Her er min opskrift på en nem gulerodssalat, der blandt andet laves med rucola og tørrede tranebær. En sund og mættende salat med masser af gulerødder.
Opskriften på gulerodssalat er beregnet til fire personer.
Som altid kan du justere mængden af de enkelte ingredienser, så de passer til dit behov.
Ingredienser til gulerodssalat
4-6 gulerødder (afhængig af størrelse)
2 håndfulde rucola
50 gram tørrede tranebær
Dressing
4 spiseskefulde olivenolie
1 halv citron
2 spiseskefulde akacie honning
Lidt salt og peber
Fremgangsmåde
- Gulerødderne skylles og strimles med en tyndskræller. Du behøver ikke skrælle gulerødderne, medmindre de meget gamle og beskidte. Husk, at der er masser af vitaminer lige under skrællen! Lægges i en skål.
- Skyl rucola og kom den ved sammen med de tørrede tranebær.
- Rør dressing sammen af olivenolie, saften af en halv citron, og akacie honning, og smag dressingen til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld dressingen over din gulerodssalat og vend rundt.
Gulerodssalat er god til mange retter med kød, og jeg bruger den til alt fra stegt kylling til frikadeller.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden