• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Hakket kylling - fakta og opskrifter med det hakkede kyllingekød

Hakket kylling - fakta og opskrifter med det hakkede kyllingekød

Billede med hakket kylling.
Hakket kylling er god til mange retter, og her får du fedtfattigt kød, som du dog altid skal huske at gennemstege. Foto: iStock.com.

Opdateret:  5. maj 2025 - Udgivet:  5. maj 2025

Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Fakta
  2. Holdbarhed
  3. Opskrifter

Hakket kylling er blevet populært i de danske køkkener, og det magre kyllingekød kan i mange tilfælde erstatte eks. hakket svin og kalv og hakket oksekød.

Det hakkede kyllingekød er magert og sundt, da det typisk kun indeholder omkring 3-7 procent fedt.

Du kan faktisk bruge det i bla. lasagne eller til boller i karry, og 100 gram af kyllingekødet indeholder kun ca. 120 kalorier og et lavt indhold af fedt.

Fakta

Hakket kylling fremstilles typisk af en blanding af kyllingebrystkød og lårkød.

Fordelingen kan variere, men det er ofte med nogenlunde ligelig fordeling af de to typer kyllingekød, men der fremstilles også produkter af rent lårkød, og her er fedtprocenten så lidt højere.

Da kødet er meget magert, kan det være nødvendigt at tilsætte lidt mere fedtstof under tilberedningen.

Husk i øvrigt altid at gennemstege det hakkede kyllingekød til en kernetemperatur på mindst 75 grader.

Holdbarhed

Hakket kyllingekød har efter åbning en kort holdbarhed, hvor du skal bruge det inden for det første døgn.

Holdbarheden i uåbnet tilstand fremgår af pakken.

Du kan også fryse kødet ned, hvor det kan holde sig i 3-4 måneder. Men husk at pakke kyllingekødet om inden nedfrysning.

Opskrifter

Det hakkede kyllingekød kan som sagt anvendes i utrolig mange retter, og blandt de mest populære på Madens Verden er:

Kyllingefarsbrød

Hakket kylling med spidskål

Kyllingelasagne

Millionkylling

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her