Gunvor kage er en både super nem og lækker dessertkage, som helt sikkert bliver en ny favorit hos dig. Kagen er bla. andet med marengs og frisk frugt.
Gunvor kage er en af de bedste dessertkager, jeg nogensinde har smagt. Og så er den meget nem at lave.
Kagen er nemlig ikke vammel-sød, som nogle dessertkager sagtens kan være, og så har kagen en lækker konsistens og er meget præsentabel.
Opskriften stammer fra en nabo med navnet Gunvor - og derfor hedder kagen som den gør.
Se også: Flødebollekage - no-bake kage med flødeboller og bær
Jeg vil anbefale jer på det varmeste at lave den, for jeg kan ikke rose den nok! Opskriften er til en lille bradepande, men du kan fordoble mængderne, og så passer den til en stor bradepande.
Lad dig i øvrigt ikke skræmme af, at det lyder af en lille mængde dej. For lige meget om du laver denne portion, eller en der er dobbelt så stor, så skal den være sådan.
Konsistensen på bunden ligner sådan nærmest mazarinbund, og det skyldes at der kommes marengs ovenpå den, hvor bunden nærmest bliver dampet under bagningen.
Opskriften passer nok til ca. 6 personer. Måske 8.
Opskrift på Gunvor kage
Gunvor kage (opskrift på dessertkage med marengs)
Ingredienser
- 125 g smør
- 80 g rørsukker
- 2 æggeblommer
- 1 dl kaffefløde - 9%
- 75 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- vaniljesukker
Marengs
- 2 æggehvider
- 150 g sukker
- 0,5 vaniljestang - kornene fra en halv stang
Topping
- 2 dl piskefløde
- 2 dl creme fraiche - 19%
- vaniljesukker
Pynt
- jordbær - i skiver
- vindruer - uden kerner, halverede
Fremgangsmåde
- Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tykt med en el-mikser.
- Bland mel og bagepulver sammen og rør det i med en (træ)ske skiftevis med kaffefløden.
- Hæld dejen i en lille bradepande, der er beklædt med bagepapir eller smurt.
- Pisk æggehviderne helt stive og kom sukkeret i lidt efter lidt, til det bliver til marengs.
- Tilsæt vaniljekorn og pisk til kornene er godt fordelt.
- Fordel marengsmassen over dejen og sæt formen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Tjek den, ovntider er forskellige!
- Lad kagen afkøle helt.
- Pisk fløden stiv og vend vaniliesukker og creme fraiche i. Vend godt rundt, til creme fraichen er helt fordelt i den piskede flødeskum.
- Fordel massen over den helt kolde kage (lige inden servering), vurder selv hvor meget - eller hvor lidt du vil have på.
- Pynt med frugt i skiver (se note) og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Til Gunvor kage kan du bruge den frugt, som du bedst kan lide eller har.
Andre muligheder er blandt andet kiwi, mandarinbåde eller modne ferskner i skiver.
Jo flottere farver, jo smukkere bliver din Gunvor kage.
Se også disse lækre kager med marengs:
Baked Alaska (opskrift på indbagt is med marengs)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jane Vestrup
Hej. Den der Gunvor kage, kan den ikke lægges sammen nogle få timer før den skal serveres. Jeg skal have en dessertkage med til en fødselsdag på fredag den 7.7.23, hvor vi skal komme kl. 18 og så spise aftensmad og derefter have dessertkagen og kaffe, og jeg vil helst komme med en færdig kage.
Venlig hilsen
Jane Vestrup
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Jeg har ikke prøvet, men det burde ikke være noget problem. Så prøv det bare. Og skriv lige hvordan det gik 🙂
God fornøjelse - og god fest.
Alt det bedste
Holger
Anne Marie Findsen
Tak for lækker kage. Vi lavede en hel bradepande til 18 Pers. 15 personer spiste den som dessert og flere skraber fadet efterfølgende. Virkelig god kage.
Liljan
Kan den bages dagen før, den skal serveres?
Mvh Liljan
Lene
Bagte du kagen dagen før.? Hvis ja, hvordan blev resultatet.? 😊
Sanne
Sagtens. Bag bunden, køl af, dæk med viskestykke. Kan holde sådan et par dage. UDEN fyld. Det kommes først på tidligst 1-2 timer før den ska spises. Når fyldet er kommet på, skal den dog opbevares på køl.
Johanne Nissen
Den er lækker, nem at bage, falder i god smag hos vore gæster
Linda Estes
Hej,
Skal Bradepanden vaere ca. omkring 30x20 cm eller mindre?
Jeg gaar ogsaa ud fra at det er en almindelig ovn man skal bruge til bagningen, jeg bliver lidt forvirret nogle gange vedr. ovn type da mange opskrifter gives til luft ovn.. Jeg har kun en almindelig ovn under alle omstaendigheder!
Tak
Linda
Sanne
Jeg bruger varmluft. Betyder ik så meget her. Denne kage er meget taknemmelig.
Jeg bruger 3 æg til ovnens bradepande.