• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Gryderet med røget bacon og spidskål

Gryderet med røget bacon og spidskål

gryderet med røget bacon og spidskål
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMSSubscribe

Gryderet med røget bacon og spidskål er en nem opskrift på god aftensmad. Gryderetten smager himmelsk godt, og den serveres med kartoffelmos.

Her er en skøn opskrift fra Newyorker By Heart på gryderet med røget bacon og spidskål.

Det er en meget nem gryderet med masser af smag, og du kan servere den med en god og luftig kartoffelmos til.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.

Opskrift på gryderet med røget bacon

gryderet med røget bacon og spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gryderet med røget bacon og spidskål

5 fra 2 stemmer
Gryderet med røget bacon og spidskål er en nem opskrift på god aftensmad. Gryderetten smager himmelsk godt, og den serveres med kartoffelmos.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g okseklump
  • 2 pastinakker - i grove stykker
  • 2 løg - i grove stykker
  • 1 spidskål - i grove stykker
  • 4 hvidløg - knust og hakket
  • 2 chili - røde chilipebre, uden kerner, i tynde strimler
  • 200 g markchampignon - i kvarter
  • 250 g bacon - røget stykke, skåret i små tern
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl kalvebouillon - evt. vand og koncentrat
  • 50 g smør
  • salt og friskkværnet peber
  • majsstivelse - til jævning
  • rapsolie - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern sener og hinder fra okseklumpen, skær den så i små bøffer.
  2. Varm en stor pande op og steg bacontern sprøde og gyldne, lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  3. Lad lidt olie varme op på den samme (sauter)pande som baconternene er stegt på og brun de små bøffer på alle sider, krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  4. Tag dem af panden og stil dem til side.
  5. Kom evt. lidt mere olie på panden og svits nu pastinak og løg, lad det stege til de får lidt farve og løgene bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Tilsæt champignon, spidskål, hvidløg og chili, krydr med salt og friskkværnet peber.
  7. Når grønsagerne er møre og bløde, lægges bøfferne tilbage i gryden sammen med bacon, og det varmes godt igennem.
  8. Hæld rødvin over og lad din gryderet med røget bacon koge op og koge lidt ind.
  9. Tilsæt så kalvebouillon og kog retten igennem igen.
  10. Tag nu kød og grønsager op og pisk smørret i saucen.
  11. Smag den til og anret enten kød og grønsager med det samme og hæld saucen over. Eller jævn saucen lidt med majsstivelse udrørt i koldt vand, og kom så kød og grønsager tilbage i gryden.
  12. Varm det igennem og server med hakket persille.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den nemme gryderet med røget bacon og spidskål serveres sammen med denne opskrift på klassisk kartoffelmos.

Se også disse gryderetter:

Kong Fiddes livret

4.8 fra 96 stemmer
Opskrift på Kong Fiddes livret, der er en rigtig kongelig gryderet. Kong Frederik den 9. elskede denne ret, som han ofte fik i Sønderjylland.
Gå til opskrift
Kong Fiddes livret

Indianergryde - nem gryderet

4.7 fra 107 stemmer
Indianergryde er en virkelig lækker og populær gryderet, der bla. laves med oksekød, spidskål og gulerødder. Nem opskrift, god og billig mad.
Gå til opskrift
billederesultat for indianergryde

Enebærgryde

4.7 fra 3 stemmer
Opskrift på enebærgryde, der er en klassisk gryderet, hvor oksekød og bacon koges mørt i kalvefond med enebær. Retten nydes med kartoffelmos.
Gå til opskrift
billederesultat for enebærgryde
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

jordbærkage med kransekage
Jordbærkage→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften
Italiensk gris i airfryer
Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg→ Se opskriften
Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required