Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Gulerodsbrud

Gulerodsbrud (nem opskrift på store gulerodsstykker)

billederesultat for gulerodsbrud
4.7 fra 79 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
816
SHARES
FacebookMessenger816PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gulerodsbrud
  • Opskrift på gulerodsbrud
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Gulerodsbrud

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 79 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Her får du min opskrift på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 dl vand lunkent
  • 30 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør skal være blødt
  • 150 g gulerod reven
  • 2 æg
  • 75 g solsikkekerner

Fremgangsmåde

  1. Kom vand (lunkent) i skålen til røremaskinen og smuldr gær i. Brug dejkrog og rør gæren ud. Du kan selvfølgelig også lave dejen med håndkraft.
  2. Vej hvedemel af og bland det sammen med sukker og salt, hvorefter det gradvist æltes ind i dejen. Kom også blødt smør ved og ælt ved middel hastighed i cirka otte minutter.
  3. Tag dejen ud på bordet, træk aflangt og fold sammen. Spænd op til en stor bolle, som lægges tilbage i skålen. Overdæk med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad hæve i 45 minutter.
  4. Riv gulerod på den grove side af rivejernet.
  5. Kom dejen ud på køkkenbordet, hvor du nu laver et hul/fordybning i midten af dejen. Kom æg i sammen med revne gulerødder og solsikkekerner.
  6. Find en metalskraber frem, fold dejen let sammen og hak den nu i små stykker. Æggene vil løbe ud, men bliv ved med at samle dejen med metalskraberne og hak videre indtil dejen er hakket godt i stykker. Du skal ikke samle dejen sammen igen.
  7. Hak den i stedet ud i otte lige store gulerodsbrud, som sættes på en bageplade med bagepapir.
  8. Stil en dyb bradepande omvendt oven på, og lad nu dine gulerodsbrud efterhæve i ca. 45 minutter.
  9. Bages i en forvarmet ovn ved 220 grader over- og undervarme, altså ikke varmluft. Bagetiden er ca. 15 minutter. Bradepanden øverst fjernes inden bagning.

Næringsindhold

Kalorier347kcalKulhydrater51gProtein10gFedt12gMættet fedt4gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol54mgNatrium432mgKalium205mgKostfibre3gSukker5gVitamin A3349IUVitamin C1mgCalcium32mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gulerodsbrud

Gulerodsbrud er altid en sikker vinder, uanset om det er til morgenbordet eller madpakken. Og så er gulerodsstykkerne en god måde at lokke lidt ekstra gulerod i ungerne på.

Opskriften passer med en fuld bageplade, hvilket vil sige otte stykker, da de er ret store. De kan laves lidt mindre.

Du kan dog nemt gange opskriften op, hvis du skal bruge en større mængde, men jeg synes det er praktisk med en opskrift, der passer til en bageplade.

Billeder

Her er nogle billeder fra min bagning af gulerodsbrud.

gulerodsbrud dej
gulerodsbrud 2
Dejen til dine gulerodsbrud hakkes nu godt ud. Brug gerne en metalskraber, men en kniv kan også bruges. Saml dejen efterhånden som æggene løber ud. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
gulerodsbrud på bageplade

Tips

Lad de færdigbagte gulerodsbrud køle af på en rist.

Flere relaterede opskrifter:

  • Gulerodsboller (bløde, lette og luftige boller med gulerod)
  • Chokoladebrud (luftige boller med chokolade)
  • Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)
  • Gulerodskage (nem og lækker opskrift på kage med gulerødder)
  • Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)
  • Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)

FAQ

Kan man fryse gulerodsbrud?

Du kan sagtens fryse gulerodsbrud, men lad dem køle af, hvorefter de kommes i en frysepose. Kan optøs ved stuetemperatur, og de kan lægges frosne i madpakken.

Kan man bage gulerodsbrud dagen før?

Man kan godt bage gulerodsbrud dagen før, da de har en rigtig fin holdbarhed. Opbevares ved stuetemperatur. Kna lunes i ovnen.

Hvad er forskellen på gulerodsbrud og gulerodsboller?

Der er forskel på de to slags bagværk. Gulerodsbrud laves ved at blande ingredienserne (ofte inkl. revet gulerod, solsikkekerner og æg) i en grunddej og derefter "brække" dejen i stykker - deraf navnet "brud". Dejen formes altså ikke til klassiske boller, men bliver nærmest revet i stykker og sat på bagepladen som rustikke klatter. Resultatet er luftige, uensartede brød med en grovere struktur. Gulerodsboller laves derimod typisk som almindelige boller, hvor dejen formes til runde boller efter hævning og har en mere ensartet form og krumme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle skriver

    august 15, 2025 at 10:36 am

    Hej Holger

    Mit barnebarn har bestilt dine gulerodsbrud til sin fødselsdag i børnehaven (stor rod herfra). De skal altså bages i meget mindre stykker - jeg forestiller mig 24 brud i stedet for 8. Da de fortsat bages på en plade (og som regel bager en del sammen, her hos mig), er bagetiden vel den samme - eller hvad tænker du?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 16, 2025 at 2:40 pm

      Hej Helle
      Tak for det - og det lyder da som en fremragende idé.
      Måske skal de have et par minutter mindre, men tjek dem - og tag gulerodsbrudene ud, når de ser afbagte ud.
      Rigtig god bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Emilie skriver

    april 05, 2025 at 8:43 am

    Kan man lave dem koldhævede? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 05, 2025 at 12:15 pm

      Hej Emilie
      Det kan du sagtens. Nedsæt mængden af gær og forlæng hævetiden - det bliver de ikke dårligere af 🙂
      BH Holger

      Svar
  3. Tina Svendsen skriver

    december 10, 2024 at 8:03 pm

    Super nemme at lave og smager skønt. Det bliver 8 ret store boller, så de kan sagtens brækkes i flere, måske 10. Lækre er de i hvert fald:)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 11, 2024 at 1:39 pm

      Mange tak, Tina - jeg elsker STORE gulerodsbrud, men man kan sagtens lave dem mindre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Nina rasmussen skriver

    juli 16, 2024 at 11:55 pm

    Kunne godt tænke mig at bage disse lækre boller så må jeg bede om en opskrift 🦋

    Svar
  5. sonja skriver

    marts 17, 2024 at 1:38 pm

    Lækker og virkeligt nemt. Jeg bagte mine i airfryer og det gav virkeligt også godt resultat

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 17, 2024 at 3:33 pm

      Hej Sonja
      Mange tak - godt at høre. Og tak for toppet med airfryer - de er jo geniale at bage i airfryeren,
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Jane Birgitte Munk Finsen skriver

    december 15, 2023 at 11:06 am

    Hej andre end mig hvis dej på ingen måde kan virkes op? Den er alt alt for flydende

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 15, 2023 at 11:10 am

      Hej Jane
      Der kan være flere forklaringer, eks. hvis smørret er for smeltet. Men pyt - tilsæt lidt mel indtil dejen er samlet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Ann-Sofie skriver

    marts 20, 2022 at 9:24 pm

    De er super lækre, og jeg har anbefalet opskriften til andre. Det var dog et minus, at jeg ikke forstod hvad der mentes med “spænd op til en stor bolle” og at jeg kun kunne have 6 boller på en plade og at min arbejdstid var væsentligt længere end angivet i opskriften og det tog tre timer i alt at lave 1,5 portion. 🙂

    Svar
    • Vibeke skriver

      april 24, 2022 at 1:07 pm

      Mega gode, perfekt til madpakken. Får dog betydelige flere end 8 stk. Måske fordi jeg ikke laver dem så voldsom store. Fordeler på 2 plader, 2 x 6stk. Men bager en plade af gangen.

      Svar
  8. Henriette skriver

    juni 29, 2021 at 6:47 am

    Bollerne smager fantastisk, og holder sig frisk i flere dage.

    Svar
    • Christina Plougmann Jepsen skriver

      december 07, 2023 at 1:54 pm

      Hvad gør jeg forkert. De flyder ud og bliver flade. De smager ellers vanvittig godt, men kunne godt tænke mig, at de blev højere, så man nemmere kunne skære dem over.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        december 11, 2023 at 7:48 pm

        Hej Christina
        Det er underligt, for det har jeg ikke prøvet. Men måske får du ikke hakket dem nok ud. Så op på hesten - det skal nok blive godt næste gang 🙂
        Alt det bedste
        Holger

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required