Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Hellefisk i fad

Hellefisk i fad

hellefisk i fad med spidskål
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
292
SHARES
FacebookMessenger292PinterestEmailSMS

Hellefisk i fad med spidskål er en meget simpel og hurtig ret til aftensmad. Den lækre fiskeret med hellefisk kan laves på under 30 minutter.

Hellefisk i fad med grøntsager er en virkelig lækker ret til alle os, der elsker hellefisk.

Fremgangsmåden er meget nem, hvor du forbager grøntsagerne i ovnen, inden fisken (naturligvis uden skind og ben) lægges ved og bages færdig.

Samlet tager retten under en halv time at lave, og den smager altså himmelsk godt.

Modsat laks, rødspætter og torsk, så er hellefisk ikke altid til at købe i supermarkedet, så prøv at gå til din fiskehandler.

Kan du ikke skaffe frisk hellefisk, så kan du enten købe hellefisk på frost - eller erstatte hellefisken med eks. torskefilet.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på hellefisk i fad

Lækker hellefisk i fad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Hellefisk i fad med spidskål er en meget simpel og hurtig ret til aftensmad. Den lækre fiskeret med hellefisk kan laves på under 30 minutter.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille spidskål snittet fint
  • 1 lille broccoli delt i små buketter
  • 1 fennikel halveret og snittet i tynde skiver
  • 1 stort rødløg halveret og snittet i tynde skiver
  • 4 dl fløde eller madlavningsfløde
  • 1 citron
  • 600 g hellefisk uden skind og ben
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte persille

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  2. Gør spidskål, broccoli, fennikel og rødløg klar som anvist, og fordel grøntsagerne i fadet.
  3. Hæld fløde ved, dryp lidt citronsaft over og krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Stil fadet i ovnen i 10-12 minutter, så grøntsagerne bliver forbagte.
  5. Imens gøres hellefisk klar. Tjek at fisken er fri for skind og ben, og skær ud i passende portionsstykker. Hellefisken fås i mange størrelser, så der er forskel på tykkelsen af fisken.
  6. Tag fadet ud af ovnen og fordel hellefisken ovenpå grøntsagsbunden. Dryp fisken med lidt citronsaft, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  7. Nu skal din hellefisk i fad bages færdig i ovnen, og her skal fisken have ca. 12-15 minutter. Afhængig af hvor tyk fisken er og hvor meget din ovn varmer.
  8. Derefter tages fadet ud af ovnen, og der drysses lidt finthakket persille over.

Næringsindhold

Kalorier620kcalKulhydrater35gProtein39gFedt39gMættet fedt24gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt10gKolesterol187mgNatrium834mgKalium2112mgKostfibre12gSukker10gVitamin A2973IUVitamin C256mgCalcium298mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Hellefisk i fad med spidskål serveres straks.

Der er så mange grøntsager i fadet, retten faktisk kan gå som den er. Men du kan også servere nogle ovnbagte kartofler til.

Se også disse opskrifter:

Bagt torsk
Her er en god grundopskrift på bagt torsk. Skind- og benfri torskefileter, der bages 20 minutter i ovnen, og blot krydres med salt.
Se opskriften her
billede med bagt torsk i ovn
Ovnbagt laks - laks i ovn
Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Se opskriften her
billede med laks i ovn og ovnbagt laks
Fisk i fad
Lækker opskrift på fisk i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og sovsen laves med lidt hvidvin og fløde.
Se opskriften her
billede med fisk i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required