• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Vegetar

Gulerodsdeller (sprøde og vegetariske)

billede med gulerodsdeller
Sprøde og lækre gulerodsdeller, der steges på panden i lidt smør og olie. Skønne deller med revne gulerødder, og de 100% vegetariske. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. oktober 2022 - Udgivet:  25. oktober 2022

Del gerne:
565
SHARES
FacebookMessenger565PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min bedste opskrift på gulerodsdeller, der er både nemme, sprøde og vegetariske deller lavet af revne gulerødder. Steges på panden.
  2. Opskrift på gulerodsdeller
  3. Gulerodsdeller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.3 fra 22 stemmer
Gå til opskrift

Her er min bedste opskrift på gulerodsdeller, der er både nemme, sprøde og vegetariske deller lavet af revne gulerødder. Steges på panden.

Sådan laver du lækre gulerodsdeller, der er vegetariske deller med masser af gulerødder, og de smager altså rigtig godt.

Gulerodsdellerne laves af groftrevne gulerødder, og udover de følgende ingredienser kan du også tilsætte lidt feta ost til dellerne.

Det er næsten som de klassiske frikadeller - bare uden kød. I min video kan du se lidt om tilberedningen.

Du får ca. 12 deller med gulerødder ud af opskriften, og det passer fint til fire personer.

Opskrift på gulerodsdeller

Du får ca. 12 deller med gulerødder ud af opskriften, og det passer fint til fire personer.

billede med gulerodsdeller

Gulerodsdeller

Her er min bedste opskrift på gulerodsdeller, der er både nemme, sprøde og vegetariske deller lavet af revne gulerødder. Steges på panden.
Bedømmelse
4.3 fra 22 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g gulerødder - rives groft
  • 2 tsk flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille løg - hakkes fint
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 æg
  • 75 g havregryn
  • 1 dl mælk - måske lidt mere
  • 2 spsk smør - og lidt olie, til stegning

Fremgangsmåde

  • Riv gulerødder i en skål. Brug gerne den grove side af rivejernet.
  • Tilsæt salt, friskkværnet peber, hakket løg, hvedemel, æg, havregryn og lidt mælk. Rør "farsen" til gulerodsdeller grundigt sammen, og tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
  • Stil det på køl i 30 minutter.
  • Varm en pande op ved en god varme, og kom et par spiseskefulde smør på sammen med en god sjat olie.
  • Form gulerodsdellerne med en spiseske, hvor du bruger en god spiseskefuld til hver delle, og læg dem på panden.
  • Steg dem ca. 5 minutter på hver side, og under vejs kan du gradvist skrue lidt ned for varmen, så dellerne er sprøde, men ikke bliver brankede. De må gerne have en god stegeskorpe.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
99
% Daglig værdi*
Fedt
 
3
g
5
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
85
mg
28
%
Natrium
 
288
mg
13
%
Kalium
 
347
mg
10
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
12689
IU
254
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
74
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

De færdigstegte gulerodsdeller serveres straks, og de kan serveres med lidt salat, stegte kartofler, stuvet spidskål eller hvad du synes.

De vegetariske deller er også gode at putte i pitabrød som du finder opskriften på ved at søge den frem i søgefeltet øverst på siden.

Du kan også prøve opskrifterne på frikadeller med havregryn, squashfrikadeller og frikadeller i airfryer.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Avalina

    oktober 26, 2022 at 10:45 pm

    Tak for opskrift. Jeg er madmor i en institution og laver tit gulerodsdeller og andre vegetardeller. Jeg tilsætter ofte lidt kogte linser, fint hakkede kikærter eller baluga for ekstra protein, det bliver også super lækkert og mætter dejligt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required