• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Helstegt svinemørbrad i ovn - nem opskrift med stegetid

Helstegt svinemørbrad i ovn - nem opskrift med stegetid

Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn
Mør og saftig helstegt svinemørbrad, der steges cirka 18 minutter i ovnen. Derefter skal mørbraden hvile i 10 minutter inden udskæring. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. april 2024 - Udgivet:  31. juli 2017

Del gerne:
654
SHARES
FacebookMessenger654PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Helstegt svinemørbrad i ovn
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Hviletid og udskæring
  7. Tilbehør
Gå til opskrift

Der er flere metoder at lave helstegt svinemørbrad i ovn på, men denne giver dig altid et mørt og saftigt resultat.

Svinemørbraden brunes godt af i smør, og steges derefter færdig i ovnen.

Men den skal ikke pakkes ind i sølvpapir, da kødet så kommer til at "koge" mere end stege. Husk at lade kødet hvile efter turen i ovnen.

Opskriften på svinemørbrad i ovn er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Svinemørbrad med bacon
  • Helstegt svinemørbrad på pande
  • Svinemørbrad med parmaskinke
  • Mørbradgryde

Opskrift

Billederesultat for helstegt svinemørbrad i ovn

Helstegt svinemørbrad i ovn

Lækker opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn, der steges uden brug af sølvpapir. Stegetiden for hel mørbrad i ovn er ca. 18 minutter.
Bedømmelse
4.8 fra 141 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 18 minutter minutter
Samlet tid: 33 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - gerne fra frilandsgris
  • smør - til bruning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at afpudse svinemørbraden, hvor du fjerner sølvsenen og fedtet. Der skal kun være kød tilbage, og du skal bruge en meget skarp kniv.
  • Smelt så lidt smør på en meget varm pande, og brun svinemørbraden grundigt på alle sider. Den skal have en god kulør og en smagfuld stegeskorpe, men du skal omvendt heller ikke stege den for længe. Samlet skal bruningen ikke tage længere end to minutter. Så fuld knald på panden, og så bruner du løs.
  • Læg mørbraden i et ildfast fad, og krydr med salt og friskkværnet peber. Jeg synes ikke der skal andre krydderier på, men det er en smagssag, og du kan selvfølgelig sagtens give kødet paprika eller andre krydderier.
  • Steg nu svinemørbraden i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 18 minutter. Ikke længere.
  • Tag den helstegte svinemørbrad ud af ovnen, og læg den på et skærebræt, hvor den hviler utildækket i 10 minutter, inden du begynder udskæringen i skiver på skrå.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
180
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
659
mg
29
%
Kalium
 
590
mg
17
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Calcium
 
9
mg
1
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hviletid og udskæring

Efter stegning kan du med fordel lade svinemørbraden hvile på et skærebræt i 10 minutter.

Mørbraden skal ikke dækkes til.

Derefter kan du skære den helstegte svinemørbrad ud i passende skiver.

Du kan eventuelt skære skiverne lidt på skrå.

Se også hvordan du tilbereder en langtidsstegt svinemørbrad i ovn.

Tilbehør

Helstegt svinemørbrad kan ledsages af flødekartofler, eventuelt flødekartofler uden fløde (hvis retten skal være nogenlunde fedtfri).

Hertil en god broccolisalat. Du kan klikke på links eller søge opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christina

    januar 24, 2023 at 10:27 pm

    Kan man brune svinemørbraderne i forvejen - og så senere på dagen sætte dem i ovnen i 18 minutter - eller bør de brunes kort forinden de kommes i ovnen? … Mere om gæstemad til mange gæster kan gøres klar/forberedes i god tid inden endelig tilberedning 🙂

    Svar
  2. Christian

    december 16, 2021 at 7:03 pm

    Dine enkle opskrifter, som jeg ofte bruger, er virkelig gode. Man kan smage og se, hvad der er på tallerkenerne.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 18, 2021 at 5:39 am

      Hej Christian
      Mange tak - det er godt at høre.
      De bedste julehilsner
      Holger

      Svar
    • Birthe Pollas

      november 09, 2024 at 10:28 am

      Super opskrift 🙂

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required