• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød

Gulerodslasagne med masser af gulerødder og uden kød

billederesultat for gulerodslasagne
En lækker og nem gulerodslasagne, der laves med masser af gulerødder og spinat. Lasagnen er uden kød, og derfor god som vegetarmad. Foto. Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  31. oktober 2023

Del gerne:
150
SHARES
FacebookMessenger150PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Få min opskrift på en lækker gulerodslasagne. En mere sund og kødfri lasagne med masser af gulerødder og den er altså en god vegetarret.
  2. Opskrift på gulerodslasagne
  3. Gulerodslasagne
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Få min opskrift på en lækker gulerodslasagne. En mere sund og kødfri lasagne med masser af gulerødder og den er altså en god vegetarret.

Gulerodslasagne er en mere sund udgave af den klassiske lasagne fra Italien, og den er rimelig nem at lave.

Selvfølgelig er det en lasagne med masser af gulerødder, men derudover er der også spinat, løg og hvidløg i, samt naturligvis en god bechamelsauce. Min påstand er, at du slet ikke vil savne kødet i lasagnen, og den mætter virkelig godt.

Nyd den kødfri lasagne som den er - eller servér en frisk salat til.

Se også disse opskrifter:

  • Nem vegetar lasagne
  • Italiensk lasagne
  • Broccolilasagne
  • Lasagnette

Opskrift på gulerodslasagne

billederesultat for gulerodslasagne

Gulerodslasagne

Få min opskrift på en lækker gulerodslasagne. En mere sund og kødfri lasagne med masser af gulerødder og den er altså en god vegetarret.
Bedømmelse
4.7 fra 13 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g gulerødder - i tynde skiver

Bechamelsauce

  • 3 spsk smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • muskatnød - reven
  • 1 citron - lidt friskpresset saft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Desuden anvendes

  • 450 g spinat - frossen, optøet
  • olie - til stegning
  • 2 rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 500 g lasagneplader - gerne frisk pasta
  • ost - reven, kan undlades

Fremgangsmåde

  • Gulerødder skæres i skiver, og blancheres (koges) ca. 4 minutter. Hæld vandet fra og lad gulerodsskiverne køle lidt af.
  • Så laver du bechamelsauce. Smelt smør i en gryde, og pisk hvedemel i. Pisk derefter mælk gradvist i indtil du har en passende konsistens. Ikke for tyk, ikke for tynd. Mængden af mælk er vejledende. Smag til med salt, peber, citronsaft og lidt sukker. Lad din bechamelsauce simre 5 minutter for at fjerne smagen af mel. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
  • Spinat kommes på en varm pande sammen med lidt olie og steges et minuts tid.
  • Tilsæt rødløg og hvidløg, og giv det et par minutter uden løget tager farve. Krydr med salt og peber og stil til side.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Find et passende fad frem (gerne et lasagnefad), og smør med olie.
  • Nu skal du samle din gulerodslasagne. Det gør du ved at lægge lidt af spinatblandingen i bunden, og derpå et lag pastaplader, lidt spinatblanding, skiver af gulerødder og så noget bechamelsauce. Fordel blandingen så du kan lave en lasagne med ca. 6 lag pastaplader, og lad være med at overfylde mellem hvert lag.
  • Øverst slutter du af med et lag bechamelsauce, og evt. lidt reven ost, hvis du foretrækker det.
  • Stil din lasagne med gulerødder ind i ovnen, og her skal den have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Synes du lasagnen bliver for mørk på toppen, kan den dækkes med et stykke alufolie.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
666
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
85
mg
28
%
Natrium
 
901
mg
39
%
Kalium
 
1706
mg
49
%
Kulhydrater
 
114
g
38
%
Kostfibre
 
12
g
50
%
Sukker
 
21
g
23
%
Protein
 
24
g
48
%
Vitamin A
 
36121
IU
722
%
Vitamin C
 
59
mg
72
%
Calcium
 
371
mg
37
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige gulerodslasagne kan med fordel lige stå og samle sig i 10 minutter inden den skæres ud. Så er den heller ikke så varm.

Kan serveres med en lækker tomatsalat og focacciabrød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pia Jacobsen

    april 11, 2021 at 9:04 am

    Hej
    Lækre opskrifter du har på din side, jeg skal helt sikkert have prøvet nogle af dem af, tænker jeg vil starte med gulerodslasagnen, jeg vil spørge om den kan fryses? Hvis den kan er det så før eller efter den er bagt?
    På forhånd tak for svar.
    Vh Pia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2021 at 9:23 am

      Hej Pia
      Det lyder dejligt - jeg håber og tror du bliver glad for det 🙂
      Du kan sagtens fryse gulerodslasagnen efter den er bagt. Derefter er det blot at varme den i mikroovn eller alm. ovn.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required