Oversigt over indhold
Opskrift på hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat, hvor kyllingen steges på hver side, og den bliver helt perfekt mør.
Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat er en af mine favoritter, og det hele laves fra bunden.
Du har dog stadig en lækker omgang hovedret på lidt over en times tid, og du får en ovnstegt kylling med masser af smag og helt mør.
Jeg har her valgt udelukkende at krydre den med salt og paprika, men du kan jo sagtens tilføje andre krydderier, hvis du synes det.
Opskriften er til fire personer. Se også min populære grundopskrift på ovnstegt kylling.
Se flere opskrifter:
- Lørdagskylling med paprika
- Pikant kylling i fad - kylling med pikantost
- Kylling i fad med kartofler og champignon flødesovs
Opskrift på hel kylling i ovn med brun sovs
Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat
Ingredienser
- 1 kylling - på cirka 1400 gram
- salt
- paprika
- 4 dl vand
- 1 hønsebouillonterning
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 dl sky - fra kyllingen
- 3 dl mælk
- 1 spsk æbleeddike - eller lignende
- salt og friskkværnet peber
- madkulør
- 1 portion agurkesalat
Få tilsendt opskriften på mail
Fremgangsmåde
- Start med at lave en portion agurkesalat som anvist i linket længere oppe, da den skal trække cirka en time.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil et ildfast fad eller en stegeso derind. Lad den varme godt igennem.
- Imens gøres kyllingen klar, og eventuel indmad fjernes. Krydr den godt med groft salt og paprika på alle sider.
- Tag fadet ud af ovnen, og kom lidt olivenolie i bunden af fadet, så kyllingen ikke brænder fast. Læg kyllingen på den ene side, altså på det ene lår, og steg den 15 minutter i ovnen.
- Tag kyllingen ud, vend den om på den anden side, og giv den nu 15 minutter mere. Hvis kyllingen har brændt sig lidt fast, anvendes en paletkniv til at løsne den.
- Tag så kyllingen ud igen, og læg den nu med brystsiden opad. Hæld vand i fadet, og smuldr hønsebouilloterning i. Tilbage i ovnen med kyllingen, der nu steges færdig i 30 minutter.
- Så skal kyllingen ud og hvile utildækket på et skærebræt, mens du laver den brune sovs.
- Smelt smør i en kasserolle, og pisk hvedemel i, Pisk derefter sky fra kyllingen i, og derefter mælk indtil den rette konsistens nås.
- Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber og lidt æbleeddike (eventuelt lidt gastrik), og justér farven med lidt madkulør. Lad den småkoge i fem minutter.
Næringsindhold
Tips
Hel kylling i ovn med brun sovs er nu klar til servering.
Klip eller skær kyllingen ud, og anret med kogte kartofler, gulerødder, brun sovs og hjemmelavet agurkesalat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift. Kom gerne med din mening om den her.