• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Hele bagte persillerødder

Hele bagte persillerødder

billede med hele bagte persillerødder er nemme at tilberede i ovnen, hvor de bages med lidt timian - og de skal have omkring en times tid. Foto: Madensverden.dk.
4 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. juni 2022 - Udgivet: 15. marts 2018

Se her hvordan du laver hele bagte persillerødder i ovnen, og det utroligt nemt. Persillerødderne vendes med olie, og krydres med salt og timian, inden de bages en time.

Hele bagte persillerødder er sundt og lækkert tilbehør til retter med kød, hvor de møre persillerødder kan erstatte kartoflerne.

Samtidig er de jo sunde og rimelig billige.

Her er der anvendt hele persillerødder, men hvis rødderne er meget store, kan de med fordel halveres på langs.

Opskriften er beregnet so tilbehør til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Pastinakker i ovn
  • Ovnbagte rødbeder
  • Ovnbagte rodfrugter

Opskrift på bagte persillerødder

billede med hele bagte persillerødder er nemme at tilberede i ovnen, hvor de bages med lidt timian - og de skal have omkring en times tid. Foto: Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hele bagte persillerødder i ovn - nem opskrift

4 fra 2 stemmer
Se her hvordan du laver hele bagte persillerødder i ovnen, og det utroligt nemt. Persillerødderne vendes med olie, og krydres med salt og timian, inden de bages en time.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 203
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 750 g persillerødder - svarer typisk til en hel pose
  • olivenolie
  • timian
  • flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Persillerødderne vaskes og skrubbes grundigt, og duppes derefter tørre i et rent viskestykke. Du behøver ikke nødvendigvis at skære top og bund fra.
  2. Læg persillerødderne i et ildfast fad, og kom olivenolie, timian og lidt flagesalt ved.
  3. Vend rødderne godt rundt, så olie og smagsstofferne fordeles godt.
  4. Beklæd fadet med sølvpapir, så det lukker tæt.
  5. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, og her skal persillerødderne nu bare stå og hygge sig en times tid.
  6. Prik i dem for at mærke om de er helt møre, og ellers giver du dem nogle minutter mere uden sølvpapiret på.

Næringsindhold

Kalorier: 203kcalKulhydrater: 34gProtein: 2gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 600mgKalium: 703mgKostfibre: 9gSukker: 9gVitamin C: 32mgCalcium: 68mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Så er de hele bagte persillerødder klar til servering, hvor de hverken er rå eller helt smattede ud.

De bagte persillerødder passer glimrende til en mør culottesteg, en langtidsstegt oksefilet - eller prøv dem til denne lækre opskrift på roastbeef.

Lidt om persillerødder

Bagte persillerødder er en af mine foretrukne rodfrugter som tilbehør til mange kødretter.

Persillerødderne har så meget god smag, og er alligevel meget rene i udtrykket.

De er mindre søde end pastinakkerne, men ellers ligner de meget hinanden.

Persillerødder kan du bruge på samme måde som du anvender almindelige kartofler.

De kan koges, lægges i fritureolie - eller som her - bages i ovnen. De er også fremragende at blande i kartoffelmosen.

Selvom mange nok bedst kender persillerødderne fra suppegryden, hvor den har været anvendt siden gammel tid.

De seneste år med det nye, nordiske køkken har dog trukket den frem som en selvstændig grøntsag, der er en fantastisk smagsgiver.

Persillerødder indeholder blandt andet folat, men også en del C- og E-vitaminer.

De holder sig godt i køleskabet, hvor holdbarheden er 2-3 uger.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

Forsiden lige nu

ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)→ Se opskriften
billede til jordbær med chokolade
Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)→ Se opskriften
nem tomatsalsa
Nem tomatsalsa - opskrift på frisk salsa med tomater→ Se opskriften
billede med Vinglas
Sådan får du vin til at smage bedst muligt→ Se opskriften
italienske kalveschnitzler
Kalveschnitzler - italiensk opskrift med rosmarin og lækker sauce→ Se opskriften
En let og lækker lun kartoffelsalat, der laves med stegte kartofler, salat og tomater. Dertil kommer en dejlig vinaigrette, og kartoffelsalaten er fremragende som tilbehør til de fleste kødretter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Opskrift på lun kartoffelsalat med vinaigrette→ Se opskriften
Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot
Bastogne trifli med vaniljeis og rabarberkompot→ Se opskriften
Hvor ofte man skal skifte sin gasflaske til sin gasgrill afhænger af flere forhold. Men under normale omstændigheder holder en 11 kilos flaske fint i et halvt år. Foto: Madensverden.dk.
Hvor længe holder en flaske gas til gasgrill?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required