Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i ovn med brun sovs

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hel kylling i ovn med brun sovs
  • Tips
  • Kommentarer

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Opskrift på hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat, hvor kyllingen steges på hver side, og den bliver helt perfekt mør.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kylling på cirka 1400 gram
  • salt
  • paprika
  • 4 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
Brun sovs laves af
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl sky fra kyllingen
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk æbleeddike eller lignende
  • salt og friskkværnet peber
  • madkulør
Desuden:
  • 1 portion agurkesalat

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave en portion agurkesalat som anvist i linket længere oppe, da den skal trække cirka en time.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil et ildfast fad eller en stegeso derind. Lad den varme godt igennem.
  3. Imens gøres kyllingen klar, og eventuel indmad fjernes. Krydr den godt med groft salt og paprika på alle sider.
  4. Tag fadet ud af ovnen, og kom lidt olivenolie i bunden af fadet, så kyllingen ikke brænder fast. Læg kyllingen på den ene side, altså på det ene lår, og steg den 15 minutter i ovnen.
  5. Tag kyllingen ud, vend den om på den anden side, og giv den nu 15 minutter mere. Hvis kyllingen har brændt sig lidt fast, anvendes en paletkniv til at løsne den.
  6. Tag så kyllingen ud igen, og læg den nu med brystsiden opad. Hæld vand i fadet, og smuldr hønsebouilloterning i. Tilbage i ovnen med kyllingen, der nu steges færdig i 30 minutter.
  7. Så skal kyllingen ud og hvile utildækket på et skærebræt, mens du laver den brune sovs.
  8. Smelt smør i en kasserolle, og pisk hvedemel i, Pisk derefter sky fra kyllingen i, og derefter mælk indtil den rette konsistens nås.
  9. Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber og lidt æbleeddike (eventuelt lidt gastrik), og justér farven med lidt madkulør. Lad den småkoge i fem minutter.

Næringsindhold

Kalorier483kcalKulhydrater8gProtein35gFedt34gMættet fedt12gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.4gKolesterol150mgNatrium1203mgKalium537mgKostfibre0.5gSukker5gVitamin A568IUVitamin C4mgCalcium128mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hel kylling i ovn med brun sovs

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat er en af mine favoritter, og det hele laves fra bunden.

Du har dog stadig en lækker omgang hovedret på lidt over en times tid, og du får en ovnstegt kylling med masser af smag og helt mør.

Jeg har her valgt udelukkende at krydre den med salt og paprika, men du kan jo sagtens tilføje andre krydderier, hvis du synes det.

Opskriften er til fire personer. Se også min populære grundopskrift på ovnstegt kylling.

Se flere opskrifter:

  • Lørdagskylling med paprika
  • Pikant kylling i fad - kylling med pikantost
  • Kylling i fad med kartofler og champignon flødesovs

Tips

Hel kylling i ovn med brun sovs er nu klar til servering.

Klip eller skær kyllingen ud, og anret med kogte kartofler, gulerødder, brun sovs og hjemmelavet agurkesalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 13, 2025 at 10:57 am

    Tak fordi du bruger min opskrift. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required