• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Gunvor kage (opskrift på dessertkage med marengs)

Gunvor kage (opskrift på dessertkage med marengs)

billede med Gunvor kage
4.8 fra 45 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
350
SHARES
FacebookMessenger350PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  31. juli 2021

Indhold

  1. Gunvor kage er en både super nem og lækker dessertkage, som helt sikkert bliver en ny favorit hos dig. Kagen er bla. andet med marengs og frisk frugt.
  2. Opskrift på Gunvor kage
  3. Gunvor kage (opskrift på dessertkage med marengs)
  4. Tips

Gunvor kage er en både super nem og lækker dessertkage, som helt sikkert bliver en ny favorit hos dig. Kagen er bla. andet med marengs og frisk frugt.

Gunvor kage er en af de bedste dessertkager, jeg nogensinde har smagt. Og så er den meget nem at lave.

Kagen er nemlig ikke vammel-sød, som nogle dessertkager sagtens kan være, og så har kagen en lækker konsistens og er meget præsentabel.

Opskriften stammer fra en nabo med navnet Gunvor - og derfor hedder kagen som den gør.

Se også: Flødebollekage - no-bake kage med flødeboller og bær

Jeg vil anbefale jer på det varmeste at lave den, for jeg kan ikke rose den nok! Opskriften er til en lille bradepande, men du kan fordoble mængderne, og så passer den til en stor bradepande.

Lad dig i øvrigt ikke skræmme af, at det lyder af en lille mængde dej. For lige meget om du laver denne portion, eller en der er dobbelt så stor, så skal den være sådan.

Konsistensen på bunden ligner sådan nærmest mazarinbund, og det skyldes at der kommes marengs ovenpå den, hvor bunden nærmest bliver dampet under bagningen.

Opskriften passer nok til ca. 6 personer. Måske 8.

Opskrift på Gunvor kage

billede med Gunvor kage
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Gunvor kage (opskrift på dessertkage med marengs)

4.83 fra 45 stemmer
Gunvor kage er en både super nem og lækker dessertkage, som helt sikkert bliver en ny favorit hos dig. Kagen er bla. andet med marengs og frisk frugt.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 571
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 125 g smør
  • 80 g rørsukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl kaffefløde - 9%
  • 75 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • vaniljesukker
Marengs
  • 2 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 0,5 vaniljestang - kornene fra en halv stang
Topping
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl creme fraiche - 19%
  • vaniljesukker
Pynt
  • jordbær - i skiver
  • vindruer - uden kerner, halverede

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tykt med en el-mikser.
  2. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i med en (træ)ske skiftevis med kaffefløden.
  3. Hæld dejen i en lille bradepande, der er beklædt med bagepapir eller smurt.
  4. Pisk æggehviderne helt stive og kom sukkeret i lidt efter lidt, til det bliver til marengs.
  5. Tilsæt vaniljekorn og pisk til kornene er godt fordelt.
  6. Fordel marengsmassen over dejen og sæt formen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Tjek den, ovntider er forskellige!
  7. Lad kagen afkøle helt.
  8. Pisk fløden stiv og vend vaniliesukker og creme fraiche i. Vend godt rundt, til creme fraichen er helt fordelt i den piskede flødeskum.
  9. Fordel massen over den helt kolde kage (lige inden servering), vurder selv hvor meget - eller hvor lidt du vil have på.
  10. Pynt med frugt i skiver (se note) og server.

Næringsindhold

Kalorier: 571kcalKulhydrater: 60gProtein: 5gFedt: 36gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 147mgNatrium: 475mgKalium: 357mgKostfibre: 1gSukker: 58gVitamin A: 1123IUVitamin C: 21mgCalcium: 70mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Til Gunvor kage kan du bruge den frugt, som du bedst kan lide eller har.

Andre muligheder er blandt andet kiwi, mandarinbåde eller modne ferskner i skiver.

Jo flottere farver, jo smukkere bliver din Gunvor kage.

Se også disse lækre kager med marengs:

Baked Alaska (opskrift på indbagt is med marengs)

Bedstefars skæg (opskrift på kage med bagt marengs)

Bikuber (kager med marengs, flødeskum og chokolade)

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Vestrup

    juli 03, 2023 at 4:36 pm

    Hej. Den der Gunvor kage, kan den ikke lægges sammen nogle få timer før den skal serveres. Jeg skal have en dessertkage med til en fødselsdag på fredag den 7.7.23, hvor vi skal komme kl. 18 og så spise aftensmad og derefter have dessertkagen og kaffe, og jeg vil helst komme med en færdig kage.
    Venlig hilsen
    Jane Vestrup

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 03, 2023 at 4:54 pm

      Hej Jane
      Jeg har ikke prøvet, men det burde ikke være noget problem. Så prøv det bare. Og skriv lige hvordan det gik 🙂
      God fornøjelse - og god fest.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anne Marie Findsen

    januar 21, 2023 at 9:34 pm

    Tak for lækker kage. Vi lavede en hel bradepande til 18 Pers. 15 personer spiste den som dessert og flere skraber fadet efterfølgende. Virkelig god kage.

    Svar
  3. Liljan

    maj 04, 2021 at 2:07 pm

    Kan den bages dagen før, den skal serveres?
    Mvh Liljan

    Svar
    • Lene

      maj 27, 2021 at 6:51 am

      Bagte du kagen dagen før.? Hvis ja, hvordan blev resultatet.? 😊

      Svar
    • Sanne

      juli 21, 2022 at 7:51 am

      Sagtens. Bag bunden, køl af, dæk med viskestykke. Kan holde sådan et par dage. UDEN fyld. Det kommes først på tidligst 1-2 timer før den ska spises. Når fyldet er kommet på, skal den dog opbevares på køl.

      Svar
  4. Johanne Nissen

    april 21, 2021 at 11:23 am

    Den er lækker, nem at bage, falder i god smag hos vore gæster

    Svar
  5. Linda Estes

    oktober 10, 2020 at 4:50 pm

    Hej,
    Skal Bradepanden vaere ca. omkring 30x20 cm eller mindre?
    Jeg gaar ogsaa ud fra at det er en almindelig ovn man skal bruge til bagningen, jeg bliver lidt forvirret nogle gange vedr. ovn type da mange opskrifter gives til luft ovn.. Jeg har kun en almindelig ovn under alle omstaendigheder!
    Tak
    Linda

    Svar
    • Sanne

      juli 21, 2022 at 7:53 am

      Jeg bruger varmluft. Betyder ik så meget her. Denne kage er meget taknemmelig.
      Jeg bruger 3 æg til ovnens bradepande.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required