• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hellefisk i fad

Hellefisk i fad

hellefisk i fad med spidskål
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
266
SHARES
FacebookMessenger266PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. december 2024 - Udgivet: 8. april 2021

Hellefisk i fad med spidskål er en meget simpel og hurtig ret til aftensmad. Den lækre fiskeret med hellefisk kan laves på under 30 minutter.

Hellefisk i fad med grøntsager er en virkelig lækker ret til alle os, der elsker hellefisk.

Fremgangsmåden er meget nem, hvor du forbager grøntsagerne i ovnen, inden fisken (naturligvis uden skind og ben) lægges ved og bages færdig.

Samlet tager retten under en halv time at lave, og den smager altså himmelsk godt.

Modsat laks, rødspætter og torsk, så er hellefisk ikke altid til at købe i supermarkedet, så prøv at gå til din fiskehandler.

Kan du ikke skaffe frisk hellefisk, så kan du enten købe hellefisk på frost - eller erstatte hellefisken med eks. torskefilet.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på hellefisk i fad

hellefisk i fad med spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lækker hellefisk i fad

5 fra 6 stemmer
Hellefisk i fad med spidskål er en meget simpel og hurtig ret til aftensmad. Den lækre fiskeret med hellefisk kan laves på under 30 minutter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 620
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 lille spidskål - snittet fint
  • 1 lille broccoli - delt i små buketter
  • 1 fennikel - halveret og snittet i tynde skiver
  • 1 stort rødløg - halveret og snittet i tynde skiver
  • 4 dl fløde - eller madlavningsfløde
  • 1 citron
  • 600 g hellefisk - uden skind og ben
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 potte persille

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olie.
  2. Gør spidskål, broccoli, fennikel og rødløg klar som anvist, og fordel grøntsagerne i fadet.
  3. Hæld fløde ved, dryp lidt citronsaft over og krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Stil fadet i ovnen i 10-12 minutter, så grøntsagerne bliver forbagte.
  5. Imens gøres hellefisk klar. Tjek at fisken er fri for skind og ben, og skær ud i passende portionsstykker. Hellefisken fås i mange størrelser, så der er forskel på tykkelsen af fisken.
  6. Tag fadet ud af ovnen og fordel hellefisken ovenpå grøntsagsbunden. Dryp fisken med lidt citronsaft, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  7. Nu skal din hellefisk i fad bages færdig i ovnen, og her skal fisken have ca. 12-15 minutter. Afhængig af hvor tyk fisken er og hvor meget din ovn varmer.
  8. Derefter tages fadet ud af ovnen, og der drysses lidt finthakket persille over.

Næringsindhold

Kalorier: 620kcalKulhydrater: 35gProtein: 39gFedt: 39gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 10gKolesterol: 187mgNatrium: 834mgKalium: 2112mgKostfibre: 12gSukker: 10gVitamin A: 2973IUVitamin C: 256mgCalcium: 298mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Hellefisk i fad med spidskål serveres straks.

Der er så mange grøntsager i fadet, retten faktisk kan gå som den er. Men du kan også servere nogle ovnbagte kartofler til.

Se også disse opskrifter:

Bagt torsk

4.7 fra 41 stemmer
Her er en god grundopskrift på bagt torsk. Skind- og benfri torskefileter, der bages 20 minutter i ovnen, og blot krydres med salt.
Gå til opskrift
billede med bagt torsk i ovn

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Opskrift på ovnbagt laks, der er nem og lækker mad. Her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks

Fisk i fad

4.7 fra 128 stemmer
Lækker opskrift på fisk i fad med porrer og gulerødder. Du kan bruge brosme, torsk eller kuller, og sovsen laves med lidt hvidvin og fløde.
Gå til opskrift
billede med fisk i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required