• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Nem hollandaise sauce lavet helt fra bunden

Nem hollandaise sauce lavet helt fra bunden

billede med sauce hollandaise, der ikke skiller
Sauce hollandaise er en fed fætter til sauce bearnaise, men den smager fantastisk til grønne asparges, fisk og meget andet. Foto: iStock.com.

Opdateret:  8. maj 2024 - Udgivet:  9. februar 2018

Del gerne:
178
SHARES
FacebookMessenger178PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hollandaise sauce laves af æggeblommer og smør, og den er ikke svær at lave. Men du skal være opmærksom på et par ting, som jeg fortæller dig her.
  2. Opskrift på hollandaise sauce
  3. Hollandaise sauce - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Hollandaise sauce laves af æggeblommer og smør, og den er ikke svær at lave. Men du skal være opmærksom på et par ting, som jeg fortæller dig her.

Mange forbinder nok ofte sauce hollandaise og sauce bearnaise med hinanden, og det er da heller ikke helt forkert.

Men der er alligevel lidt forskel. Begge er lavet af æggeblommer, der piskes op med rigelige mængder smeltet smør, og man skal passe på de to saucer ikke bliver for varme. Men man bruger dem til vidt forskellige retter.

Sauce bearnaise er perfekt til gode oksebøffer, oksefilet og culottesteg, mens hollandaisen går perfekt til især fisk som laks og dampet torsk.

Du kan lave sauce hollandaise over et vandbad, men det er ikke nødvendigt. Blot du laver sovsen på lav varme, så undgår du at den skiller.

Og skulle uheldet være ude, ja så kan du piske den sammen igen med en smule vand. Kommer du lidt flødeskum i din hollandaise, ja så har du den lækre Sauce Mousseline.

Opskriften er til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Hollandaise sauce sous vide
  • Eggs Benedict
  • Grøntsagsfad med laks og hollandaise sauce
  • Stegt laks med hollandaise

Opskrift på hollandaise sauce

billede med sauce hollandaise, der ikke skiller

Hollandaise sauce - nem opskrift

Sauce hollandaise laves af æggeblommer og smør, og den er ikke svær at lave. Men du skal være opmærksom på et par ting, som jeg fortæller dig her.
Bedømmelse
4.8 fra 48 stemmer
RetSovs og saucer
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 5 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk hvidvin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand
  • salt
  • hvid peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en kasserolle, og stil den til side.
  • I en anden kasserolle (eller mindre gryde) kommer du de pasteuriserede æggeblommer i sammen med en spiseskefuld hvidvin, citronsaft og vand.
  • Pisk det luftigt under svag varme på komfuret.
  • Tilsæt så smørret gradvist og forsigtigt. Start med at piske en smule af det smeltede smør ind i æggeblommerne, og efterhånden kan du piske en tynd stråle ind i sovsen.
  • Men tilsæt ikke smørret hurtigere end du kan få det til at binde i hollandaisen. Det lyder besværligt, men det er det IKKE!
  • Fortsæt med at piske - stadig ved lav varme, så saucen ikke bliver så varm, at den begynder at skille.
  • Smag hollandaisen til med lidt citronsaft, salt og hvid peber. Der skal formentlig ikke så meget salt i, da smørret jo er smeltet.
  • Anret straks, og hæld en eventuel rest i en sovseskål, da hollandaisen falder sammen, hvis den bliver stående ved varmen på komfuret.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
406
% Daglig værdi*
Fedt
 
44
g
68
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
253
mg
84
%
Natrium
 
328
mg
14
%
Kalium
 
33
mg
1
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.01
g
0
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1444
IU
29
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Anret straks din sauce hollandaise, og hæld en eventuel rest i en sovseskål, da hollandaisen falder sammen, hvis den bliver stående ved varmen på komfuret.

Serveres til fisk, grønne asparges og meget andet godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Kjeldsen barut

    september 10, 2024 at 10:09 am

    Hejsa. Kan den laves uden hvidvin ? Mvh Vibs

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 10, 2024 at 3:52 pm

      Hej Vibeke
      Ja, det kan den sagtens. Smag eventuelt til med lidt mere citronsaft i stedet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Søren Mogensen

    maj 29, 2024 at 6:01 pm

    Perfekt til fisk!

    Svar
  3. Dennis Sommer

    september 23, 2020 at 4:42 pm

    Virker hver gang!
    Så lækker en sauce til fx hvidvinsdampet laks.

    Svar
  4. Isabella

    juli 26, 2020 at 9:12 pm

    Eksem dårlig opskrift.
    10 små portioner af smør, med lange mellemrum og alligevel skilles den.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 26, 2020 at 9:18 pm

      Hej Isabella

      Tak for din tilbagemelding, og det lyder da underligt. Som om du ikke har fået pisket den ordentligt ind fra starten?

      For jeg synes da altid at denne hollandaise lykkes.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  5. Medworldis

    maj 04, 2020 at 11:52 am

    Hej Mads Gl?der mig til at prove kr?fter med en hjemmelavet bearnaise for forste gang, og din opskrift virker dejlig nem og overskuelig ?? Jeg har dog lige et hurtigt sporgsmal. Kan man bruge pasteuriserede ?ggeblommer til formalet eller skal de v?re de rigtige ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 04, 2020 at 11:58 am

      Hej
      Det kan du sagtens.
      God fornøjelse
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required