Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gryderet med knoldselleri

Gryderet med knoldselleri, svinekød og tomat på 40 minutter

gryderet med knoldselleri og tomat
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
113
SHARES
FacebookMessenger113PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gryderet med knoldselleri
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gryderet med knoldselleri
  • Noter
  • Kommentarer

Gryderet med knoldselleri

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er min opskrift på en gryderet med knoldselleri. En simpel og hurtig gryderet med svinekød, selleri og hakkede tomater. Nydes med ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g nakkekoteletter i mindre stykker
  • smør til stegning
  • 1 stort løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 0,5 knoldselleri i mindre tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl bouillon lavet af 2 dl. vand og en terning
  • 1 dl fløde
  • 1 håndfuld timian
  • 2 spsk gastrik eller lidt friskpresset citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Nakkekoteletter skæres ud i mindre tern, og er der store stykker fedt, kasseres disse.
  2. Skræl knoldselleri og skær den halve i skiver og derefter i tern. Cirka halvanden centimeter på hvert led. Klargør også løg og hvidløg.
  3. Brun svinekødstern i en meget varm gryde med lidt smør, og gør det ad to omgange. Kødet skal have en god stegeskorpe. Krydres med salt og friskkværnet peber. Læg kødet til side.
  4. Skru lidt ned for varmen og tilsæt en god klat smør mere. Sauter nu knoldselleri, løg og hvidløg i et lille minuts tid.
  5. Kom derefter kødet tilbage i gryden og vend rundt.
  6. Tilsæt så hakkede tomater sammen med bouillon og lidt fløde. Kom også lidt hakket timian ved, cirka hvad der svarer til tre spiseskefulde.
  7. Skru lidt ned for varmen igen, læg låg på og lad nu din gryderet med knoldselleri simre i cirka 20 minutter. De sidste fem minutter kan du fjerne låget og lade sovsen koge lidt ind.
  8. Imens kan du koge ris til gryderetten. En kartoffelmos kan også bruges.
  9. Smag gryderetten til med salt, peber og lidt gastrik eller citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier423kcalKulhydrater18gProtein36gFedt23gMættet fedt11gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.2gKolesterol136mgNatrium1085mgKalium1095mgKostfibre3gSukker7gVitamin A594IUVitamin C20mgCalcium111mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gryderet med knoldselleri

Gryderet med knoldselleri har jeg lavet opskriften på, fordi jeg ofte synes det er rart med en hurtig gryderet, der virkelig smager af noget.

Og her kan knoldselleri virkelig noget med smagen, og tilberedningstiden er ikke lang.

Af kød er der her anvendt nakkekoteletter, som jeg har skåret i mindre tern/stykker, og de passer perfekt til både selleri og de hakkede tomater.

Det er altså en ganske ukompliceret gryderet uden ret mange ingredienser, men den smager forrygende godt.

Nyd den med kogte ris eller en god kartoffelmos.

Se også disse opskrifter:

  • Kong Fiddes livret
  • Mørbradgryde
  • Ungarsk gullasch - populær gryderet fra Ungarn

Noter

Den færdige gryderet med knoldselleri og hakkede tomater serveres straks.

Pynt gryderetten med lidt frisk timian, og servér den sammen med de kogte ris og evt. lidt dampet broccoli eller andet grønt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Stine Jensen skriver

    januar 15, 2023 at 12:30 pm

    Hvad kan man bruge i stedet for svinekød?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 15, 2023 at 4:16 pm

      Hej Stine
      Du kan sagtens erstatte det med kylling eller kalkun 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Stine Jensen skriver

        februar 15, 2023 at 2:03 pm

        Tak 🙂

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required