Min bedste opskrift på hjemmelavet gullaschsuppe med stykker af okseinderlår, spidskommen og kartofler. En skøn og lækker vinterret.
Gullaschsuppe er dejlig, krydret suppe, der luner godt på en kold vinterdag. Brug gerne tern af okseinderlår, som du koger helt møre i suppen, men andre udskæringer kan selvfølgelig også anvendes.
Sammen med grøntsagerne og en smule spidskommen får du en særdeles smagfuld vinterret, der sagtens også kan gå som gæstemad. Og med den rette smag af gullasch fra det ungarske køkken.
Husk at skære kartoflerne ud i små tern, da de gerne må koge ud i suppen, og derfor er med til at jævne den.
Jeg har her brugt en almindelig oksebouillon, men suppen bliver endnu bedre og smagfuld med en kraftig oksefond.
Husk først at smage gullaschsuppen til lige inden servering - så du ikke kommer til at oversalte den. For så er den ødelagt. Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på ungarsk gullasch med kartoffelmos.
Opskrift på gullaschsuppe
Nem gullaschsuppe
Ingredienser
- 500 g okseinderlår - i tern
- 2 løg - hakkes groft
- 2 spsk olivenolie - til stegning
- 2 røde peberfrugter - i tern
- 4 tsk paprika - strøgne
- 2 fed hvidløg - hakkes fint
- 0,5 tsk spidskommen
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 l vand
- 1 terning oksebouillon
- 3 kartofler - i små tern (de skal nå at koge ud)
- 2 gulerødder - i små tern
- 1 håndfuld persille - hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til hjemmelavet gullaschsuppe starter du med, at find en tykbundet gryde frem, og varme lidt olie op i den. Svits så oksekødstern og løg, og tilsæt peberfrugterne.
- Kom så hvidløg og spidskommen i gryden, og lad det svitse videre i et par minutter.
- Så kommer du vand, de hakkede tomater, bouillonterningen og paprika i gryden, og rører det godt rundt. Giv suppen en smule salt og friskkværnet peber, men ikke for meget, da du smager suppen til senere.
- Lad nu suppen simre under låg i cirka 45 minutter.
- Så kommer du kartoffeltern og gulerødder i suppen, og lader den koge videre i yderligere cirka 20 minutter, indtil både kød, kartofler og gulerødder er kogt møre.
- Smag gullaschsuppen til med salt og friskkværnet peber, og vend persillen i lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Server nu den varme gullaschsuppe med groft brød. Der behøves ikke yderligere tilbehør. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Kim Lars Zinn Bertelsen
Er det muligt for medlemmer at udskrive en opskrift, NÅR MAN ER MEDLEM,
uden 7 til 10 sider med reklamer og unødigt prosa når man bare skal have
En opskrift, som i øvrigt, som regel er god.