Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Dessert › Hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure

Hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure

En hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure, der selvsagt har den helt rigtige smag af jordbæris. Anrettes som den er, eller med en klat flødeskum på toppen i et glas. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMS

Her er min virkelig lækre opskrift på hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure, der smager så englene synger. Og den laves uden ismaskine.

Hjemmelavet jordbærsorbet med jordbærpure er i virkeligheden super nem at lave, og du får en rigtig sommeris.

Den kan sagtens laves uden anvendelse af en ismaskine, og du skal kun bruge ganske få ingredienser.

Opskriften giver en lækker jordbærsorbet til fire personer, men du kan sagtens lave større portioner, for isen skal nok blive spist.

Ingredienser til hjemmelavet jordbærsorbet

400 gram frosne jordbær
1 deciliter vand
150 gram sukker
1 blad husblas

Fremgangsmåde

  1. Kom de frosne jordbær i en kasserolle, og tænd for blusset ved middel varme. Lad nu jordbærrene koge møre, og det tager 10-15 minutter. Du behøver ikke tilsætte vand eller anden væske, da de frosne jordbær indeholder rigeligt med vand.
  2. Køl de kogte jordbær lidt ned, og blend dem så med en stavblender.
  3. Læg et blad husblas i blød i en skål med koldt vand, hvor det skal ligge i fem minutter.
  4. Nu koger du så vand op sammen med sukker, og rører sukkeret godt ud i det kogende vand, så det er helt opløst. Tag det af blusset, og lad det stå tre minutter.
  5. Klem vandet af husblasen, og rør det ud i sukkervandet.
  6. Rør derefter jordbærpure i, og så er din jordbærsorbet klar til indfrysning.
  7. Hæld sorbeten i en beholder, og stil den i fryseren, hvor du skal regne med mindst seks timer inden den er helt frosset. Og måske endda lidt mere.
  8. Du skal røre i din jordbærsorbet en gang i timen i de første 3-4 timer, så du undgår iskrystaller.

Og så er det ellers bare at nyde din hjemmelavede jordbærsorbet, der smager fantastisk godt.

Se også mine opskrifter på:

Gammeldags jordbærflødeis

Dansk jordbærgrød a la mormor

Jordbær trifli

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene skriver

    maj 31, 2017 at 2:51 pm

    Så du laver ekstra jordbærpure og serverer sammen med? Og i så fald skal den vel sødes?

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      juni 01, 2017 at 8:57 am

      Hej Lene
      Nej, du laver kun en gang. Når den ser lidt "optøet" ud på billedet, skyldes det udelukkende at jeg var lidt langsom, fordig jeg skulle tage et billede og kameraet drillede. Så du laver blot sorbeten som anvist, og pynter med flødeskum og lidt friske jordbær.
      God fornøjelse
      Bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.