• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Guldalderkage - opskrift a la Guldbageren

Guldalderkage - opskrift a la Guldbageren

billede med guldalderkage
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
148
SHARES
FacebookMessenger148PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. april 2024 - Udgivet:  12. april 2024

Guldalderkage er en rigtig bagerkage, der er udviklet af Guldbageren.

Personligt har jeg nydt den mange gange fra Guldbageren i Nørregade i Esbjerg, og her får du min version af den virkelig lækre kage.

Du kan selvfølgelig servere den til eftermiddagskaffen, men den er bestemt også god som dessertkage.

Kagen består blandt andet af pære, creme, makroner og lidt chokolade, og den bages i en springform med en diameter på 22 centimeter. God bagelyst.

Se også disse opskrifter:

  • Gammeldags pæretærte
  • Æblekage
  • Pærecrumble

Opskrift

billede med guldalderkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Guldalderkage

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på guldalderkage. En populær kage fra Guldbageren med bla. pære, creme og chokolade, og her er min version af den.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 536
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Smuldredej
  • 40 g smør
  • 75 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 3 g bagepulver - en lille teske
Dej
  • 125 g sukker
  • 150 g smør - blødt
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 5 g bagepulver - svarende til 1 tsk.
Remonce
  • 50 g smør - blødt
  • 50 g sukker
Creme
  • 200 g kagecreme
Desuden
  • 200 g syltede pærer - i mindre tern
  • 50 g Chokoladeknapper - mørk
  • hasselnøddeflager
  • sukker
Makron
  • 6 makroner - knuste

Fremgangsmåde
 

  1. Til guldalderkage starter du med smuldredejen. Kom koldt smør i en skål sammen med hvedemel, sukker og. bagepulver. Smuldr det godt sammen.
  2. I en anden skål laves dejen. Pisk sukker sammen med blødt smør, og pisk derefter æg i, men gør det med et æg ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver, og vend det forsigtigt i dejen.
  3. Remonce: Rør blødt smør sammen med sukker.
  4. Lav kagecremen. Enten hjemmelavet fra bunden, eller en købecreme. Begge dele er fint.
  5. De syltede pærer skæres i mindre stykker.
  6. En springform med en diameter på 22 centimeter findes frem, og ovnen tændes på 210 grader over.- og undervarme. Sæt et stykke bagepapir fast i bunden af formen, og smør siderene, som derefter drysses med lidt sukker.
  7. Så skal du bygge din guldalderkage op. Start med at fordele smuldredejen i bunden af springformen. Derpå fordeles halvdelen af dejen. Knus så makroner og fordel dem over dejen.
  8. Fordel så med forsigtighed de syltede pærestykker, remonce og creme. Fordel også chokoladeknapper på kagen.
  9. Øverst fordeles med forsigtighed resten af dejen, og drys så lidt hasselnøddeflager og sukker over.
  10. Bag guldalderkagen i ca. 40 minutter ved 210 grader over- og undervarme. Prik i kagen og tjek af den er gennembagt.

Næringsindhold

Kalorier: 536kcalKulhydrater: 56gProtein: 7gFedt: 33gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 126mgNatrium: 518mgKalium: 114mgKostfibre: 2gSukker: 33gVitamin A: 845IUVitamin C: 1mgCalcium: 26mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte guldalderkage køles af i springformen, hvorefter den tages ud.

Kan skæres i passende stykker og serveres som kage til kaffen eller som dessertkage sammen med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Se også: Hvordan redder man en skilt dej?

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rose

    maj 05, 2025 at 7:37 am

    Hej Holger
    Jeg kan desværre ikke tåle chokolade, kan det undværes og stadig blive lækkert?
    Hilsen Rose

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 05, 2025 at 8:42 am

      Hej Rosa
      Sagtens - den er bestemt også god uden chokolade.
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Jolanda

    april 22, 2024 at 9:51 am

    Hej Holger.
    Hvad er meningen med smuldredej i bunden af denne kage? Jeg er vandt til at komme den ovenpå som et sprødt lag. Kagen ser ellers rigtig dejlig ud.
    Jolanda

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 22, 2024 at 10:02 am

      Hej Jolanda
      Sådan gør jeg også normalt, men her giver den faktisk en lækker bund i kagen, så det er helt bevidst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Birgit

    april 14, 2024 at 9:03 am

    Ser lækker ud vil prøve den

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 14, 2024 at 9:29 am

      Mange tak, Birgit - guldalderkage er bestemt en kage, der er værd at prøve. Den er virkelig god.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required