• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt fasan med bacon og vildtsovs

Grydestegt fasan med bacon og vildtsovs

Grydestegt fasan er en god ret med vildt, der faktisk er nem at lave. Og så giver fasanen er fantastisk sovs. Genrefoto: Guffeliguf.dk.
Grydestegt fasan er en god ret med vildt, der faktisk er nem at lave. Og så giver fasanen er fantastisk sovs. Genrefoto: Guffeliguf.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  30. september 2016

Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailRedditSMS

Her er den bedste opskrift på grydestegt fasan. Fasanerne simrer i en time, og du får en fantastisk vildtsovs med fløde og ribsgele.

Opskriften på grydestegt fasan er beregnet til fire personer.

Ingredienser til grydestegt fasan

2 fasaner
1 bundt persille
150 gram smør
8 skiver bacon
1 deciliter portvin
8 deciliter hønsefond (eller vildtfond)
1 grofthakket løg
1 grofthakket persillerod
2 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
3 teskefulde ribsgele
2 deciliter piskefløde
1 spiseskefuld æbleeddike
Lidt Maizena
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl fasanerne grundigt, og dup dem tørre med køkkenrulle. Giv dem så lidt salt og peber.
  2. Mos friskhakket persille sammen med 100 gram smør, og fordel det i fasanerne.
  3. Omvikl hver fasan med fire skiver bacon - sæt eventuelt bacon fast med kødnåle.
  4. Kom resten af smørret i en varm og stor stegegryde, og lad det bruse af.
  5. Brun fasanerne (det kan være godt tage en ad gangen - godt og grundigt i smørret, og læg dem begge i gryden.
  6. Kom portvin i, og derefter hønsefond. Lad det koge op, og tilsæt så løg, persillerod og timian.
  7. Skru ned for blusset, læg låg på og lad nu fasanerne småsimre i cirka en time, så de steges helt møre.
  8. Tag fasanerne op af gryden, og læg dem på et skærebræt.
  9. Sigt stegeskyen over i en skål, og hæld den tilbage i gryden. Kog op.
  10. Tilsæt ribsgele og piskefløde, og smag derefter vildtsovsen til med æbleeddike (der giver en smule syre til den fede vildtsovs), salt og friskkværnet peber.
  11. Jævn vildtsovsen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.

Partér fasanerne, og anret sammen med den lækre sovs.

Selvfølgelig serveret med hasselbach kartofler og waldorfsalat.

Se også min opskrift på:

Dyreryg i ovn

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. ulla hoffmann larsen

    oktober 13, 2024 at 11:58 am

    kan man printe den ud

    Svar
  2. Søren

    november 05, 2023 at 4:27 pm

    Jeg prøvede denne opskrift i går, og det blev det tørreste stykke kyd nogensinde, jeg tror måske det endte med at blive kogt ?

    Er det bare fordi jeg har haft temperaturen for høj? Eller høldte jeg for meget væske ved ?

    Svar
  3. Susanne Unruh Larsen

    marts 29, 2023 at 3:52 am

    Det er den perfekte måde at tilbereder fasan😀Helt møre fasaner og lækker sovs.Vi har spist det flere gange efter denne opskrift og hver gange har det været en succes.

    Svar
  4. Steen

    december 25, 2022 at 1:08 pm

    Hvordan kan man brune fasanen når den er omviklet med bacon ?

    Svar
  5. Birgit Olesen

    december 11, 2022 at 10:08 pm

    Kan opskriften tilberedes formiddag, og opvarmes aften?

    Svar
  6. Søren

    oktober 10, 2020 at 4:47 pm

    Jeg løsnede skindet og stoppede smør med persille mv derind.
    Kom et læs skovsvampe ned i sidste del af bruningen.. spændende om det går ok 😄

    Svar
  7. Ole GK

    februar 02, 2019 at 2:42 pm

    Principielt skyller man ikke vildt i vand! Kun i nødstilfælde.
    Iøvrigt synes jeg dine opskrifter er gode.
    Hilsen Ole

    Svar
  8. jan dissing

    oktober 13, 2018 at 6:46 pm

    så ønsker man bare at blive 100 år

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her