Halloweenboller er perfekte til halloween. Det er de lækreste krydderboller, som ligner små græskar. De er nemme at lave og virkelig fine.
Halloween-boller formet som græskar er lige præcis den opskrift, som du manglede til din sidste halloweenfest.
Disse boller er simpelthen så fine, at jeg er sikker på, ingen vil kunne stå for dem, jeg kan i hvert fald ikke.
De er faktisk også virkelig nemme at lave. Du skal bare lave en almindelig fødselsdagsbolledej og så bruge lidt snor, som man binder rundt om hver bolle, før man sætter dem til hævning. Så former de sig selv til græskar.
Se også: Halloweenboller - lækre boller til halloween
Jeg brugte bare sytråd til at binde rundt om dem. Men alle former for snore kan bruges, du skal bare være opmærksom på, at de skal bages sammen med snoren, så syntetisk snor kan ikke bruges.
Se også denne artikel med populære Halloween-opskrifter:
Opskrifter og fakta om den uhyggelige fest
Opskrift på Halloween-boller
Ingredienser
- 2,5 dl mælk
- 2 tsk tørgær
- 1 spsk sukker
- 60 gram smør
- 350 gram hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 stk æggeblomme
- 2 stk kanelstænger
- køkkensnor
Sådan gør du
- Start med at tage en skål og varm mælken op, så den er lillefingervarme. Tilføj gær og sukker til mælken og rør det sammen.
- Smelt nu smørret og tilføj det til mælkeblandingen sammen med salt.
- Tilføj hvedemelet i mens du ælter dejen sammen. Ælt dejen i cirka fem minutter, så den bliver smidig. Put den nu tilbage i skålen og dæk den til med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve i en time.
- Tag nu to bageplader og beklæd dem med bagepapir.
- Hæld dejen ud på et rent køkkenbord og form nu 12 boller. Klip nu 12 stykker snor ud i en længde på cirka 30 centimeter. Tag en bolle og sno snoren rundt om bollen, ligesom når man putter gavebånd på en gave, men sno en ekstra omgang rundt. Snoren skal ikke bindes alt for stramt, men hellere ikke så løst at det falder af.
- Forsæt til alle bollerne er bundet ind og put dem på bagepladerne. Dæk nu bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve i 30 minutter.
- Forvarm nu ovnen til 190 varmluft. Tag æggeblommen og pisk den sammen. Pensel den nu udover alle bollerne og bag dem i cirka 20 minutter, eller indtil de er gyldne.
- Klip nu snorene af bollerne og pynt dem med små stykker af kanelstænger i toppen af dem, så det ligner stilke.
Næringsindhold
Tips
Du kan vælge at putte lidt græskarpure i dejen til dine Halloween-boller, for at fuldføre græskartemaet.
Dog skal du så være opmærksom på at tilføje lidt mere mel.
Se også vores andre opskrifter til Halloween:
Heksefingre - uhyggelige småkager
Halloween småkager - uhyggelige nemme at lave

Comments
No Comments