• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Opskrift på hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn

Opskrift på hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn

billede med gullaschsuppe
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Gullaschsuppe er dejlig, krydret suppe, der luner godt på en kold vinterdag. Brug gerne tern af okseinderlår, som du koger helt møre i suppen, men andre udskæringer kan selvfølgelig også anvendes.

Sammen med grøntsagerne og en smule spidskommen får du en særdeles smagfuld vinterret, der sagtens også kan gå som gæstemad. Og med den rette smag af gullasch fra det ungarske køkken.

Husk at skære kartoflerne ud i små tern, da de gerne må koge ud i suppen, og derfor er med til at jævne den.

Jeg har her brugt en almindelig oksebouillon, men suppen bliver endnu bedre og smagfuld med en kraftig oksefond.

Husk først at smage gullaschsuppen til lige inden servering - så du ikke kommer til at oversalte den. For så er den ødelagt. Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på ungarsk gullasch med kartoffelmos.

Indhold
  • Nem gullaschsuppe
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Ungarsk gullasch med kartoffelmos
  • Italiensk gullasch - pasta med oksekød i tern
  • Kartoffel porre suppe
  • Bøf Stroganoff
  • Bistrogryde med oksekød, pølser og champignon
  • Blomkålssuppe
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med gullaschsuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem gullaschsuppe

4.72 fra 7 stemmer
Min bedste opskrift på hjemmelavet gullaschsuppe med stykker af okseinderlår, spidskommen og kartofler. En skøn og lækker vinterret.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 5 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Ungarsk
Kalorier: 432
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g okseinderlår - i tern
  • 2 løg - hakkes groft
  • 2 spsk olivenolie - til stegning
  • 2 røde peberfrugter - i tern
  • 4 tsk paprika - strøgne
  • 2 fed hvidløg - hakkes fint
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 l vand
  • 1 terning oksebouillon
  • 3 kartofler - i små tern (de skal nå at koge ud)
  • 2 gulerødder - i små tern
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til hjemmelavet gullaschsuppe starter du med, at find en tykbundet gryde frem, og varme lidt olie op i den. Svits så oksekødstern og løg, og tilsæt peberfrugterne.
  2. Kom så hvidløg og spidskommen i gryden, og lad det svitse videre i et par minutter.
  3. Så kommer du vand, de hakkede tomater, bouillonterningen og paprika i gryden, og rører det godt rundt. Giv suppen en smule salt og friskkværnet peber, men ikke for meget, da du smager suppen til senere.
  4. Lad nu suppen simre under låg i cirka 45 minutter.
  5. Så kommer du kartoffeltern og gulerødder i suppen, og lader den koge videre i yderligere cirka 20 minutter, indtil både kød, kartofler og gulerødder er kogt møre.
  6. Smag gullaschsuppen til med salt og friskkværnet peber, og vend persillen i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 432kcalKulhydrater: 45gProtein: 34gFedt: 14gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 78mgNatrium: 851mgKalium: 1623mgKostfibre: 8gSukker: 10gVitamin A: 7325IUVitamin C: 131mgCalcium: 116mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Server nu den varme gullaschsuppe med groft brød. Der behøves ikke yderligere tilbehør. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Ungarsk gullasch med kartoffelmos

4.7 fra 78 stemmer
Her er min opskrift på en klassisk og gammeldags gullasch (gullash) med kartoffelmos. En populær gryderet med oksekød, paprika og champignon.
Gå til opskrift
billede med gullasch med kartoffelmos

Italiensk gullasch - pasta med oksekød i tern

5 fra 2 stemmer
Italiensk gullasch er selvfølgelig en italiensk variant af den klassiske gullasch fra Ungarn, men denne udgave er noget lettere i smagen. Nydes med pasta.
Gå til opskrift
italiensk gullasch med pasta

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Bøf Stroganoff

4.8 fra 60 stemmer
Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.
Gå til opskrift
billede med Bøf Stroganoff

Bistrogryde med oksekød, pølser og champignon

4.7 fra 39 stemmer
Her er den bedste opskrift på bistrogryde. En klassisk og meget velsmagende gryderet, som laves med oksekød i tern, pølser og champignon.
Gå til opskrift
billede med bistrogryde

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe

FAQ

Kan man lave gullaschsuppe dagen før?

Du kan med fordel lave gullaschsuppen dagen før. Det gør kun suppen endnu bedre, da den står og samler smag.

Hvor lang holdbarhed har gullaschsuppe?

Gullaschsuppen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.

Kan man fryse gullaschsuppe?

Gullaschsuppe kan fryses. Kom den i en tæt beholder og derefter på frost. Genopvarmes i gryde eller mikroovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim Lars Zinn Bertelsen

    december 12, 2024 at 6:15 pm

    Er det muligt for medlemmer at udskrive en opskrift, NÅR MAN ER MEDLEM,
    uden 7 til 10 sider med reklamer og unødigt prosa når man bare skal have
    En opskrift, som i øvrigt, som regel er god.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill - med stegetid og kernetemperatur→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften
hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required