Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Hele bagte persillerødder

Hele bagte persillerødder

billede med hele bagte persillerødder er nemme at tilberede i ovnen, hvor de bages med lidt timian - og de skal have omkring en times tid. Foto: Madensverden.dk.
4 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Se her hvordan du laver hele bagte persillerødder i ovnen, og det utroligt nemt. Persillerødderne vendes med olie, og krydres med salt og timian, inden de bages en time.

Hele bagte persillerødder er sundt og lækkert tilbehør til retter med kød, hvor de møre persillerødder kan erstatte kartoflerne.

Samtidig er de jo sunde og rimelig billige.

Her er der anvendt hele persillerødder, men hvis rødderne er meget store, kan de med fordel halveres på langs.

Opskriften er beregnet so tilbehør til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Pastinakker i ovn
  • Ovnbagte rødbeder
  • Ovnbagte rodfrugter

Opskrift på bagte persillerødder

Hele bagte persillerødder i ovn - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Se her hvordan du laver hele bagte persillerødder i ovnen, og det utroligt nemt. Persillerødderne vendes med olie, og krydres med salt og timian, inden de bages en time.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 750 g persillerødder svarer typisk til en hel pose
  • olivenolie
  • timian
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Persillerødderne vaskes og skrubbes grundigt, og duppes derefter tørre i et rent viskestykke. Du behøver ikke nødvendigvis at skære top og bund fra.
  2. Læg persillerødderne i et ildfast fad, og kom olivenolie, timian og lidt flagesalt ved.
  3. Vend rødderne godt rundt, så olie og smagsstofferne fordeles godt.
  4. Beklæd fadet med sølvpapir, så det lukker tæt.
  5. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og her skal persillerødderne nu bare stå og hygge sig en times tid.
  6. Prik i dem for at mærke om de er helt møre, og ellers giver du dem nogle minutter mere uden sølvpapiret på.

Næringsindhold

Kalorier203kcalKulhydrater34gProtein2gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gNatrium600mgKalium703mgKostfibre9gSukker9gVitamin C32mgCalcium68mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Så er de hele bagte persillerødder klar til servering, hvor de hverken er rå eller helt smattede ud.

De bagte persillerødder passer glimrende til en mør culottesteg, en langtidsstegt oksefilet - eller prøv dem til denne lækre opskrift på roastbeef.

Lidt om persillerødder

Bagte persillerødder er en af mine foretrukne rodfrugter som tilbehør til mange kødretter.

Persillerødderne har så meget god smag, og er alligevel meget rene i udtrykket.

De er mindre søde end pastinakkerne, men ellers ligner de meget hinanden.

Persillerødder kan du bruge på samme måde som du anvender almindelige kartofler.

De kan koges, lægges i fritureolie - eller som her - bages i ovnen. De er også fremragende at blande i kartoffelmosen.

Selvom mange nok bedst kender persillerødderne fra suppegryden, hvor den har været anvendt siden gammel tid.

De seneste år med det nye, nordiske køkken har dog trukket den frem som en selvstændig grøntsag, der er en fantastisk smagsgiver.

Persillerødder indeholder blandt andet folat, men også en del C- og E-vitaminer.

De holder sig godt i køleskabet, hvor holdbarheden er 2-3 uger.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required