Her får du min opskrift på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.
Gulerodsbrud er altid en sikker vinder, uanset om det er til morgenbordet eller madpakken. Og så er gulerodsstykkerne en god måde at lokke lidt ekstra gulerod i ungerne på.
Opskriften passer med en fuld bageplade, hvilket vil sige otte stykker, da de er ret store. De kan laves lidt mindre.
Du kan dog nemt gange opskriften op, hvis du skal bruge en større mængde, men jeg synes det er praktisk med en opskrift, der passer til en bageplade.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på bløde gulerodsbrud
Gulerodsbrud - nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 3 dl vand - lunkent
- 30 g gær
- 450 g hvedemel
- 30 g sukker
- 1 tsk salt
- 50 g smør - skal være blødt
- 150 g gulerod - reven
- 2 æg
- 75 g solsikkekerner
Fremgangsmåde
- Kom vand (lunkent) i skålen til røremaskinen og smuldr gær i. Brug dejkrog og rør gæren ud. Du kan selvfølgelig også lave dejen med håndkraft.
- Vej hvedemel af og bland det sammen med sukker og salt, hvorefter det gradvist æltes ind i dejen. Kom også blødt smør ved og ælt ved middel hastighed i cirka otte minutter.
- Tag dejen ud på bordet, træk aflangt og fold sammen. Spænd op til en stor bolle, som lægges tilbage i skålen. Overdæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad hæve i 45 minutter.
- Riv gulerod på den grove side af rivejernet.
- Kom dejen ud på køkkenbordet, hvor du nu laver et hul/fordybning i midten af dejen. Kom æg i sammen med revne gulerødder og solsikkekerner.
- Find en metalskraber frem, fold dejen let sammen og hak den nu i små stykker. Æggene vil løbe ud, men bliv ved med at samle dejen med metalskraberne og hak videre indtil dejen er hakket godt i stykker. Du skal ikke samle dejen sammen igen.
- Hak den i stedet ud i otte lige store gulerodsbrud, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Stil en dyb bradepande omvendt oven på, og lad nu dine gulerodsbrud efterhæve i ca. 45 minutter.
- Bages i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, altså ikke varmluft. Bagetiden er ca. 15 minutter. Bradepanden øverst fjernes inden bagning.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de færdigbagte gulerodsbrud køle af på en rist.
I denne opskrift er der anvendt økologisk gær, men du kan også bage den med den gule gær eller almindelig gær.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Emilie
Kan man lave dem koldhævede? 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Emilie
Det kan du sagtens. Nedsæt mængden af gær og forlæng hævetiden - det bliver de ikke dårligere af 🙂
BH Holger
Tina Svendsen
Super nemme at lave og smager skønt. Det bliver 8 ret store boller, så de kan sagtens brækkes i flere, måske 10. Lækre er de i hvert fald:)
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Tina - jeg elsker STORE gulerodsbrud, men man kan sagtens lave dem mindre 🙂
Alt det bedste
Holger
Nina rasmussen
Kunne godt tænke mig at bage disse lækre boller så må jeg bede om en opskrift 🦋
sonja
Lækker og virkeligt nemt. Jeg bagte mine i airfryer og det gav virkeligt også godt resultat
Holger Rørby Madsen
Hej Sonja
Mange tak - godt at høre. Og tak for toppet med airfryer - de er jo geniale at bage i airfryeren,
Alt det bedste
Holger
Jane Birgitte Munk Finsen
Hej andre end mig hvis dej på ingen måde kan virkes op? Den er alt alt for flydende
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Der kan være flere forklaringer, eks. hvis smørret er for smeltet. Men pyt - tilsæt lidt mel indtil dejen er samlet 🙂
Alt det bedste
Holger
Ann-Sofie
De er super lækre, og jeg har anbefalet opskriften til andre. Det var dog et minus, at jeg ikke forstod hvad der mentes med “spænd op til en stor bolle” og at jeg kun kunne have 6 boller på en plade og at min arbejdstid var væsentligt længere end angivet i opskriften og det tog tre timer i alt at lave 1,5 portion. 🙂
Vibeke
Mega gode, perfekt til madpakken. Får dog betydelige flere end 8 stk. Måske fordi jeg ikke laver dem så voldsom store. Fordeler på 2 plader, 2 x 6stk. Men bager en plade af gangen.
Henriette
Bollerne smager fantastisk, og holder sig frisk i flere dage.
Christina Plougmann Jepsen
Hvad gør jeg forkert. De flyder ud og bliver flade. De smager ellers vanvittig godt, men kunne godt tænke mig, at de blev højere, så man nemmere kunne skære dem over.
Holger Rørby Madsen
Hej Christina
Det er underligt, for det har jeg ikke prøvet. Men måske får du ikke hakket dem nok ud. Så op på hesten - det skal nok blive godt næste gang 🙂
Alt det bedste
Holger