Her er opskriften på hjemmebagte havrekiks. Det er sprøde kiks med masser af sunde, grovvalsede havregryn. Kiksene er meget nemme at bage.
Havrekiks er altid en populær snack, og her har jeg lavet kiksene med masser af grovvalsede havregryn.
De er meget nemme at lave, og de skal jo ikke hæve, da hævemidlet er hjortetaksalt. Så ælt dejen sammen, rul ud og udstik, hvorefter havrekiksene bages i cirka otte minutter i ovnen.
Disse kiks er gode i madpakken, eller som en lidt sundere snack til ungerne. Så bag gerne rigeligt, for kiksene får hurtigt ben at gå på.
Opskriften giver ca. 36 kiks. Men det afhænger selvfølgelig af størrelsen.
Opskrift på hjemmelavet havrekiks
Havrekiks
Ingredienser
- 250 gram havregryn - grovvalsede
- 150 gram hvedemel
- 100 gram brun farin
- 5 gram vaniljesukker
- 5 gram hjortetaksalt
- 125 gram smør - smeltet
- 150 gram mælk
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Det nemmeste er at veje de tørre ingredienser af, det vil sige havregryn, hvedemel, farin, vaniljesukker og hjortetaksalt, i skålen til din røremaskine. Påmonter samtidig kagespartlen på maskinen.
- Smelt smør i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen og kom det ved.
- Vej også mælk af og tilsæt den til dejen.
- Ælt dejen igennem, indtil den er godt rørt sammen. Det tager blot et par minutter.
- Tag skålen af røremaskinen, og tag cirka en tredjedel af dejen op på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud i cirka tre millimeters tykkelse.
- Udstik havrekiks med en udstikker, og jeg plejer at lavre havrekiksene med en diameter på seks centimeter. Det er en god størrelse.
- Lav 12 havrekiks, som stilles på bageplade med bagepapir.
- Bages midt i ovnen i cirka otte minutter.
- Køles af på en rist, og her bliver dine havrekiks sprøde.
- Fortsæt på samme måde med to hold havrekiks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De færdigbagte havrekiks skal køles helt af på risten for at blive sprøde. Derefter opbevares de i en tætsluttende beholder.
Holdbarhed behøver vi ikke tale om, for havrekiksene er spist, før du ved af det.
Se også andre opskrifter på sprødt bagværk:
Natacha Rudbeck
Tror du man kan tilføje hakket korender i, så de bliver lidt a la Karen volfs småkagerne?
Glæder mig til at komme i gang med at bage dem.
Karen Seneca
Hej Natacha
Vi har faktisk en opskrift på korendekager, du måske også vil prøve:
Korendekager - julesmåkager fra mormors tid
Jolanda
Jeg havde kun finvalsede gryn, med de blev fine alligevel. Tak for opskriften.
Mia
Kan det passe at dejen skal rulles ud i 3 cm tykkelse? Det virker ret voldsomt...
Holger Rørby Madsen
Hej Mia
Ups - tre millimeter, naturligvis. Fire millimeter er også ok.
Det er nu rettet - og tak fordi du er vågen 🙂
Bedste hilsner
Holger
Finn Dypping
Har prøvet dem men de blev bløde
Og fuldte opskrift