• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift

Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift

billederesultat for gulerodsbrud
Verdens bedste gulerodsbrud, der er nemme at lave og som indeholder masser af gulerødder og solsikkekerner. Alligevel er gulerodsbrudene luftige. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  16. marts 2024

Del gerne:
808
SHARES
FacebookMessenger808PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.
  2. Opskrift på bløde gulerodsbrud
  3. Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.

Gulerodsbrud er altid en sikker vinder, uanset om det er til morgenbordet eller madpakken. Og så er gulerodsstykkerne en god måde at lokke lidt ekstra gulerod i ungerne på.

Opskriften passer med en fuld bageplade, hvilket vil sige otte stykker, da de er ret store. De kan laves lidt mindre.

Du kan dog nemt gange opskriften op, hvis du skal bruge en større mængde, men jeg synes det er praktisk med en opskrift, der passer til en bageplade.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Gulerodsboller
  • Chokoladebrud
  • Gulerods- og solsikkeboller
  • Gulerodskage

Opskrift på bløde gulerodsbrud

billederesultat for gulerodsbrud

Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift

Her får du min opskrift på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.
Bedømmelse
4.7 fra 79 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer
Antal 8 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 dl vand - lunkent
  • 30 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør - skal være blødt
  • 150 g gulerod - reven
  • 2 æg
  • 75 g solsikkekerner
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom vand (lunkent) i skålen til røremaskinen og smuldr gær i. Brug dejkrog og rør gæren ud. Du kan selvfølgelig også lave dejen med håndkraft.
  • Vej hvedemel af og bland det sammen med sukker og salt, hvorefter det gradvist æltes ind i dejen. Kom også blødt smør ved og ælt ved middel hastighed i cirka otte minutter.
  • Tag dejen ud på bordet, træk aflangt og fold sammen. Spænd op til en stor bolle, som lægges tilbage i skålen. Overdæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad hæve i 45 minutter.
  • Riv gulerod på den grove side af rivejernet.
  • Kom dejen ud på køkkenbordet, hvor du nu laver et hul/fordybning i midten af dejen. Kom æg i sammen med revne gulerødder og solsikkekerner.
    gulerodsbrud dej
  • Find en metalskraber frem, fold dejen let sammen og hak den nu i små stykker. Æggene vil løbe ud, men bliv ved med at samle dejen med metalskraberne og hak videre indtil dejen er hakket godt i stykker. Du skal ikke samle dejen sammen igen.
    gulerodsbrud 2
  • Hak den i stedet ud i otte lige store gulerodsbrud, som sættes på en bageplade med bagepapir.
    Dejen til dine gulerodsbrud hakkes nu godt ud. Brug gerne en metalskraber, men en kniv kan også bruges. Saml dejen efterhånden som æggene løber ud. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
  • Stil en dyb bradepande omvendt oven på, og lad nu dine gulerodsbrud efterhæve i ca. 45 minutter.
    gulerodsbrud på bageplade
  • Bages i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, altså ikke varmluft. Bagetiden er ca. 15 minutter. Bradepanden øverst fjernes inden bagning.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
347
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
432
mg
19
%
Kalium
 
205
mg
6
%
Kulhydrater
 
51
g
17
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
10
g
20
%
Vitamin A
 
3349
IU
67
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Lad de færdigbagte gulerodsbrud køle af på en rist.

I denne opskrift er der anvendt økologisk gær, men du kan også bage den med den gule gær eller almindelig gær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Emilie

    april 05, 2025 at 8:43 am

    Kan man lave dem koldhævede? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 05, 2025 at 12:15 pm

      Hej Emilie
      Det kan du sagtens. Nedsæt mængden af gær og forlæng hævetiden - det bliver de ikke dårligere af 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Tina Svendsen

    december 10, 2024 at 8:03 pm

    Super nemme at lave og smager skønt. Det bliver 8 ret store boller, så de kan sagtens brækkes i flere, måske 10. Lækre er de i hvert fald:)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 11, 2024 at 1:39 pm

      Mange tak, Tina - jeg elsker STORE gulerodsbrud, men man kan sagtens lave dem mindre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Nina rasmussen

    juli 16, 2024 at 11:55 pm

    Kunne godt tænke mig at bage disse lækre boller så må jeg bede om en opskrift 🦋

    Svar
  4. sonja

    marts 17, 2024 at 1:38 pm

    Lækker og virkeligt nemt. Jeg bagte mine i airfryer og det gav virkeligt også godt resultat

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 17, 2024 at 3:33 pm

      Hej Sonja
      Mange tak - godt at høre. Og tak for toppet med airfryer - de er jo geniale at bage i airfryeren,
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jane Birgitte Munk Finsen

    december 15, 2023 at 11:06 am

    Hej andre end mig hvis dej på ingen måde kan virkes op? Den er alt alt for flydende

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 15, 2023 at 11:10 am

      Hej Jane
      Der kan være flere forklaringer, eks. hvis smørret er for smeltet. Men pyt - tilsæt lidt mel indtil dejen er samlet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Ann-Sofie

    marts 20, 2022 at 9:24 pm

    De er super lækre, og jeg har anbefalet opskriften til andre. Det var dog et minus, at jeg ikke forstod hvad der mentes med “spænd op til en stor bolle” og at jeg kun kunne have 6 boller på en plade og at min arbejdstid var væsentligt længere end angivet i opskriften og det tog tre timer i alt at lave 1,5 portion. 🙂

    Svar
    • Vibeke

      april 24, 2022 at 1:07 pm

      Mega gode, perfekt til madpakken. Får dog betydelige flere end 8 stk. Måske fordi jeg ikke laver dem så voldsom store. Fordeler på 2 plader, 2 x 6stk. Men bager en plade af gangen.

      Svar
  7. Henriette

    juni 29, 2021 at 6:47 am

    Bollerne smager fantastisk, og holder sig frisk i flere dage.

    Svar
    • Christina Plougmann Jepsen

      december 07, 2023 at 1:54 pm

      Hvad gør jeg forkert. De flyder ud og bliver flade. De smager ellers vanvittig godt, men kunne godt tænke mig, at de blev højere, så man nemmere kunne skære dem over.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        december 11, 2023 at 7:48 pm

        Hej Christina
        Det er underligt, for det har jeg ikke prøvet. Men måske får du ikke hakket dem nok ud. Så op på hesten - det skal nok blive godt næste gang 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required