Prøv disse lækre og meget nemme havremakroner. Det er super nemme og sprøde småkager, der laves med få ingredienser, herunder havregryn.
Kokosmakroner er traditionelle småkager fra mormors tid, hvor de ofte blev serveret til en god kop kaffe.
Småkagerne er meget nemme at bage, og så skal du ikke bruge ret mange ingredienser til dem.
Du kan lave en portion af dem på under 20 minutter og de smager fantastisk godt. Bemærk, at der skal lidt revet citronskal i, men kom ikke for meget i, da citronskallen så nemt kommer til at fylde for meget i smagen.
Der anvendes helst grovvalsede havregryn, men de finvalsede kan også bruges. God bagelyst - du bliver vild med dem.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på havremakroner
Nemme havremakroner
Ingredienser
- 50 g smør - blødt
- 75 g sukker
- 1 æg
- 100 g havregryn - grocvvalsede
- 25 g hvedemel
- 3 g bagepulver - svarende til en lille teske
- 1 citron - revet citronskal
Fremgangsmåde
- Kom det bløde smør i en skål sammen med sukker. Tag gerne smørret ud af køleskabet en halv time før bagning, eller blødgør det ved lav effekt i din mikroovn. Rør det godt sammen med en grydeske - du skal ikke bruge elpisker til denne opskrift på havremakroner.
- Rør derefter et æg helt ud i æggesnapsen, inden du tilsætterhavregryn sammen med hvedemel, bagepulver og lidt revet citronskal. Rør det godt sammen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Brug en teskefuld dej til hver småkage og hold lidt afstand, da de flyder lidt ud i ovnen. Jeg plejer at få ca. 18-20 småkager ud af denne mængde, men det afhænger af hvor store eller små du laver dem.
- Bages midt i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor de skal have ca. 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de færdigbagte havremakroner køle af på en rist, og her opnår de den fine sprødhed.
Opbevares i en lufttæt beholder. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten Lund-Hansen
Dejlige nemme småkager - gode og sprøde.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne her hvad du synes om den.