Se her hvordan du laver hele bagte persillerødder i ovnen, og det utroligt nemt. Persillerødderne vendes med olie, og krydres med salt og timian, inden de bages en time.
Hele bagte persillerødder er sundt og lækkert tilbehør til retter med kød, hvor de møre persillerødder kan erstatte kartoflerne.
Samtidig er de jo sunde og rimelig billige.
Her er der anvendt hele persillerødder, men hvis rødderne er meget store, kan de med fordel halveres på langs.
Opskriften er beregnet so tilbehør til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på bagte persillerødder
Hele bagte persillerødder i ovn - nem opskrift
Ingredienser
- 750 g persillerødder - svarer typisk til en hel pose
- olivenolie
- timian
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Persillerødderne vaskes og skrubbes grundigt, og duppes derefter tørre i et rent viskestykke. Du behøver ikke nødvendigvis at skære top og bund fra.
- Læg persillerødderne i et ildfast fad, og kom olivenolie, timian og lidt flagesalt ved.
- Vend rødderne godt rundt, så olie og smagsstofferne fordeles godt.
- Beklæd fadet med sølvpapir, så det lukker tæt.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og her skal persillerødderne nu bare stå og hygge sig en times tid.
- Prik i dem for at mærke om de er helt møre, og ellers giver du dem nogle minutter mere uden sølvpapiret på.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Så er de hele bagte persillerødder klar til servering, hvor de hverken er rå eller helt smattede ud.
De bagte persillerødder passer glimrende til en mør culottesteg, en langtidsstegt oksefilet - eller prøv dem til denne lækre opskrift på roastbeef.
Lidt om persillerødder
Bagte persillerødder er en af mine foretrukne rodfrugter som tilbehør til mange kødretter.
Persillerødderne har så meget god smag, og er alligevel meget rene i udtrykket.
De er mindre søde end pastinakkerne, men ellers ligner de meget hinanden.
Persillerødder kan du bruge på samme måde som du anvender almindelige kartofler.
De kan koges, lægges i fritureolie - eller som her - bages i ovnen. De er også fremragende at blande i kartoffelmosen.
Selvom mange nok bedst kender persillerødderne fra suppegryden, hvor den har været anvendt siden gammel tid.
De seneste år med det nye, nordiske køkken har dog trukket den frem som en selvstændig grøntsag, der er en fantastisk smagsgiver.
Persillerødder indeholder blandt andet folat, men også en del C- og E-vitaminer.
De holder sig godt i køleskabet, hvor holdbarheden er 2-3 uger.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: