Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Guldalderkage

Guldalderkage (opskrift a la Guldbageren)

billede med guldalderkage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook202PinterestSMSEmailMessenger
202
DELINGER
Indhold
  • Guldalderkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Guldalderkage
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Guldalderkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 40 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 20 minutter min
Her får du min opskrift på guldalderkage. En populær kage fra Guldbageren med bla. pære, creme og chokolade, og her er min version af den.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Smuldredej
  • 40 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 3 g bagepulver (en lille teske)
Dej
  • 125 g sukker
  • 150 g smør (blødt)
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 5 g bagepulver (svarende til 1 tsk.)
Remonce
  • 50 g smør (blødt)
  • 50 g sukker
Creme
  • 200 g kagecreme
Desuden
  • 200 g syltede pærer (i mindre tern)
  • 50 g Chokoladeknapper (mørk)
  • hasselnøddeflager
  • sukker
Makron
  • 6 makroner (knuste)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til guldalderkage starter du med smuldredejen. Kom koldt smør i en skål sammen med hvedemel, sukker og. bagepulver. Smuldr det godt sammen.
  2. I en anden skål laves dejen. Pisk sukker sammen med blødt smør, og pisk derefter æg i, men gør det med et æg ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver, og vend det forsigtigt i dejen.
  3. Remonce: Rør blødt smør sammen med sukker.
  4. Lav kagecremen. Enten hjemmelavet fra bunden, eller en købecreme. Begge dele er fint.
  5. De syltede pærer skæres i mindre stykker.
  6. En springform med en diameter på 22 centimeter findes frem, og ovnen tændes på 210 grader over.- og undervarme. Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af formen, og smør siderene, som derefter drysses med lidt sukker.
  7. Så skal du bygge din guldalderkage op. Start med at fordele smuldredejen i bunden af springformen. Derpå fordeles halvdelen af dejen. Knus så makroner og fordel dem over dejen.
  8. Fordel så med forsigtighed de syltede pærestykker, remonce og creme. Fordel også chokoladeknapper på kagen.
  9. Øverst fordeles med forsigtighed resten af dejen, og drys så lidt hasselnøddeflager og sukker over.
  10. Bag guldalderkagen i ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme. Prik i kagen og tjek af den er gennembagt.

Næringsindhold

Kalorier536kcalKulhydrater56gProtein7gFedt33gMættet fedt20gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol126mgNatrium518mgKalium114mgKostfibre2gSukker33gVitamin A845IUVitamin C1mgCalcium26mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på Guldalderkage

Guldalderkage er en rigtig bagerkage, der er udviklet af Guldbageren.

Personligt har jeg nydt den mange gange fra Guldbageren i Nørregade i Esbjerg, og her får du min version af den virkelig lækre kage.

Du kan selvfølgelig servere den til eftermiddagskaffen, men den er bestemt også god som dessertkage.

Kagen består blandt andet af pære, creme, makroner og lidt chokolade, og den bages i en springform med en diameter på 22 centimeter. God bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Gammeldags pæretærte
  • Æblekage
  • Pærecrumble

Tips

Den færdigbagte guldalderkage køles af i springformen, hvorefter den tages ud.

Kan skæres i passende stykker og serveres som kage til kaffen eller som dessertkage sammen med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Se også: Hvordan redder man en skilt dej?

FAQ

Kan man fryse Guldalderkage?

Ja, Guldalderkagen er fin at fryse ned. Du kan med fordel skære den ud i portionsstykker inden frysning. Tø kagen op ved stuetemperatur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sandra skriver

    september 08, 2025 at 1:05 pm

    Kan man fryse kagen ?

    Svar
  2. Rose skriver

    maj 05, 2025 at 7:37 am

    Hej Holger
    Jeg kan desværre ikke tåle chokolade, kan det undværes og stadig blive lækkert?
    Hilsen Rose

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 05, 2025 at 8:42 am

      Hej Rosa
      Sagtens - den er bestemt også god uden chokolade.
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  3. Jolanda skriver

    april 22, 2024 at 9:51 am

    Hej Holger.
    Hvad er meningen med smuldredej i bunden af denne kage? Jeg er vandt til at komme den ovenpå som et sprødt lag. Kagen ser ellers rigtig dejlig ud.
    Jolanda

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 22, 2024 at 10:02 am

      Hej Jolanda
      Sådan gør jeg også normalt, men her giver den faktisk en lækker bund i kagen, så det er helt bevidst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Birgit skriver

    april 14, 2024 at 9:03 am

    Ser lækker ud vil prøve den

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 14, 2024 at 9:29 am

      Mange tak, Birgit - guldalderkage er bestemt en kage, der er værd at prøve. Den er virkelig god.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required