• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Opskrift på lækre havregrødsboller

billederesultat for havregrødsboller
Havregrødsboller er gode til skolemadpakken - og nemme at lave. De skal dog hæve natten over. De er lavet af havregrød og med kun lidt gær, og det gør, at de holder sig friske længe. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. oktober 2024 - Udgivet:  5. november 2023

Del gerne:
722
SHARES
FacebookMessenger722PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Havregrødsboller er gode til madpakken og nemme at bage. Bollerne laves af havregrød og en smule gær, hvilket forøger friskheden.
  2. Egnet til frysning
  3. Opskrift på havregrødsboller
  4. Havregrødsboller
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
4.6 fra 32 stemmer
Gå til opskrift

Havregrødsboller er gode til madpakken og nemme at bage. Bollerne laves af havregrød og en smule gær, hvilket forøger friskheden.

Havregrødsboller er lækre boller med en både god krumme og skorpe.

Samtidig er de meget nemme at lave.

Egnet til frysning

De færdigbagte boller med havregrød er velegnede til nedfrysning, så du altid har friske boller ved hånden.

Lad dem lige køle lidt af inden du kommer dem i fryseposer.

Du kan i øvrigt også putte et æble i tern i havregrøden. Det gør havregrødsbollerne lidt mere søde, hvis du ønsker det.

Se også disse opskrifter:

Boller med havregryn

Bløde boller

Boller med havreklid

Opskrift på havregrødsboller

billederesultat for havregrødsboller

Havregrødsboller

Havregrødsboller er gode til madpakken og nemme at bage. Bollerne laves af havregrød og en smule gær, hvilket forøger friskheden.
Bedømmelse
4.6 fra 32 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 13 timer timer
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

En portion havregrød af

  • 2 dl havregryn - grovvalsede
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk

Dej laves af

  • 2 dl yoghurt - naturel
  • 15 g gær
  • 1 spsk sirup
  • 1,5 tsk salt
  • 150 g rugmel
  • 450 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Lav først havregrøden. Se evt. hvordan på min opskrift på havregrød her.
  • Lad havregrøden køle af til den blot er lun. Opløs gæren i yoghurten - og bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden. Tilsæt sirup og salt. Herefter røres rugmel helt ud i dejen. Og til sidst hvedemelet.
  • Dejen er rigtig god at lave på røremaskine, da den skal være klæbrig og har godt af at blive æltet længe.
  • Stil dejen til hævning under et viskestykke i ca. 12 timer - eller natten over.
  • Nu skal bollerne formes og lægges på bageplader. Det nemmeste er at forme dine boller med havregrød med to skeer, da dejen er meget klæbrig.
  • Stil bollerne til at hæve i en halv time. Pensl med lidt mælk og drys med havregryn.
  • Bag dine havregrødsboller i ca. 15 minutter ved 200 grader i varmluftsovn, hvor de skal være flotte og gyldne.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
218
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
0.4
g
Kolesterol
 
4
mg
1
%
Natrium
 
308
mg
13
%
Kalium
 
161
mg
5
%
Kulhydrater
 
43
g
14
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
44
IU
1
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de nybagte havregrødsboller køle af på en rist inden du skærer dem op.

Men de kan sagtens nydes lune.

Boller med havregrød kan i øvrigt også fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Clara Marie Laustsen

    september 21, 2020 at 2:10 pm

    Hvor mange boller får du ud af opskriften? Mvh Clara

    Svar
  2. Jytte Simonsen

    januar 17, 2020 at 2:19 pm

    Tusinde tak for svaret.

    Svar
  3. Jytte Simosen

    januar 17, 2020 at 9:51 am

    Skal havregrødsbollerne hæve i køleskab eller bare på køkkenbordet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 17, 2020 at 10:01 am

      Hej Jytte
      Dem hæver du bare på køkkenbordet 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Henriette

        januar 18, 2025 at 8:04 pm

        Jeg har haft min dej til hævning i to timer og den er allerede hævet til kanten af skålen. Så nu er den røget i køleskabet!

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required