træstamme er utrolig nem at lave og smager skønt. Her er den pyntet med frysetørrede hindbær og hakkede mandler, der giver både smag og sprødhed. Foto: Charlotte Mithril
4.9 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
79
SHARES
FacebookMessenger79PinterestEmailSMS

En hjemmelavet træstamme behøver ikke at være svær at lave. Her er verdens nemmeste opskrift på marcipan roulade med marcipan og blød nougat.

Her får du opskriften på en enkel og nem hjemmelavet træstamme (eller marcipan roulade), der smager fantastisk!

Træstammer til jul er en gammel tradition og kan laves på mange forskellige måder.

Denne variant af marcipan roulade laves med marcipan, blød nougat og chokoladeovertræk. Herefter kan du pynte den som du ønsker.

Se også: Træstammer - hjemmelavede trøfler med marcipan

Kun 3 ingredienser + pynt

Til denne opskrift på hjemmelavet træstamme skal du kun bruge tre basisingredienser:

Marcipan, blød nougat og chokolade.

Hertil kan du vælge den pynt, du har lyst til. Det er altid godt med hele eller hakkede nødder som valnødder, mandler eller pistacienødder. De giver god sprødhed og struktur til mundfølelsen.

Du kan også drysse med frysetørrede hindbær som i opskriften her. De bidrager med både farve og en frisk og syrlig smag.

Se også: Hjemmelavede romkugler - Danmarks bedste romkugle

Vælg de gode råvarer

Når du laver noget så simpelt som en hjemmelavet træstamme, vil smagen af de enkelte råvarer have stor betydning for den samlede smagsoplevelse.

Sørg derfor for at vælge nogle gode råvarer.

Marcipan, blød nougat og chokolade fås i mange kvaliteter og prisklasser. Køb ikke en tilfældig variant, men sørg for at vælge dem med god smag.

På Madens Verden har vi lavet smagstest af både marcipan, blød nougat og mørk chokolade. Her kan du læse om forskellen i smag og pris på de forskellige varianter samt se hvilke, der smager bedst.

Se de tre smagstest her:

Smagstest af marcipan - her er den bedste marcipan

Smagstest af nougat - er der forskel?

Smagstest af mørk chokolade - hvilken smager bedst?

For de voksne

Vil du spice en hjemmelavet træstamme op, kan du tilsætte lidt rom eller whisky til marcipanen.

Stænk blot marcipanen med spiritus når du har rullet den ud. Kom derefter nougat ovenpå, rul sammen og fortsæt som opskriften beskriver.

Opskrift på hjemmelavet træstamme

Hjemmelavet træstamme

charlotte mithrilCharlotte Mithril
4.9 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
En hjemmelavet træstamme behøver ikke at være svær at lave. Her er verdens nemmeste opskrift på marcipan roulade med marcipan og blød nougat.
Antal: 8 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g marcipan ren rå
  • 200 g nougat blød
  • 100 g mørk chokolade
Pynt
  • mandler
  • frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

  1. Kom lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud til en flad firkant, der er cirka 0,5 cm høj. Brug evt. et stykke bagepapir over marcipanen, når du ruller, så marcipanen ikke klistrer fast på kagerullen.
  2. Skær nougaten ud i tynde skiver - lidt tyndere end marcipanen.
  3. Fordel skiverne af nougat på marcipanen, så de ligger tæt uden mellemrum. Lad gerne en tynd stribe (cirka 1 cm) marcipan være frit i den ene ende - så er den lettere at rulle.
  4. Rul forsigtigt marcipanen sammen om nougaten - start med den ende uden nougat og rul forsigtigt og stramt sammen.
  5. Hak chokolade i små stykker og smelt den langsomt over vandbad.
  6. Fordel chokoladen over din træstamme og pynt med hakkede mandler og frysetørrede hindbær. Så er din marcipan roulade klar.

Næringsindhold

Kalorier368kcalKulhydrater48gProtein6gFedt17gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.004gKolesterol0.4mgNatrium23mgKalium235mgKostfibre4gSukker29gVitamin A10IUVitamin C0.1mgCalcium46mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Hjemmelavet træstamme, også kendt som marcipan roulade, kan serveres straks eller opbevares på køl.

Se også: Havregrynskugler - lækker og nem opskrift

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required