Her er min opskrift på gryderet i ovn. En skøn og sammenkogt ret med nakkefilet og masser af grøntsager, og den er både god, nem og lækker.
Med denne opskrift kan du lave den lækreste gryderet i ovn, og den er god som hverdagsmad - eller som en dejlig gæstemad.
Jeg har lavet gryderetten med nakkefilet, der skæres ud i passende tern. Dertil kommer masser af grøntsager, og retten er faktisk ikke voldsom kødtung.
Mængden af de enkelte grøntsager kan du selv justere til efter smag og behag. Eller efter hvad du skal lige skal have brugt i køleskabet.
Mængden af kød kan også justeres op eller ned, og ellers er det bare at gå i gang. Det er en virkelig dejlig gryderet, som altså passer sig selv i ovnen. Se også min opskrift på ungarsk gullash med kartoffelmos.
Opskrift på gryderet i ovn
Gryderet i ovn
Ingredienser
- 600 g nakkefilet - skæret i grove tern
- 2 spsk olivenolie - til bruning af kødet
- 2 spsk hvedemel
- 250 g champignon - i kvarte, ristes af
- 2 rødløg - skåret i både
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver
- 3 mellemstore gulerødder - i skiver
- 2 skiver knoldselleri - 2 cm. tykke, skåret i tern
- 1 rød peberfrugt - i strimler
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 bouillonterning - gerne høns
- 4 dl vand - måske lidt mere
- 2 tsk paprika
- 2 spsk timian - blade
- 1 spsk rosmarin - blade
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Gør kød og grøntsager klar som beskrevet.
- Find en god stegegryde frem, og varm en pande op ved høj varme.
- Steg kødet hurtigt, så det får en god stegeskorpe. Gør det ad to omgange, og lad det brune godt af. Kommes i gryden.
- Sæt panden tilbage på kogepladen ved en høj varme, og rist champignon grundigt. Derefter tilsættes løg og hvidløg, der steges med i 15 sekunder. Tag panden væk fra kogepladen, og stil i i stedet gryden på den.
- Varm op og drys hvedemel over kødet i gryden. Vend rundt. Hvedemelet vil jævne sovsen undervejs i ovnen.
- Tilsæt champignon, løg og hvidløg fra panden sammen med de øvrige ingredienser. Vend det rundt. En gryderet i ovn skal ikke være dækket af vand, da grøntsagerne også afgiver væde, men der må heller være for lidt. Det plejer at passe med cirka 4 dl. vand, men måske skal der lidt mere til.
- Læg låg på gryden, og stil gryden ind i den kolde ovn. Det er vigtigt, at låget lukker nogenlunde tæt på gryden.
- Skru ovnen op på 150 °C almindelig over- og undervarme.
- Giv nu gryderetten 4 tiner i ovnen, og her kan den passe sig selv.
- Når din gryderet i ovn er færdig, smages den til med salt og friskkværnet peber. Gerne også med et par spiseskefulde gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Dem færdige gryderet i ovn kan serveres med kogte ris eller en lækker kartoffelmos.
Serverer du gryderetten med fuldkornsris har du et godt og sundt måltid.
Se også mine populære opskrifter på:
Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Pia
Vildt lækker gryderet, kødet supermørt - fedtet forsvinder fuldstændig og sovsen bliver så kraftig i smagen.